Wat is er over van de Disneyland Paris aandeelhoudersclub?

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Disney de aandelen van Disneyland Paris van de beurs haalde. Voor die tijd kon je als fan aandelen van je favoriete Park kopen en werd je hiermee lid van de aandeelhoudersclub. Naast de eer waren er ook een aantal voordelen, waaronder korting op je verblijf, eten, drinken en souvenirs. Daarnaast waren er speciale events en had je exclusief toegang tot de Salon Mickey lounge. In juni 2017 werden de aandelen van de beurs gehaald, wat gebeurde er hierna met de aandeelhoudersclub?

Disneyland Paris aandeelhoudersclub nu

Toen de aandelen van Disneyland Paris van de beurs werden gehaald werd besloten om de aandeelhoudersclub nog 10 jaar in stand te houden. Leden kregen een nieuw pasje toegestuurd met een einddatum 10 jaar in de toekomst. Ook de voordelen – zoals de kortingen en toegang tot Salon Mickey blijven de komende jaren in stand.

De voordelen

  • 15% korting op entreetickets en jaarkaarten (tot een maximum van 5 kaartjes per dag)
  • 10% korting op arrangementen
  • 25% korting op losse hotelkamers
  • 15% korting bij buffetrestaurants en restaurants met tafelbediening
  • 10% korting bij Earl of Sandwich
  • 15% korting in de winkels (10% op sommige items)
  • 10% korting bij Disney Stores in Europa
  • Vip Status bij La Vallee Village

Daarnaast krijg je elke maand maximaal 4 keer toegang tot Salon Mickey. Deze is elke dag geopend tussen 9 en 12. Hier kan je de dag rustig beginnen met een gratis drankje en een snack. De ruimte binnen is beperkt, hierdoor mag je maar maximaal 4 personen meenemen. Vanwege de drukte sla ik Salon Mickey meestal over. Daarnaast merk je dat – zodra iets gratis is – mensen aan het plunderen slaan. Dat vind ik toch iets minder magisch.

Tenslotte organiseert de club nog heel af en toe speciale events. In het verleden waren dit met name presentaties over de status van het bedrijf. Maar nu zijn het voornamelijk previews van films. Laatst werden oud-aandeelhouders uitgenodigd voor een voorproefje van Phantom Manor. Ook toen sloegen de mensen aan het plunderen en waren de kaartjes binnen een korte tijd weg.

Kan je nu nog lid worden van de aandeelhoudersclub?

Nee, helaas kan je geen lid meer worden van de Disneyland Paris aandeelhoudersclub. De pasjes zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Bij sommige restaurants en winkels vragen ze om legitimatie als je de kortingskaart gebruikt. Dus je kunt deze ook niet uitlenen aan andere mensen, al weet ik dat dat soms gebeurt, of doorverkopen.

Wil je toch kortingen op restaurants en winkels dan kan je het beste een jaarkaart van Disneyland Paris nemen. Als 1 persoon in jullie gezelschap een jaarkaart heeft kan je al korting krijgen. Je hoeft dus niet voor het hele gezin zo’n kaart aan te schaffen als je het enkel gebruikt voor de korting.

Praktische informatie: Je kunt contact opnemen met de aandeelhoudersclub door te bellen naar +33 (0) 1 64 74 56 30 of mailen naar: dlp.carteclub[at]disney.com

Laat een reactie achter

Scroll naar boven