Menu
Disneyland Paris

Drukte in Disneyland Paris in februari

Het nieuwe jaar is in volle gang en dat betekent dat we al weer bijna in februari zitten. De grauwe maand januari laten we snel achter ons en het is binnenkort weer tijd voor de voorjaarsvakantie (of carnavalsvakantie in sommige gedeeltes van het land. Tijdens deze maand zijn veel mensen op zoek naar een leuke activiteit voor de kinderen. De één zweert bij de wintersport terwijl de ander liever naar iets tropisch gaat. Er zijn tijdens de voorjaarsvakantie zelfs diverse pretparken open waaronder Disneyland Paris. Door de vele aanbiedingen trotseren veel mensen de Franse winterkou om hier een bezoek aan te brengen. We krijgen vaak vragen over de drukte in Disneyland Paris in februari. Het antwoord daarop zal je zeker niet tegen vallen

Drukte in Disneyland Paris in februari

Februari is één van de beste maanden om naar Disneyland Paris te gaan. Het is dan namelijk helemaal niet zo druk. In tegenstelling tot de zomer- en kerstvakantie hebben in deze maand niet alle schoolkinderen in Nederland – en Europa – tegelijk vakantie. Dat zie je terug in de wachttijden.

Populariteit van de attractie en de Fastpass

Hoe lang je in de rij staat in februari hangt af van de populariteit van de attractie en de capaciteit. Pirates of the Caribbean is een populaire attractie maar heeft ook een hoge capaciteit. Dat geldt ook voor It’s a Small World. Bij de Carrousel of de theekopjes hebben een lagere capaciteit maar zijn minder populair. Hierdoor staat er ook op drukkere dagen een korte wachtrij.

Bij veel populaire attracties kan je gebruik maken van de Fastpass. Dit is een gratis service. Bij een attractie met een Fastpass rij haal je een kaartje waarop 2 tijdens staan. Hiertussen mag je op vertoon van de fastpass eenmaal gebruik maken van de kortere Fastpass rij. Meestal kan je dan binnen een paar minuten al de attractie in.

Wil je onbeperkt gebruik maken van de Fastpass of is het je niet gelukt om er eentje voor jouw favoriet te bemachtigen? Dan kan je deze ook kopen.

Waar staan de langste wachtrijen?

De drukste attractie van Disneyland Paris is Crush’s Coaster. Hier zijn wachtrijen van 120 minuten geen uitzondering. Omdat deze attractie een lage capaciteit heeft is een Fastpass systeem niet mogelijk. Disneyland Paris heeft dit meerdere malen getest maar tot op heden is deze nooit ingevoerd. Bij Crush’s Coaster zullen ook in februari wachtrijen staan, daar ontkom je helaas niet aan. Daarom is het verstandig om hier aan het begin van de dag of aan het eind naartoe te gaan. Dan is het meestal een stuk rustiger.

  Disneyland Paris weekend aanbieding

Andere populaire attracties zijn Ratatouille, Big Thunder Mountain, Toy Story Parachute Drop en Peter Pan’s Flight. Hoewel deze attracties enorm geliefd zal de langste wachtrij van het park je wellicht verbazen. Deze staat namelijk het Princess Pavilion. Hier kan je op de foto met een Disney Prinses. Dit is zo populair dat de wachtrijen altijd meer dan 60 minuten bedragen. Dat geldt vaak ook voor de Meet n Greet locatie van Mickey Mouse.

Doordeweeks vs. weekend

Als je kijkt naar de drukte in Disneyland Paris in februari dan zie je een duidelijk verschil tussen doordeweekse dagen en het weekend. Als je zo kort mogelijke wachtrijen wilt dan moet je echt op doordeweekse dagen gaan. Van maandag t/m donderdag is het een stuk rustig dan op de andere dagen van de week.

Op vrijdag zie je de wachtrijen al omhoog schieten en met name op zaterdag kan het heel druk zijn. Op zondagen is het aan het begin van de dag nog druk maar in de loop van de dag neemt deze drukte af. Veel mensen moeten de volgende dag weer gewoon werken en verlaten de Parken ruim op tijd.

De impact van aanbiedingen op de drukte

Hoewel wij natuurlijk altijd ons best doen om de druktekalender zo accuraat mogelijk te maken, krijgen we af en toe feedback dat het drukker is dan verwacht. Wij merken ook dat door de vele aanbiedingen – en wellicht ook de betere economie – steeds meer mensen naar Disneyland Paris afreizen. Hierdoor is het nooit meer écht rustig.

Een aantal jaar geleden liep ik in januari door een vrijwel leeg Disneyland Park. De hoeveelheid gasten was op twee handen te tellen. Nu staat er zelfs op rustige dagen 75 minuten wachttijd bij de prinsessen. Sommige attracties hebben zelfs nog een rij van 25 minuten. Dat is nog behoorlijk lang voor de rustigste periode. Laat je bezoek daarom niet afhangen van de drukte!

Omgaan met de drukte

Zelfs als het iets drukker is kan je het nog steeds heel goed naar je zin hebben in Disneyland Paris! De eerder genoemde Fastpass is echt een verademing en kan je veel tijd besparen. Ook is er een speciale service voor Disney hotelgasten dat ze Extra Magic Time noemen. Hierbij kan je een uur eerder dan de andere bezoekers de Parken in. Er zijn al wat attracties open waar je zonder lang wachten in kunt.

  Zo kan je niet verdwalen in Disneyland Paris!

Daarnaast is het verstandig om op drukkere dagen je Disney dag zo vroeg mogelijk te beginnen. Het wordt namelijk vanaf 11.00 uur pas echt druk in de Parken. Voor die tijd kan je dan alvast wat populaire attracties bezoeken. Beginnen de wachtrijen op te lopen? Dan ga naar de minder populaire attracties of terug naar je hotel voor een middagdutje of een frisse duik in het zwembad. Wanneer de drukte aan het eind van de dag afneemt is het tijd voor meer attracties of één van de shows.

Maar misschien nog wel het belangrijkst is om op een drukke dag ook gewoon plezier te maken. Zeker als je minimaal 3 dagen gaat heb je tijd genoeg om alles te zien en te doen. Zelfs als er lange wachtrijen staan komt er echt een moment waarop deze afnemen. Soms biedt de Fastpass uitkomst, maar vaak zal je ook gewoon moeten aansluiten. Zorg wel dat je altijd warme kleding en goede schoenen meeneemt. Het kan namelijk best koud worden in de rij!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Mijn website host ik bij Cloudways op een DigitalOcean server in Amsterdam. Dit is een eigen server (VPS), heel makkelijk in te stellen en razendsnel, want je hoeft je snelheid niet met anderen te delen. Ze hebben zelfs een gratis verhuisservice en verhuistool en je kunt ze 24/7 bereiken. Oh en dat voor nog geen €20 per maand, ik ben fan! Je kunt het nu zelf ook gratis proberen.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X