Disneyland Paris pakket: wat zit er bij je verblijf inbegrepen?

Wanneer ik naar Disneyland Paris ga probeer ik mijn reis zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo kijk ik alvast naar de openingstijden, de weersverwachting en de gesloten attracties. Maar ik maak ook de afweging of ik een verblijf, ook wel Disneyland Paris pakket, boek of dat ik de accommodatie en de tickets los doe.

De makkelijkste manier om te boeken is via de officiele website van Disneyland Paris. Hier voer je de gewenste aankomst- en vertrekdatum in en met hoeveel personen je komt. Als je alles hebt ingevuld rolt de prijs voor je verblijf eruit.

Wanneer je via de website boekt krijg je een Disneyland Paris pakket die je kunt uitbreiden met andere opties die je belangrijk vindt of waar je behoefte aan hebt. Maar laten we eerst eens kijken wat er in zo’n pakket zit.

Wat zit er in een Disneyland Paris pakket?

Een verblijf, zoals het pakket door Disney zelf genoemd wordt, bestaat uit een hotelovernachting en entreekaartjes.

Tegenwoordig krijg je kaartjes voor het aantal nachten dat je blijft. Dus ben je van plan 2 nachten te blijven, dan krijg je ook voor 2 dagen entreekaartjes. Voorheen was dit niet zo en kreeg je een dag extra zodat je ook op je aankomstdag de parken in kon. Je kunt die extra dag nog steeds bijboeken tegen een meerprijs.

Verder zit dus je hotelovernachting in je Disneyland Paris pakket. Dit is in het hotel van jouw keuze. De prijzen zijn meestal voor de standaardkamer. Wil je wat meer luxe of een ander uitzicht dan kan je daarvoor bijbetalen.

Aanvullende opties

Je kunt je pakket aanvullen met extra opties. De eerste is ontbijt, dit zit niet bij je overnachtingen inbegrepen en moet je ter plekke regelen. Of je kunt het alvast vooraf reserveren en betalen, dan ben je zeker van een plekje in de ontbijtzaal.

Wil je je tijdens je verblijf in Disneyland Paris helemaal geen zorgen maken om eten dan kun je Maaltijdopties bijboeken. Hierbij ontvang je vouchers die je kunt inwisselen voor maaltijden in de Disney parken, Disney Village of de hotels. Hoewel je moet betalen voor deze vouchers ben je vaak wel goedkoper uit. Zeker als je een grote eter bent.

Wat ook handig is om bij te boeken is vervoer. Je kunt meteen de treinreis met de Thalys toevoegen aan je Disneyland Paris pakket. De trein rijdt 2 keer per dag tussen Nederland en Disneyland Paris. Die laatste heeft een eigen station op loopafstand van de parken en de hotels. Wil je zorgeloos op reis, dan zou ik met de trein naar Disneyland Paris gaan.

Kom je met de trein dan kan je Bagageservice toevoegen. Hierbij worden je koffers vanaf het station naar je hotel gebracht. Jij krijgt dan bij aankomst direct je entreekaartjes zodat je naar de Disney parken kunt in plaats van inchecken in je hotel.

Tenslotte kan je een Mickey Mouse taart toevoegen aan je boeking. Dit is leuk om te doen als je iets te vieren hebt. Je ontvangt dan een voucher die je in een restaurant kunt inwisselen voor een taart.

Is het slimmer om een Disneyland Paris pakket te boeken?

Ja. Kort antwoord, ik weet het. Maar als dit je enige bezoek is van dit jaar of misschien wel ooit dan loont het vrijwel niet om je tickets en verblijf los te regelen. Je bent dan namelijk niet veel goedkoper uit, zeker als je in een Disney hotel wilt verblijven.

Het kan overigens wel hoor. Via de bekende boekingssites kun je heel eenvoudig een hotel in de buurt van Disneyland Paris boeken. Vervolgens schaf je dan je entreekaartjes aan bij Disneyland Paris en je hebt je eigen verblijf samengesteld.

Kies je een hotel verder buiten Disneyland Paris dan kun je hiermee besparen. Wil je liever dichterbij logeren dan zou ik persoonlijk niet eens de moeite nemen en gewoon een verblijf boeken.