10x attracties in het Disneyland Park die je niet mag missen!

Als je de Disneyland Paris plattegrond bekijkt zie je dat er veel attracties in het Disneyland Park zijn. Op de kaart aangegeven als kleurrijke gebouwen.

Wanneer je maar 1 dag hebt of alles rustig wilt bekijken wil je zeker weten dat je de beste attracties niet mist. Maar met zoveel keus kan dat nog best lastig worden.

Gelukkig hebben wij een oplossing voor je, een overzicht van de 10 attracties in Disneyland Park die je niet mag missen!

1. Big Thunder Mountain

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Big Thunder Mountain is een achtbaan in Frontierland. Je kunt deze attractie niet missen, het beslaat namelijk een groot deel van dit gedeelte van het Disneyland Park.

In deze attractie neem je plaats in een mijnkarretje die op hoge snelheid door de grotten schiet. Je zoeft door de bochten, duikt meerdere keren de diepte in en het eindigt met een dollemansrit door een compleet donkere tunnel.

Klinkt misschien een beetje spannend, maar de meeste mensen vinden het prachtig. Zelfs kinderen, wanneer ze groot genoeg zijn om erin te mogen, krijgen meestal geen genoeg van deze attractie. De minimumlengte om in Big Thunder Mountain te mogen is 1,02m.

2. Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean is een waterattractie in Adventureland. Hoewel de attractie er eerder was dan de film, zie je in de attractie toch een aantal bekende figuren terug. Jack Sparrow bijvoorbeeld en Davy Jones.

Tijdens de boottocht ga je terug in de tijd naar een periode waarin piraten complete dorpen blunderde. Je ziet hoe ze te werk gingen, in soms lachwekkende scenes.

De attractie is voor het hele gezin maar kan voor kleine kinderen wat spannend zijn.

3. It’s a Small World

Zoek je een waterattractie voor het hele gezin? Ook de allerkleinsten? Dan is It’s a Small World de attractie voor jouw. Hierin vaar je langs vrolijk gekleurde poppen in alle landen van de wereld, waaronder Nederland.

Het liedje wat ze zingen blijft zeker de hele dag in je hoofd zitten. Je kunt deze attractie daarom het beste vergelijken met Carnaval Festival.

Voor kinderen een prachtervaring, voor volwassenen wellicht iets minder. Maar absoluut een attractie in het Disneyland Park die je niet mag missen.

4. Peter Pan’s Flight

Een andere populaire attractie in het Disneyland Park is Peter Pan’s Flight. Hierin vlieg je in een piratenschip mee met Peter Pan.

Eerst vlieg je boven de stad Londen, over de Tower Bridge met onder je de rijdende auto’s. Daarna vervolg je de weg langs de sterren naar Nooitgedachtland waar ook Kaptein Haak opduikt.

Een korte vlucht maar een erg mooie attractie met veel herkenbare scenes uit de film.

5. Phantom Manor

Normaal gesproken ben ik niet zo dol op spookhuizen maar dat geldt niet voor Phantom Manor. Niet alleen bevindt deze attractie zich in een prachtig gebouw, binnen is het er bijna net zo mooi.

Zodra je het gebouw binnenkomt merk je dat het er spookt. En wanneer je wordt meegenomen op een tour, in een doombuggy, zul je vanzelf ook spoken zien.

Het huis vertelt het verhaal van de vorige eigenaren, een vader en dochter, waarbij de verloofden van de dochter steeds verdwenen. Zij wacht nog steeds op haar bruidegom en haar vader…nou die kan er nog weleens wat mee te maken hebben.

6. Dumbo de Flying Elephant

Dumbo the Flying Elephant is een familie-attractie geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Je vliegt rondjes in je eigen olifant en kunt zelf bepalen hoe hoog je gaat.

Durf je om tot boven te gaan dan heb je meteen een mooi uitzicht over Fantasyland en het kasteel.

Ondanks de hoogte is dit niet de meest spannende attractie, maar het is een echte Disney klassieker en zeer geschikt voor bezoekers van alle leeftijden.

7. HyperSpace Mountain

HyperSpace Mountain is verreweg de engste attractie op de lijst. Maar toch zo leuk! Deze achtbaan is niet voor iedereen. Er geldt een minimumlengte van 1,20m en je mag geen gezondheidsproblemen hebben als je deze attractie wilt bezoeken.

Het is namelijk een indoorachtbaan in het donker. Met scherpe bochten, inversies en een aantal drops. Je ziet niks maar hoort wel Star Wars muziek en geluidseffecten.

De rit begint al even spectaculair wanneer je in een kanon wordt afgeschoten.

Absoluut de moeite waard dus als je van thrillrides houdt!

8. Star Tours

Star Tours is een andere attractie in het Disneyland Park die gebaseerd is op Star Wars. Je gaat als bezoeker namelijk op reis naar de maan van de planeet Endor.

Maar met C3PO achter het stuur belooft dat een wilde vlucht te worden. Onderweg kom je natuurlijk nog wat slechterikken en andere figuren uit de films tegen.

De attractie bestaat uit meerdere delen waar tientallen versies van zijn. Hierdoor krijg je vrijwel altijd een andere rit als je de attractie nogmaals bezoekt. Perfect voor mensen die houden van Star Wars of van thrillrides.

9. Autopia

Autopia vond ik als kind de leukste attractie in het Disneyland Park. Hier mocht je namelijk zelf een echte auto besturen. Ok, er ligt een rails in het midden, maar je moet nog steeds zelf sturen en gas geven.

Het parcours bestaat uit bochten, viaducten, en zelfs de nodige reclameborden. Het voelt net echt.

Kinderen zullen dit echt prachtig vinden dus een absolute must als je met het gezin bent!

10. Buzz Lightyear Laser Blast

De laatste attractie die je niet mag missen is Buzz Lightyear Laser Blast. In deze attractie ga je zelf op jacht naar aliens. Dit doe je in de vrolijke ruimtewereld van Buzz Lightyear.

In de attractie krijg je een eigen laserpistool – niet gevaarlijk – waarmee je op aliens en andere wezens en attributen kunt schieten. Hoe vaker je ze raakt, des te meer punten krijg je. En wie de meeste punten heeft is de winnaar.

Een leuk spelletje waar je behoorlijk competitief van wordt. Een bezoekje aan deze attractie mag daarom ook niet aan jouw Disney-dag ontbreken.

Dit waren ze, de 10 attracties in het Disneyland Park die je niet mag missen. En dit is slechts een fractie van wat er te doen is in het park. Er zijn natuurlijk shows, parades en er is nog veel meer entertainment. Daarom is 1 dag bijna nooit genoeg om alles te zien.

Maar met bovenstaande attracties weet je zeker dat je er hoe dan ook een topdag van zult maken. Heel veel plezier!

Naar Disneyland Paris?

Gebruik de prijskalender en bespaar!

1 gedachte over “10x attracties in het Disneyland Park die je niet mag missen!”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven