Disneyland Paris: hoe druk is het in mei?

Mei is een populaire maand om naar Disneyland Paris te gaan. Het weer is goed en een groot deel van de maand is het lekker rustig in de parken. Behalve aan het begin van de maand. Dan zijn er in verschillende Europese landen schoolvakanties, waaronder in Frankrijk. Dit betekent dat de parken aardig vol kunnen raken.

In mei naar Disneyland Paris

Disneyland Paris houdt de grote stroom aan mensen goed bezig met allerlei shows en parades, maar houd er rekening mee dat de wachttijden soms erg lang kunnen zijn, vooral in het weekend. Als het druk is in de parken, maak dan zeker gebruik van de Fastpass. Dit zijn kaartjes die je bij een aantal attracties kunt halen waarop een tijd staat. Dat is de tijd waarop je, zonder lang te wachten, in die attractie kunt. Ondertussen heb je tijd om lekker te eten, winkelen of in een andere attractie te gaan.

Alternatief

De voorjaars- of herfstvakantie zijn goede alternatieven. Dan is het vaak een stuk rustiger in de parken waardoor de wachtrijen ook minder lang zijn. Ook op rustige dagen kun je gebruik maken van de Fastpass waardoor je meer dan genoeg tijd hebt om de parken te ontdekken. Houd er rekening mee dat de weekenden vaak het drukst zijn, probeer daarom op een doordeweekse dag te gaan om de drukte te vermijden.

Gerelateerde artikelen
Bianca: Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*