Menu
Disneyland Paris

Disneyland Paris Jaarpas: antwoord op álle lezersvragen!

Eén van de dingen waar ik altijd tijd vrij voor maak zijn de lezersvragen. Wist je dat ik dagelijks 3-5 e-mails krijg van bezoekers die hun verblijf in Disneyland Paris of een ander pretpark aan het voorbereiden zijn? De vragen die ik krijg verzamel ik en eens in de zoveel tijd deel ik alle antwoorden in een artikel op de site. Dit keer geef ik antwoord op alle lezersvragen die ik heb gekregen over de Disneyland Paris Jaarpas. Onbeperkt naar de Disney Parken gaan spreekt bij velen nog steeds tot de verbeelding. Maar is het wel zo verstandig, voordelig of interessant om zo’n jaarkaart te nemen?

Voordat ik begin met de vragen allereerst een korte uitleg over welke Disneyland Paris Jaarpassen er zijn en hoe deze werken.

Welke Disneyland Paris Jaarpassen zijn er?

De meeste mensen die naar Disneyland Paris gaan boeken een arrangement. Hierbij combineer je een entreekaartje met een hotelovernachting en krijg je korting op het totaalbedrag. Het is ook het meest makkelijke, alles is geregeld. Je haalt bij het hotel je entreekaartjes op en kunt direct de Parken in.

Je kunt er ook voor kiezen om een los entreekaartje te kopen. Als je bijvoorbeeld niet in een Disney Hotel slaapt of maar 1 dag gaat. Deze kan je vooraf online bestellen of bij de kassa van het Disneyland Park of Walt Disney Studios Park kopen. De prijs is aan de kassa hetzelfde als online. Het enige verschil is dat er op de website van Disneyland Paris soms kortingsacties zijn waarbij je de tickets voor volwassenen voor de kinderprijs krijgt.

Het laatste type ticket dat je kunt kopen is de Disneyland Paris Jaarpas. Hier zijn 4 varianten van:

 • Discovery – 150 dagen per jaar toegang, geen kortingen en betaald parkeren – €179
 • Magic Flex – 300 dagen, korting in de winkels, op toegangstickets en hotels, gratis parkeren – €259
 • Magic Plus – 350 dagen toegang, zelfde korting als de Flex + 10% in restaurants en privé ingang €299
 • Infinity – 365 dagen toegang, 20% korting in restaurants en winkels, 15% op ontbijt met Disney figuren, privé ingang en parkeerplaats vooraan – €449

De Discovery Jaarpas is de goedkoopste. Deze kost €179 en biedt behalve toegang geen andere extra’s. Goed om te weten dat je met deze Pas niet naar binnen mag op de 2e en 3e dag nadat je deze hebt gekregen.

De Magic Flex en Magic Plus zijn vrijwel identiek. De Plus is de uitgebreidere variant waarbij je ook korting krijgt op de restaurants, een privé ingang hebt in de Parken en korting krijgt bij de Buffalo Bill’s Wild West Show. Ook krijg je per jaar 10 privilegetickets voor €45 per ticket per dag, die je aan vrienden kunt geven.

Tenslotte is er de Infinity Pas. Bij deze mag je het gehele jaar onbeperkt naar binnen. Daarnaast krijg je hogere kortingen (20% i.p.v. 10%) in de restaurants en winkels en mag je gratis gebruik maken van buggy’s, rolstoelen, het bagagedepot en het kennel. Ook zijn er een aantal Vip voordelen: parkeerplaatsen vooraan, gereserveerde plaatsen bij de shows en gratis toegang tot de zwembaden van de Disney Hotels. Die laatste twee moet je vooraf reserveren.

Met de Magic Plus en Infinity Jaarpassen krijg je ook toegang tot speciale evenementen, een alcoholvrij aperitief in sommige restaurants en je kunt gebruik maken van Extra Magic Time, dat normaal gesproken enkel voor hotelgasten toegankelijk is.

LEES OOK:  Campanile Val de France - Disneyland Paris Partner Hotel

Jaarpassen per maand of in één keer betalen?

Als je een Disneyland Paris Jaarpas neemt kan je deze in één keer betalen of een aanbetaling doen en de rest in 11 termijnen per maand laten afschrijven. Bij die laatste betaal je aan het eind iets meer voor je Jaarpas maar je hoeft het bedrag niet in één keer neer te leggen.

Bestel je de Jaarpas online dan moet je in één keer het hele bedrag betalen. Alleen telefonisch en aan de kassa kan je kiezen voor het automatische incasso.

De maandelijkse betalingen zijn:

 • Discovery – €60 aanbetaling + €11/maand
 • Magic Flex – €60 aanbetaling + €19/maand
 • Magic Plus – €60 aanbetaling + €22/maand
 • Infinity – €60 aanbetaling + €36/maand

De €60 is je betaling voor de eerste maand, het bedrag daarna geldt voor 11 maanden.

Wanneer is het verstandig om een Jaarpas te kiezen?

Veel fans van Disneyland Paris hebben een Jaarpas, omdat ze het leuk vinden. Je laat ermee zien dat je vaak naar Disneyland Paris gaat en je een liefhebber bent. Daarnaast heb je het ongeveer na 4 bezoeken eruit. Dus zou je een losse ticket kopen voor 4 dagen dan is het vrijwel goedkoper om een Jaarpas te nemen. Dan kan je gelijk gebruik maken van de voordelen.

De Discovery Jaarpas is niet de meest praktische keuze. Je kunt deze alleen gebruiken op de dag van aanschaf. In de 2 dagen erna niet. Met aanschaf bedoel ik de dag waarop je de uiteindelijke Disneyland Paris Jaarpas in je handen krijgt. De online besteldatum telt daarin helaas niet mee. De Discovery Jaarpas is alleen handig als je buiten de hoogseizoenen en niet in het weekend gaat. Eigenlijk is dit alleen interessant voor lokale mensen.

Ook is een Jaarpas alleen verstandig als je meerdere malen per jaar naar Disneyland Paris gaat én verblijft in een Hotel buiten het Resort. Oh én als je heeeel veel souvenirs koopt.

Hoeveel korting krijg je met een Jaarpas?

Met de Magic Flex krijg je korting in de winkels (10%), op hotels (vanaf €130/nacht) en toegangstickets (20%). De Magic Plus is de uitgebreidere variant van deze Jaarpas. Dan krijg je naast de kortingen van de Flex ook nog korting in de restaurants (10%), bij Buffalo Bill’s Wild West Show (20%) en de Disneyland Paris golfbaan (10%).

De meeste korting krijg je met de Inifinity Jaarpas:

 • 20% korting in de winkels
 • 15% in de restaurants
 • Hotelkamers vanaf €108
 • 20% bij Buffalo Bill’s
 • 10 % bij de golfbaan
 • 15% op ontbijten met Disney figuren

Hoe vaak per jaar moet je naar Disneyland Paris om de Jaarpas eruit te halen?

Als je maar één keer per jaar gaat dan is een Jaarpas nooit rendabel. Je kunt het beste voor jezelf het omslagpunt berekenen. Dat doe je door de prijs van je verblijf te berekenen op de Disneyland Paris website. Wil je bijvoorbeeld 3x per jaar dan doe je voor het gemak dat bedrag keer 3.

Bereken daarna wat het zou kosten met een Disneyland Paris Jaarpas. Doe het bedrag keer het aantal personen waarmee je reist en op 1 kamer slaapt. Kijk vervolgens voor dezelfde periode als hierboven wat een losse hotelkamer op Expedia kost. Doe net als hierboven dat bedrag ook keer drie. Als je een losse hotelkamer boekt betaal je per kamer en niet per persoon.

Rekenvoorbeeld

Je hebt een gezin dat bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen. Voor een verblijf van 3 dagen 2 nachten in Cheyenne ben je 800 kwijt. Een losse kamer kost in diezelfde periode €350. Met de aanschaf van 4 Magic Flex passen ben je €259 per persoon kwijt. Dan is een arrangement boeken goedkoper. Ga je dat jaar nog een keer dan is het verschil tussen het arrangement en de Jaarpassen kleiner. Pas bij het derde verblijf dat jaar ben je goedkoper uit. Daarbij, hoe duurder de Jaarpas des te langer het duurt voordat je quite speelt. En als je veel koopt en daardoor veel korting krijgt heb je de Passen er natuurlijk ook sneller uit. Je kunt ook kijken of het niet goedkoper is met de privilegetickets. Maar let op, je mag er maar maximaal 5 per week en 10 (M+ pas)/20 (I pas) kopen.

Hoe kan ik een hotel boeken met een Jaarpas?

Eén van de voordelen die je hebt als Jaarpashouder is korting op Hotels…Dat valt behoorlijk tegen. Want hoewel er vanaf €130/€108 staat is dat enkel in het laagste laagseizoen voor het goedkoopste hotel. De keren dat ik een hotelkamer met mijn Jaarpas wilde boeken was ik bij Disney duurder uit dan bij Expedia. Het kan natuurlijk nooit kwaad om de prijzen bij Disneyland Paris op te vragen maar kijk ook zeker verder.

LEES OOK:  Handige lijst! Goedkoop eten in Disneyland Paris incl. prijzen & locatie

Je kunt trouwens geen losse hotelkamers boeken via de Disneyland Paris website. Hiervoor moet je ze altijd even bellen. Ook goed om te weten, Expedia heeft vrijwel elke maand een weekend waarin zij 12% korting geven op hotels. Die korting geldt ook op Disney Hotels. De laatste keer had ik mijn hotelkamer al geboekt en zag ik de actie voorbijkomen. Gelukkig stond in de voorwaarden dat ik tot een week voor aankomst gratis mocht annuleren. Dus ik heb mijn boeking geannuleerd en direct weer geboekt met de 12% korting. Scheelde toch weer bijna €30!

Waar kan ik een Disneyland Paris Jaarpas kopen?

De makkelijkste manier om een Disneyland Paris Jaarpas te kopen is aan de kassa van de Disney Parken. Bij het Walt Disney Studios Park maken ze direct je Jaarpas in orde. Bij het Disneyland Park krijg je een tijdelijk ticket die je bij Bureau Passeport Annuel kunt inwisselen voor je definitieve Jaarpas. Heb je al losse entreetickets gekocht? Dan kan je deze inwisselen voor een Jaarpas en wordt het bedrag dat je hebt betaald voor de tickets van het totaal afgetrokken. Dat kan alleen als er een prijs op je kaartje staat gedrukt.

Je kunt ook telefonisch of via de Disneyland Paris website een Jaarpas kopen. Je krijgt dan ook een tijdelijke voucher waarmee je eenmalig het Disneyland Park in mag om bij het Bureau Passeport Annuel te komen. Deze zit overigens naast het kasteel.

Moet ik voor het hele gezin een Jaarpas kopen?

Nee, dat is niet nodig. Ook als je met een hele groep gaat kan jij met je Jaarpas voor de kortingen zorgen. Het maakt dan niet uit als iemand anders betaald. Het is trouwens goed om te weten dat er voor Jaarpassen geen kinderkorting geldt. Voor de dagkaartjes is dit wel zo.

Het is vrijwel nooit goedkoper om een Jaarpas aan te schaffen als je maar één keer gaat. Ga je meerdere malen dan zou je nog kunnen berekenen of het voordeliger is in combinatie met de korting op tickets op privilegekaartjes. Maar heel eerlijk is dat zo’n gedoe dat je dan beter voor iedereen Jaarpassen kunt nemen.

Wat zijn privilegetickets en hoe werken ze?

Als Magic Plus/Infinity Jaarpashouder kan je maximaal 10/20 privilegetickets per jaar halen. De privilegeticket is een entreekaartje voor 1 dag, 2 Parken die je alleen kunt kopen op vertoon van je Jaarpas. Dit ticket is niet voor jezelf maar kan je weggeven aan vrienden of familie die die dag met jou meegaan. Je kunt dit ticket bij elke kassa bij de ingang van de Disney Parken halen. Maar je krijgt ze enkel voor 1 dag. De volgende dag moeten jullie dus weer eerst langs de kassa om een kaartje te halen.

Verder zijn deze tickets gelijk aan de “gewone” entreetickets. Je krijgt gewoon een geprint entreekaartje waarmee je zo vaak als je wilt de Parken in en uit kunt. De Jaarpashouder hoeft hierbij niet aanwezig te zijn. Enkel bij het kopen, bij Extra Magic Time en als jullie door de toegangspoorten willen die gereserveerd zijn voor Magic Plus/Infinity Jaarpashouders.

Hoe werken de Infinity Vip voordelen?

Als Infinity Jaarpashouder heb je een aantal Vip voordelen. Een aantal daarvan moet je vooraf reserveren. Dat is noodzakelijk voor de Vip plaatsen bij de shows/parade en als je een duik wilt nemen in een hotelzwembad. Reserveren kan via deze link. Het moet altijd vooraf gebeuren en kan nooit op de dag zelf.

Op het parkeerterrein zijn de voorste rijen van de autoplaatsen gereserveerd voor Infinity Jaarpashouders. Dit gedeelte is afgeschermd met een slagboom. Je krijgt hier toegang tot door je Jaarpas te scannen. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er vroeg bij als je vooraan wilt staan. Er zijn meer Infinity Jaarpashouders dan je denkt!

LEES OOK:  In de voorjaarsvakantie naar Disneyland Paris

Wat zijn blockoutdagen voor de Jaarpas? Moet ik op die dagen een kaartje kopen?

Alleen de Infinity Jaarpas biedt onbeperkt toegang tot de Disney Parken. De andere drie hebben blockoutdagen. Dat betekent dat jouw Jaarpas niet werkt op die dagen. Bij de Discovery Pass heb je de meeste blockoutdagen. Deze Disneyland Paris Jaarpas werkt slechts de helft van het jaar. Bij de Magic Flex mag je 300 dagen per jaar het Park in, bij de Plus is dit 350. De precieze blockoutdagen verschillen per jaar. Die van dit jaar kan je hier raadplegen!

Op de dagen dat je Jaarpas geen toegang biedt moet je een normaal kaartje kopen. Je kunt hiervoor wel je Jaarpaskorting gebruiken, maar kan op die dagen geen privilegetickets aanschaffen.

Kan ik de aanschaf van een Jaarpas combineren met andere kortingsacties?

De kortingsactie waarbij je als Jaarpashouder een nieuw lid korting kon geven is sinds april dit jaar afgelopen. Hier werd denk ik iets te veel gebruik van gemaakt. Je kunt nu alleen nog met een aandeelhouderspas korting krijgen op je Jaarkaart. Ook krijg je 20% korting als je 5 Passen tegelijk koopt. De enige voorwaarde is dat jullie alle 5 op hetzelfde adres wonen (en dit kunnen bewijzen). Pas bij verlengen gelden er weer kortingsacties, je pas is dan i.p.v. 12 maanden 16 maanden geldig voor hetzelfde bedrag.

Hoe krijg je korting bij de winkels/restaurants?

Op je Jaarpas zit een QR code. Deze laat je scannen als je de Parken in gaat maar bijvoorbeeld ook bij de kassa van een winkel of restaurant. Weet je niet zeker of je ook daadwerkelijk korting krijgt, vraag het dan altijd. Het scheelt toch weer. Je kunt ook andere mensen korting geven met jouw kaart. Ben je in een gulle bui, doe dan eens een goede daad en geef degene voor je bij de kassa korting op hun souvenirs of eten. Jou kost het niks en die ander is blij. Als ze er bij de kassa iets van zeggen dan hoort diegene bij jou :).

Er kunnen bepaalde items zijn waar je geen korting krijgt. Ook in sommige restaurants geldt de korting niet. In plaats van de lijst uit je hoofd te leren kan je het beste gewoon vragen of je korting krijgt. Bij 9 van de 10 winkels/restaurants zal dit ook daadwerkelijk het geval zijn.

Jaarpashouder events

Magic Plus en Infinity Jaarpashouders kunnen worden uitgenodigd voor exclusieve events. Bijvoorbeeld zoals laatst de opening van Phantom Manor of bij het sluiten van Armageddon. Hier moet je behoorlijk goede skills voor hebben. De tickets gaan namelijk snel! Er zijn veel meer Jaarpashouders dan er tickets beschikbaar zijn voor zo’n event. Wil je een plekje dan moet je niet twijfelen en direct reserveren. Houd hierbij geen rekening met andere mensen. Ja dat gaat totaal tegen mijn principes in en nee het is niet netjes, maar het is wel zoals het (momenteel) werkt. Iedereen reserveert en kijkt later pas of ze daadwerkelijk kunnen. Je hebt ook geen tijd om na te denken, want dan zijn de kaartjes al weg. Zeker bij een populaire happening als bij de opening van Phantom Manor.

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

4 Comments

 • Avatar
  Carlijn
  jul 11, 2019 at 10:45 am

  Hi Bianca! Ik heb een vraag. Stel, ik boek met korting via een abonnement een kamer. Krijgen de andere mensen in mijn kamer tickets voor Disney erbij? Of moeten ze die los a 45 euro per dag kopen?

  Reply
  • Bianca
   Bianca
   jul 11, 2019 at 3:49 pm

   Hi Carlijn! Nee dan moeten de mensen die bij jou op de kamer slapen zelf hun tickets kopen.
   Je zult voor hen per dag de privilege tickets (als je een Magic Plus of Infinity hebt) moeten betalen.

   Reply
 • Avatar
  Michelle
  okt 21, 2019 at 1:13 am

  Hoi!

  Als ik online een Magic jaarpass koop, krijg ik bij de kassa dan ook meteen privilege korting voor een vriendin? Of moet ik eerst zelf naar binnen om mijn pass op te halen, dan weer naar buiten en een ticket voor mijn vriendin kopen?

  Groetjes

  Reply
  • Bianca
   Bianca
   okt 21, 2019 at 6:45 am

   Hoi,
   Als je de Jaarpas ophaalt bij de kassa’s van het Studios Park dan kan je daarna gelijk het privilegeticket kopen bij diezelfde balie. Zo doe ik het zelf ook.

   Reply

Reageer

X
%d bloggers liken dit: