Adventureland Disneyland Paris – attracties, restaurants en winkels

Adventureland is één van de 5 landen van het Disneyland Park. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het een avonturiers thema. Maar wat kan je daar van verwachten? Eigenlijk is het kruising tussen de Leeuwenkoning, Aladdin, Indiana Jones en Pirates of the Caribbean. Best een bijzondere combinatie! Allemaal avonturiers op hun eigen manier.

Je kunt dit land op 3 verschillende manier bereiken. De eerste is via Main Street USA. Je loopt rechtdoor tot de grote rotonde voor het kasteel. Je gaat er links omheen naar de grote, oranjekleurige poort. Dit is de ingang van Adventureland aan de Aladdin kant.

De volgende manier om dit gedeelte te bereiken is via Frontierland. Tussen restaurant Fuente del Oro en het geel gekleurde gebouw met toiletten loopt een wandelpad. Als je deze volgt kom je naast Colonel Hathi’s Pizza Outpost uit. Tenslotte kan je ook via Fantasyland in dit gedeelte van het park komen. Je gaat dan helemaal naar het achterste gedeelte van het park, naar Peter Pan’s Flight. Door vervolgens linksaf te slaan richting de houten tunnel kom je uit bij Pirates of the Caribbean.

De attracties in Adventureland

Dit gedeelte van het park heeft 7 attracties. Twee daarvan zijn échte attracties waarbij je plaatsneemt in een karretje of bootje. De andere zijn wandelattracties.

Pirates of the Caribbean

Dit is veruit de populairste attractie in dit gedeelte. Dat komt natuurlijk door de films die veel mensen wel hebben gezien. Maar ook, omdat dit een attractie is voor het hele gezin. De rit speelt zich af binnen een groot stenen piratenfort. Door de grote vlag (en de enorme rij kinderwagens) is deze attractie niet te missen. Je kunt Pirates of the Caribbean het makkelijkst bereiken via de Fantasyland ingang van Adventureland, naast Peter Pan’s Flight.

De rit

Pirates of the Caribbean is een boottochtje waarbij je piraten aan het werk ziet. Je ziet de grote schepen en hoeveel ravage ze in steden aanrichtten. Ook zitten er een aantal verrassingselementen in de attractie waarbij je nat kunt worden.

Sinds de zomer van 2017 zijn ook de bekende figuren uit de film toegevoegd aan de attractie, waaronder Kapitein Jack Sparrow en Kapitein Barbossa. Ook de dame in de rode jurk – bij sommige bezoekers wel bekend – is vervangen voor een in dezelfde kleur geklede heldin.

Voor wie?

Ondanks de vele kinderwagens voor de deur is de attractie niet geschikt voor hele kleine kinderen. Het is donker en er zitten een aantal schrikeffecten in. We hebben het al meerdere keren meegemaakt dat gezinnnen hele kleine kinderen meenamen die de gehele tocht gehuild en gegild hebben van angst. Natuurlijk zijn er ook stoere kinderen die niet zo snel bang zijn, je kent zelf je kind het beste en weet of deze attractie geschikt is.

Voor grotere kinderen en volwassenen is dit een attractie om niet te missen. Een echte Disney klassieker met een paar leuke verassingen!

Indiana Jones and the Temple of Peril

Deze achtbaan is voor iedereen die van actie houdt. Door de korte karretjes is het een wilde rit over hobbels, door scherpe bochten en een looping. Het verhaal achter Indiana Jones and the Temple of Peril is dat je op onderzoek uitgaat om erachter te komen wat er met een eerdere expeditie is gebeurt.

De wachtrij brengt je langs het verlaten basiskamp en op de trappen van een tempel. Onderaan deze trap staan de wagentjes voor je klaar om je te helpen zoeken naar de expeditie. Je stapt in het wagentje maar is dat wel een goed idee?

Dan beginnen de karretjes te rollen en rijd je langs de mensen die van buitenaf toekijken. Moedig zwaai je nog even naar ze voordat het karretje omhoog getakeld wordt. Daarna zoeven de karretjes over de rails en wordt je lekker door elkaar geschud. Hoofdpijn gegarandeerd, maar je kan tenminste zeggen dat je net zo stoer bent als Indiana Jones.

Voor wie?

Vanaf 1.40m mag je in deze attractie. Of je dat doet ligt aan hoe een grote waaghals je bent. Het is best een pittige achtbaan al ziet deze er van buitenaf niet zo uit. Zeker de looping voelt vreemd aan, omdat de afstand heel kort is. Door de scherpe bochten erna wordt je alle kanten op gegooid. Deze attractie is daarom niet geschikt voor mensen met hart-, rug-, en nekklachten, een hoge bloeddruk, wagenziekte en andere beperkingen die door deze attractie zouden kunnen verergen. Voor zwangere vrouwen is deze achtbaan zelfs verboden.

Ben je een echte waaghals, in goede gezondheid en kan je tegen een stootje? Dan mag je deze achtbaan zeker niet missen!

Wandelattracties

Je vraagt je misschien af wat we hiermee bedoelen. Dit zijn attracties waar je zelf op onderzoek kunt gaan. Bijvoorbeeld La Cabana des Robinson is zo’n attractie. Hierbij neem je een kijkje in de boomhut van deze Zwitserse familie. Je klimt steeds hoger en ziet hoe deze schipbreukelingen een huis bouwden in een boom. Van eetgedeelte tot slaapkamers en een uitkijkpost.

Een ander gedeelte waar je doorheen kunt wandelen is Adventure Isle. Hier vind je grotten, hangbruggen en smalle paadjes. Kinderen kunnen zich hier lekker uitleven en wanen zich een piraat of avonturier. Het is ook een ideale plek om even uit de zon te zijn op een warme dag.

Een andere wandelattractie is het piratengaljoen. Misschien herken je de boot, hij is namelijk van een bekende kapitein…Nee, niet Jack Sparrow maar Kapitein Haak! Neem een kijkje op zijn boot en inspecteer de kanonnen. Je weet nooit wanneer hij ze nodig heeft.

De laatste attractie is Le Passage Enchanté d’Aladdin. Je loopt door de straten van Agrabah en bekijkt de sets van de bekende film Aladdin. Ook dit is een heerlijke plek om even af te koelen tijdens een warme dag. Daarnaast zijn de miniatuurscènes mooi gemaakt en leuk om te zien.

Restaurants

Er zijn ook genoeg mogelijkheden om iets te eten of drinken in Adventureland. Het restaurant in de Pirates of the Caribbean attractie heet – hoe toepasselijk – Captain Jack’s – Restaurant des Pirates. Op het menu staan exotische gerechten met vlees of vis. De gemiddelde prijs van een hoofdgerecht is: €38. Heb je halfpension geboekt? Dan kan je een maaltijdvoucher gebruiken in dit restaurant.

Wil je liever een lopend buffet dan kan je eten bij Restaurant Agrabah Café. Dit restaurant is ingericht als een Arabische markt. Er sfeervol en gezellig. Op het buffet vind je diverse Oosterse en Marokkaanse gerechten.

Wil je liever een snelle hap? Ga dan naar Colonel Hathi’s Pizza Outpost of Restaurant Hakuna Matata. Bij de laatste eet je maaltijden met een Afrikaans tintje. De Pizza Outpost heeft zoals de naam al doet vermoeden pizza’s op het menu, net als pasta en lasagne.

Voor kinderen heeft elk restaurant speciale kindermaaltijden. Ook is er aan mensen met een voedselallergie gedacht. Als je dit vooraf aangeeft zullen ze zorgen dat ook zij lekker te eten krijgen.

Winkels in Adventureland

Naast attractie en restaurants vind je in Adventureland ook diverse winkels. Eentje in de stijl van Indiana Jones waar je alle kunt kopen voor de kleine (en grote) avonturiers. In de Pirates of the Caribbean winkel koop je alles om zelf een piraat te worden. Plus leuke souvenirs voor de filmfans.

In La Girafe Curieuse kan je terecht voor al je safarispullen en t-shirts en mokken met dierenprint. Tenslotte is er een winkel geheel in Aladdin stijl waar je Oosterse kleding kunt kopen, net als leuke hebbedingetjes in Arabische stijl.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven