Aladdin in Disneyland Paris

Sinds kort draait de nieuwe Aladdin film in de bioscopen. Voor veel mensen pure nostalgie! Daarnaast is het fijn dat een compleet nieuwe generatie kennis kan maken met het verhaal van de arme bedelaar die een prins werd. Ook in Disneyland Paris wordt de nieuwe Aladdin film gevierd.

Denk je aan Aladdin in Disneyland Paris dan denk je aan Adventureland. Dit gedeelte van het Park heeft 3 ingangen:

  • Vanaf Fantasyland -> Piraten
  • Bij Frontierland -> Avonturiers
  • Vanuit Main Street U.S.A. -> Aladdin

Kom je vanuit Main Street U.S.A. Adventureland binnen dan sta je dus midden in de wereld van Aladdin. Dat was eigenlijk ook het enige dat ik mij kon bedenken dat te maken heeft met de film. Maar er is nog veel meer….

Aladdin in Disneyland Paris: attracties én een restaurant!

Toen ik erover nadacht kon ik alleen de le Passage Enchanté D’Aladdin bedenken. (Waar je overigens op dit moment met Aladdin op de foto kunt!) Dit is een klein gedeelte onder de ingang van Adventureland waarin het verhaal van Aladdin wordt verteld, aan de hand van een aantal maquettes van bekende scenes uit de film.

Maar naar mate ik er langer over nadacht bleek dat niet de enige Aladdin attractie te zijn!

Aladdin attracties

Behalve de hierboven genoemde passage is er ook een échte Aladdin attractie. Namelijk de Flying Carpets over Agrabah. De naam zegt het eigenlijk al: in deze attractie vlieg je op een tapijt! Je kunt zelf bepalen hoe hoog je gaat en om het extra spannend te maken schommelt het vliegend tapijt op de wind.

Dit is een attractie voor het hele gezin die eigenlijk niet zo populair is. Wachtrijen zijn er bijna altijd kort en de precieze reden kan ik je eigenlijk niet geven. Weet jij het? Deel jouw idee hieronder in de comments!

Er is nog een derde attractie waarin Aladdin een rol speelt: Le Pays de Contes de Feé. In deze sprookjesbootjes vaar je langs scenes uit diverse Disney films. Voor Aladdin is de Cave of Wonders nagebouwd. Je vaart door de open mond van de tijger en ziet alle blinkende schatten.

Ook deze attractie is meestal niet zo druk. Het is – net als de Vliegende Tapijten – een open lucht attractie dus houd goed het weer in de gaten voordat je erin gaat.

Restaurant met een Arabisch tintje

Tenslotte is er ook een Aladdin restaurant in Disneyland Paris. Restaurant Agrabah Café ligt bij de ingang van Adventureland vlakbij de Aladdin Passage. Het is een all-you-can-eat restaurant met een buffet vol Arabische lekkernijen. Bij de prijs zit één frisdrank of flesje mineraal water inbegrepen. Het buffet kost €34,99 voor volwassenene en €17,99 voor kinderen. Een kleine tip voor dit restaurant. Hoewel het eten all-you-can-eat is, zijn de drankjes dat zeker niet. Voor een extra glas cola van 33cl – er zit er eentje bij de prijs inbegrepen – betaal je €5,10! Buiten het restaurant kost een flesje van een halve liter €3,69. Heb je dorst probeer dit dan nog even uit te stellen tot na het eten. Hiermee bespaar je toch weer €1,50 per persoon.

Bij Restaurant Café Agrabah – dat is écht de volledige naam – kan je ook maaltijdvouchers inwisselen. Officieel is het een restaurant waar je de Standaard maaltijdvoucher in kunt wissselen. Wil je de andere (Plus of Premium) vouchers gebruiken dan kan dat ook maar heb je minder waar (eten) voor je geld.

Aladdin merchandise in Disneyland Paris

Nu de nieuwe film uit is zijn er ook diverse Aladdin souvenirs te koop in de Parken en Disney Village. Je kunt onder andere een pluche Aladdin mee naar huis nemen. Ook zijn er diverse Pins, een mok én natuurlijk de lamp van de Geest.

Zelf ben ik verliefd op deze Minnie Oren diadeem. Deze verkochten ze al een tijdje in de Amerikaanse Disney Parken. Maar inmiddels is deze dus ook in Disneyland Paris te verkrijgen. De Minnie Oren hebben geen strik maar een Vliegend Tapijt in het midden. Ze zijn bekleed met blauwe lovertjes en in het midden maakt een blauwe diamant de diadeem compleet. De Jasmine Minnie oren kosten €19,99 en zijn verkrijgbaar in het Disneyland Park, de Studios en Disney Village.

Foto’s: Disneyland Paris

Laat een reactie achter

Scroll naar boven