Disneyland Paris verblijf/hotel inclusief tickets tips!

4 dingen die je moet weten!

Een Disneyland Paris hotel inclusief tickets boeken heet ook wel een verblijf. Wanneer je zo’n verblijf boekt, ben je meteen goed voorbereid op je bezoek aan dit pretpark. Geen gedoe met wachten in de rij bij de kassa of elke dag kilometers reizen.

Nee, wanneer je zo’n Disneyland Paris verblijf boekt hoef je nergens meer aan te denken. Toch zijn er wat dingen die je moet weten voordat je boekt, wij hebben ze hieronder voor je verzameld!

1. Een Disneyland Paris hotel met tickets is meestal zonder ontbijt

Wanneer je een verblijf boekt, een Disneyland Paris hotel met tickets, dan zit ontbijt niet inbegrepen. Dit kun je wel bijboeken en we raden aan om dat te doen.

Het ontbijt in de Disney hotels is heel goed verzorgd. Je kunt zoveel broodjes, beleg, fruit en zelfs warme maaltijden pakken als je wilt. Je kunt zelfs een lunchpakketje maken als je zelf een broodtrommel of zakje bij je hebt. Meestal nemen wij wat fruit mee om de eerste uurtjes door te komen of nog een extra croissantje voor onderweg.

De reden waarom wij aanraden om het ontbijt bij je verblijf te boeken is dat er beperkt mogelijkheden buiten de hotels zijn om te ontbijten. In de parken kun je bij een aantal restaurants een ontbijtje halen, maar hier staan vaak lange rijen. In Disney Village kun je ontbijten bij Earl of Sandwich of Starbucks. Hier is de kaart beperkt en niet iedereen vindt hier iets lekkers om te eten.

Ben je met de auto dan kun je ook naar de supermarkt in Val d’Europe rijden. Hier hebben ze broodjes en sappen, en meestal ook koffie. Nadeel is dat er dus altijd iemand op pad moet om broodjes te halen.

Daarom boeken wij meestal het ontbijt bij ons Disneyland Paris verblijf. Ja, het is best prijzig, maar gemak is ons altijd een hoop waard.

Disneyland Paris verblijf/hotel inclusief tickets tips!

2. Een Disneyland Paris hotel met tickets boeken is vaak goedkoper

We krijgen regelmatig de vraag of je ook een losse overnachting kunt boeken in een Disney hotel en of dat niet goedkoper is dan een Disneyland Paris hotel met tickets te boeken.

Ja, je kunt ook losse overnachtingen boeken, maar dat is niet altijd even voordelig.

Het is eigenlijk alleen goedkoper wanneer je een Disneyland Paris Jaarpas hebt en tenminste 4 keer per jaar gaat. In andere gevallen is het altijd goedkoper om een verblijf, inclusief tickets en hotel, te boeken in een Disney Hotel.

Er is nog een situatie wanneer het goedkoper kan zijn en dat is wanneer je kiest voor een Disneyland Paris Partner Hotel. Deze hotels liggen niet op het resort, maar er net buiten. Hierdoor betaal je minder per overnachting, maar ben je ook afhankelijk van de auto of pendelbus om naar het pretpark te gaan.

Deze hotels kunnen zonder entreekaartje een stuk goedkoper zijn, maar hebben dus ook nadelen.

3. Er zijn weinig plekken waar je een Disneyland Paris verblijf kunt boeken

Voorheen verkochten de meeste reisbureaus wel een verblijf in Disneyland Paris, tegenwoordig is dat aanbod een stuk beperkter. Eigenlijk is er momenteel, maar 1 aanbieder van Disneyland Paris hotel met kaartjes en dat is de officiële website van het Franse pretpark.

Op de website hebben ze een handige tool waarin je precies kunt zien wat jouw verblijf ongeveer gaat kosten. Nog handiger is dat je ook kunt zien of het een week later misschien goedkoper is. Daarmee kun je vaak een paar honderd euro besparen op je verblijf.

Een andere aanbieder die soms Disneyland Paris aanbiedingen heeft, is OAD. Meestal kun je bij hun alleen een verblijf boeken in een Partner Hotel, maar soms hebben zij ook Disneyland Paris hotels met entreekaartjes. Zowel als busreis als met eigen vervoer.

Disneyland Paris verblijf/hotel inclusief tickets tips!

4.Hoe werkt het bij aankomst in je Disney Hotel

Stel, je hebt een Disneyland Paris verblijf inclusief tickets geboekt. Dan kun je via de Disneyland Paris app online inchecken. Toch moet je ter plaatse nog even langs de incheckbalie.

Hier ontvang je een envelop met je kamerpassen, een bewijsje dat je in het hotel slaapt zodat je toegang krijgt tot de faciliteiten en niet geheel onbelangrijk, de entreekaartjes voor de pretparken.

Deze entreekaartjes kun je ook ophalen als je kamer nog niet klaar is. Dus ook als je ’s ochtends al aankomt, kun je meteen langs de receptie om je entreekaartjes te halen. Je krijgt dan ook dezelfde envelop mee met de kamerpassen en kaartjes. Na 15:00 uur ontvang je dan een sms wanneer je kamer klaar is en welk nummer het is.

Je koffers kun je achterlaten in de auto of bij de bagage service. Hierna kun je gelijk naar de Disney parken toe.

Kom je met de Thalys naar Disneyland Paris dan is het nog makkelijker als je gebruik maakt van Disney Express. Dit is een extra (betaalde) service waarbij je niet eerst langs je hotel hoeft om de envelop op te halen. De entreekaartjes en de kamerpassen ontvang je dan op het station bij de Disney Express balie. Je koffers brengen ze dan naar het hotel waar je ze, wanneer jij wilt, op kunt halen bij de bagage service.

Kies jij ook voor het gemak van een verblijf in Disneyland Paris?