In je eentje naar Disneyland Paris

Het klinkt misschien wat ongezellig maar er zijn genoeg mensen die in hun eentje naar Disneyland Paris gaan. Daar kunnen genoeg redenen voor zijn. Misschien heb je niemand in je directe omgeving die net zo gek op Disney is als jij. Of vind je het wel lekker rustig zo alleen. Ga je binnenkort voor het eerst alleen naar Disneyland Paris dan kan dat best spannend zijn. Toch is het heel goed te doen en minder gek dan je zou denken!

Alleen reizen

De eerste stap is het reizen naar Disneyland Paris. Je kunt met de auto, bus, trein of het vliegtuig. Reis je alleen dan is de auto wellicht niet de meest handige keus. Hoewel je dan natuurlijk wel alle vrijheid hebt om zelf je vertrek- en aankomsttijden te bepalen, is het voor de meesten van ons toch zeker 5 uur rijden. Het is mogelijk maar neem ook je rust tussendoor.

Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik wel in mijn eentje het gehele stuk rijd. Prima te doen op de cruise control, maar daarna moet ik altijd even bijkomen :).

Ga je met de trein, bus of vliegtuig dan heb je tijdens je reis wat meer sociaal contact. Al zitten de meeste mensen tegenwoordig met oordopjes in een serie te kijken.

In je eentje in de Disney Hotels

Disneyland Paris heeft in de Disney Hotels geen 1-persoonskamers. Je boekt dus altijd een verblijf voor minimaal 2-personen. Zelf vind ik dat ook prima, dan heb je een lekker ruime kamer. Neem je een kamer met een kingsize bed dan liggen deze vrij afgelegen. Meestal helemaal aan het eind van de gang. Kan je kiezen? Neem dan gewoon een standaardkamer.

Alleen in de Disney Parken

Dan nu waarschijnlijk het meest ongemakkelijke moment. De eerste keer dat je in je eentje door de Parken loopt. Misschien voel je je bekeken of niet helemaal op je plaats tussen de gezinnen en stelletjes. Maar heel eerlijk….er is niemand die daar op let. In Disneyland Paris is iedereen met zichzelf bezig; welke attractie ze naartoe gaan, welke Fastpass ze hebben, hoe laat ze gaan eten etc. Het zal niemand opvallen dat je in je eentje bent.

Daarnaast ben je, omdat je alleen bent, ontzettend flexibel. Je kunt doen waar je zelf zin in hebt en hoeft daarbij geen rekening te houden met anderen. Alleen de attracties bezoeken die jij leuk vindt. Keihard meezingen met de shows – je kent toch niemand – of gek dansen bij de parades.

Het geeft daarnaast ook veel rust, zeker als je normaal gesproken met iemand gaat die niet zoveel met Disney heeft. Vaak voel je je dan schuldig en wil je het diegene zoveel mogelijk naar de zin maken. Ga je alleen dan heb je dat niet. Natuurlijk mis je dan wel het gezelschap, maar dat is de afweging die je moet maken.

Tenslotte heb je als Single Rider ook een aantal voordelen. Vaak mag je sneller in attracties, omdat je als enkele bezoeker handig een oneven groep kunt opvullen. Sommige attracties, als Crush’s Coaster en Ratatouille the Adventure hebben hier zelfs speciale rijen voor.

Ben jij weleens alleen naar Disneyland Paris geweest? Deel jouw ervaring in de comments!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven