Menu
Disneyland Paris

Zijn Disneyland Paris jaarkaarten goedkoper dan een arrangement?

Net als veel andere pretparken biedt Disneyland Paris hun bezoekers ook diverse jaarkaarten. Dit is een jaarlijks abonnement waarmee je – naast onbeperkt toegang tot de Parken – ook nog een aantal andere voordelen hebt zoals korting op je hotel, restaurants en souvenirs. Er zijn een aantal verschillende kaarten waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van hoe vaak je wilt gaan per jaar en of je gratis bij de Disney Parken wilt parkeren.

Een jaarkaart is over het algemeen handig als je meerdere malen per jaar gaat. Er is een bepaald omslagpunt waarop het goedkoper is om een jaarkaart aan te schaffen dan om een arrangement of een hotel met losse entreetickets te boeken. Sinds dit jaar is het ook mogelijk om de jaarkaarten online te bestellen. Je krijgt dan een tijdelijk jaarpas waarmee je toegang krijgt tot het Disneyland Park. Hier moet je deze bij het Bureau Pass Annuel – rechts van het kasteel bij de ingang van Discoveryland – omwisselen voor je definitieve jaarkaart.

De voordelen van een Disneyland Paris jaarpas

Disneyland Paris heeft 4 typen jaarkaarten voor bezoekers die niet in Frankrijk wonen: Discovery, Magic Flex, Magic Plus en Infinity. Tussen de passen zitten een aantal verschillen waaronder in het aantal dagen dat je toegang hebt tot de Disney Parken, de extra voordelen en de prijs. Daarnaast is het goed om te weten dat volwassenen en kinderen dezelfde prijs betalen voor een jaarkaart.

Discovery Jaarpas

De Discovery jaarpas is met €149 (of €9 per maand met een aanbetaling van €55) de goedkoopste van de 4. Met deze kaart krijg je 150 dagen per jaar toegang tot Disneyland Paris. Je mag deze dagen helaas niet zelf kiezen, deze worden namelijk door Disney vooraf bepaald.

Houd er in ieder geval rekening mee dat je met deze kaart in de weekenden en tijdens het hoogseizoen geen toegang hebt tot de Disney Parken. Dat geldt ook voor de schoolvakanties! Bij de Discovery jaarpas zit parkeren niet inbegrepen. Voor €40 extra kan je dit toevoegen aan je kaart. Behalve toegang tot de Disney Parken heeft deze kaart geen extra voordelen.

LEES OOK:  Welk hotel in Disneyland Parijs heeft een zwembad

In het kort

 • 150 dagen per jaar toegang tot de 2 Disney Parken
 • Oa. geen toegang in de weekenden, tijdens schoolvakanties en het hoogseizoen
 • Parkeren optioneel: €40 extra
 • Geen extra voordelen zoals bij de andere jaarpassen
 • Alleen interessant als je op doordeweekse dagen in het laagseizoen gaat

Magic Flex Jaarpas

De magic Flex Jaarpas is iets duurder dan de Discovery jaarkaart maar biedt veel meer voordelen. Voor €15 per maand (+ een aanbetaling van €55) of €219 per jaar heb je 300 dagen toegang tot Disneyland Paris. Dat is bijna het dubbele van de Discovery kaart!

Alleen op hele drukke dagen is je pas geblokkeerd. Dat is bijvoorbeeld tijdens de weekenden in december en de laatste twee weken van het jaar. Hoewel de Magic Flex Jaarpas een stuk duurder is dan de Discovery heb je wel aanzienlijk meer voordelen. Parkeren zit bijvoorbeeld inbegrepen en je krijgt daarnaast 10% korting in de winkels en 20% korting op entreetickets. Ook op je verblijf in de Disney Hotels krijg je korting. Een Photopass is optioneel en kost €55 extra.

In het kort

 • 300 dagen per jaar toegang tot Disneyland Paris
 • Alleen geblokkeerd op drukke dagen, zoals weekenden in december en de laatste twee weken van het jaar
 • Onbeperkt parkeren zit inbegrepen
 • Je krijgt 10% korting in de winkels en 20% korting op entreetickets
 • Disney Hotelkamers boek je al vanaf €66 per nacht
 • Een onbeperkte Photopass is optioneel en kost €55

Magic Plus Jaarpas

De Magic Plus Jaarpas (€259 per jaar of €19 per maand + €55 aanbetaling) is iets duurder dan de Magic Flex Jaarpas maar heeft nog meer voordelen. Je krijgt 350 dagen per jaar toegang en bent alleen geblockt tijdens de laatste week van oktober en december. Daarnaast heb je alle voordelen van de Magic Flex pas aangevuld met wat extra’s, zoals korting in de restaurants (10%), op de Buffalo Bill’s Wild West Show (20%) en bij Golf Disneyland (10%). Daarnaast kan je voor €45 ticket speciale toegangskaarten aanschaffen voor je vrienden en familie (maximaal 10 per jaar).

Als houder van de Magic Plus Jaarkaart heb je naast voordelen ook een aantal privileges. Zo kan je gebruik maken van een speciale ingang bij de Disney parken. Krijg je toegang tot Extra Magic Time dat eigenlijk alleen voor de Disney Hotelgasten is. Mag je gratis gebruik maken van rolstoelen, buggy’s, bagagedepot en de hondenkennel. Tenslotte krijg je toegang tot speciale events voor Jaarpashouders en kan je bij een maaltijd in restaurants met tafelbediening een gratis alcoholvrij drankje bestellen.

LEES OOK:  Adventureland Disneyland Paris - attracties, restaurants en winkels

In het kort

 • 350 dagen per jaar toegang, alleen geblokkeerd tijdens de laatste week van oktober en december
 • Alle voordelen van de Magic Flex Pas aangevuld met extra kortingen en priviliges
 • Je krijg ook korting in restaurants, bij Buffalo Bill’s Wild West Show en Golf Disneyland
 • Daarnaast mag je gebruik maken van Extra Magic Time, heb je een speciale toegang, is het huren van buggy’s en rolstoelen gratis, word je uitgenodigd voor speciale events en krijg je een gratis alcoholvrij drankje bij je maaltijd in een restaurant met tafelbediening.
 • Tenslotte kan je voor vrienden en familie per jaar maximaal 10 entreetickets aanschaffen voor €45 per kaartje.

Infinity Jaarpas

Dit is de duurste jaarpas en kost €399 per jaar of €32 per maand na een aanbetaling van €55. Hiermee heb je dan wel alle dagen van het jaar toegang tot Disneyland Paris. Er zijn geen geblockte dagen zoals bij de andere jaarkaarten. Daarnaast het je veel meer extra’s en privileges.

Parkeren zit bijvoorbeeld ook bij deze pas inbegrepen maar je kunt gebruik maken van Exclusieve parkeerplaatsen die vrijwel helemaal vooraan liggen (mits deze beschikbaar zijn). Daarnaast krijg je een hogere korting in de boetieks (20%) en restaurants (15%), zit de Photopass inbegrepen, kan je al een hotelkamer reserveren voor €55 per nacht, koop je een ticket voor je vrienden voor €39 en krijg je 15% korting op ontbijten met Disney figuren. Tenslotte krijg je met de Infinity jaarkaart Vip plaatsen bij shows, kan je gebruik maken van een speciaal telefoonnummer en mag je gratis gebruik maken van de zwembaden bij de Disney Hotels.

In het kort

 • Alle dagen van het jaar toegang tot Disneyland Paris
 • Je hebt dezelfde voordelen als de jaarkaarten hierboven aangevuld met extra privileges
 • De kortingen in de boetieks en restaurants zijn hoger dan bij de andere jaarpassen
 • Voor €39 per entreeticket kan je toegangskaarten aanschaffen voor familie en vrienden (maximaal 20 per jaar)
 • Er zijn speciale parkeerplaatsen gereserveerd die vrijwel helemaal vooraan liggen
 • Je krijgt toegang tot Vip plaatsen bij bepaalde shows
 • En mag gratis zwemmen in de baden van de Disney Hotels
LEES OOK:  De snelste route van het Disneyland Park naar de Walt Disney Studios

Wanneer is een jaarkaart goedkoper dan een arrangement?

Hierboven had ik het al even over het omslagpunt wanneer een jaarkaart een betere keus is dan een arrangement. Ga je eenmaal per jaar dan is een arrangement vrijwel altijd de goedkoopste optie.

Vakantie is hier 970x250

Voor 3 dagen, 2 nachten in Hotel Santa Fe ben je tijdens het laagseizoen €640 kwijt. Op dit moment is er een aanbieding dat je €300 zakgeld krijgt bij elk verblijf. Dat betekent dat je reis eigenlijk maar €340 kost voor 3 dagen inclusief entree. Daar kan geen jaarkaart met korting tegenop!

Goedkoper wordt het pas als je meedere malen per jaar gaat. Voor een verblijf in een Disney Hotel betaal je vanaf €66 per kamer per nacht. De kosten voor je jaarpas betaal je maar 1 keer natuurlijk, dat betekent dat je een volgend bezoek al voor €66 per nacht in Disneyland Paris verblijft inclusief hotel. Daarnaast krijg je – afhankelijk van het type jaarpas – dan ook nog eens korting op je aankopen in de winkels en het eten in de restaurants.

HANDIGE TIPS

 • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X