Menu
Disneyland Paris

Disneyland Paris open in coronatijd: hoe magisch is dat?

Het heeft meer dan 100 dagen geduurd maar Disneyland Paris gaat weer open! Vanaf 15 juli 2020 zijn de pretparken weer geopend voor een klein aantal bezoekers.

Natuurlijk zijn er in Disneyland Paris ook de nodige coronamaatregelen genomen. Het resort zal er voorlopig anders uitzien dan je misschien gewend bent.

Nou weet ik dat veel van jullie staan te trappelen om er naartoe te gaan. Maar is dat wel zo verstandig? En hoe leuk is het om in deze tijd te gaan?

Laten we beginnen met wat er vanaf 15 juli open is!

Disneyland Paris heropening: de details

Op 15 juli zal Disneyland Paris gefaseerd open gaan. Dat betekent dat de beiden Parken – Disneyland Park en Walt Disney Studios, Disney Village en hotel Newport Bay Club weer bezoekers en gasten toe zullen laten.

De rest blijft dan nog even gesloten.

Op 20 juli 2020 opent dan ook Hotel Cheyenne voor bezoekers gevolgd door Hotel Santa Fe op 3 augustus en het Disneyland Hotel op 7 september.

Hotel Sequoia Lodge en het bungalowpark Davy Crockett Ranch blijven in ieder geval deze zomer gesloten. Er is voor deze 2 accommodaties nog geen openingsdatum bekend.

Toegang tot de Parken

Disneyland Paris werkt met een maximaal aantal mensen dat is toegestaan in de Parken. Wanneer je een arrangement hebt geboekt – hotel + entree – dan hoef je niks te doen. Tijdens jouw verblijf heb je gewoon toegang tot de pretparken.

Ook als je een ticket hebt met daarop een datum dan heb je toegang tot de Parken en hoef je niet vooraf te reserveren.

Dat moet wel als je een jaarpas of ticket zonder datum hebt. Vanaf juli kan je op de website van Disneyland Paris een datum reserveren. Nou heb ik geen glazenbol maar ik verwacht dat de 15e al vrij snel vol zal zitten. Al die vloggers en andere influencers die staan te trappelen ;)! Ik twijfel nog steeds overigens…

Hoe snel andere dagen vol zitten durf ik niet te zeggen. We gaan het zien. Als je een arrangement of ticket met datum boekt zit je hoe dan ook goed en kom je gewoon binnen.

Vakantie is hier 970x250

Trouwens, goed om te vermelden, maar Disneyland Paris heeft hun annuleringsbeleid aangepast. Tot 7 dagen voor aankomst kan je kosteloos annuleren. Die houd ik zelf ook even in mijn achterhoofd.

LEES OOK:  Adventureland Disneyland Paris - attracties, restaurants en winkels

De meest opvallende maatregel

Eén van de coronamaatregelen waarvan ik verwacht dat deze de meeste impact zal hebben op de bezoekers en het aantal geboekte reizen is de volgende:

Bezoekers vanaf 11 jaar moeten verplicht mondkapjes dragen. Ook in de attracties!

Je leest het goed, als je deze zomer naar Disneyland Paris wilt dan ben je verplicht om een mondkapje te dragen. Zowel in de attracties, als de winkels, en zelfs als je op de foto wilt. Dat zullen hele bijzondere vakantiefoto’s worden dit jaar!

Attracties, winkels en restaurants

Bij de heropening van Disneyland Paris op 15 juli 2020 zullen de meeste attracties geopend zijn. Wel gelden hier speciale maatregelen.

Zo zijn de Fastpass- en Single-riders wachtrijen niet beschikbaar. Deze worden gebruikt om meer mensen kwijt te kunnen in de gebruikelijke wachtrij. Je moet immers 1 meter afstand bewaren tussen andere mensen buiten je eigen gezin.

Attracties hebben een aangepaste capaciteit en ook de instapprocedure kan anders zijn dan je gewend bent.

Ook de winkels en restaurants zijn anders ingedeeld en werken met een beperkte capaciteit. Er zullen meer mogelijkheden komen om eten af te halen dat je buiten – ergens in het park – kunt afhalen. Buffetrestaurants zullen worden vervangen door een nieuw concept waarbij je alles kunt eten wat je maar wilt en dat wordt allemaal naar je tafel gebracht. Voor een plekje in een restaurant zal je zeker vooraf moeten reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Tenslotte is het goed om te weten dat in de boetieks de cast member zoveel mogelijk afstand bewaren, er wordt gewerkt met diverse in- en uitgangen om een goede doorstroming te houden. Ze willen het liefst dat je contactloos betaalt en de cast member achter de kassa wordt beschermd door een plaat plexiglas.

De hotels

De Disney Hotels ontkomen ook niet aan de coronamaatregelen.

Het belangrijkste wat je moet weten – behalve dat niet alle hotels geopend zullen zijn deze zomer – is dat alles grondig schoongemaakt wordt. Zeker de oppervlakken die vaak aangeraakt worden. Tijdens je verblijf wordt er niet tussentijds schoongemaakt, dus alleen voor aankomst en na vertrek.

LEES OOK:  Frozen in Epcot, Walt Disney World

Heeft je hotel een zwembad? Dan is deze geopend maar met een verminderde capaciteit. En ik kan me zo voorstellen dat het nog een hele opgaaf wordt om ook in het zwembad die 1 meter afstand te houden. (Disneyland Paris hanteert 1 meter, goed om te weten!)

Dan is er tenslotte nog het inchecken. Dit gebeurt extra snel en er hangt plexiglas bij de receptie. Tenslotte mag je maar met één gezin per keer de lift betreden.

Wat je deze zomer moet missen

Hierboven heb ik het gehad over alle maatregelen en wat je wél kunt doen in de Parken. Maar er zijn ook wat dingen die je helaas even niet kunt doen.

Zoals knuffelen met Disney figuren. Ze zullen nog steeds rondlopen in de Parken en je kunt zeker met ze op de foto – op afstand – maar knuffelen of een handtekening zit er voorlopig even niet in.

Evenals het kijken naar shows en parades. Alle beleveningen waarbij meerdere mensen samen komen zullen voorlopig uitgesteld worden. De Lion King Show: Rhythms of the Pride Lands en de Jungle Book Jive zullen later in de zomer terugkeren.

Wat trouwens wel leuk is, ze hebben deze zomer iets wat ze in Walt Disney World al een aantal jaar doen: Magic Shot. Hierbij vraagt een fotograaf in het pretpark je om een speciale pose aan te nemen. Bijvoorbeeld je hand omhoog. Als je de foto dan later terugziet blijkt Tinkerbell op je hand te zitten. Wij vonden dit in Amerika echt leuk om te doen en het geeft je vakantiefoto’s een nieuwe dimensie.

Gaan of overslaan?

Hierboven heb ik je alle beschikbare informatie gegeven over hoe Disneyland Paris er deze zomer uit zal zien. Of je moet gaan of het beter kunt overslaan kan ik helaas niet voor jou beslissen. Dat is echt afhankelijk van je verwachtingen.

Er is nog steeds genoeg te doen. Zeker als je niet zo van de attracties bent. Dan is dit zeker de tijd om rond te struinen en foto’s te maken. Ook is een bezoek aan Disney natuurlijk ook een magische afleiding voor de gekke tijd waarin we nu leven. Daarbij is het een korte vakantie relatief dicht bij huis waar je zeker weet dat de kinderen zich niet vervelen.

LEES OOK:  Leuke Disney rugzakken waar ik niet méér zonder kan!

Aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat al die coronamaatregelen wat van de magie wegnemen. Je wilt toch even een andere wereld instappen en je niet zo bezig houden met afstand en maskers. Maar dat is denk ik vooral voor volwassenen een ding. Kinderen zullen er denk ik niet zoveel van merken, al kan ik me voorstellen dat ze het jammer vinden dat ze niet kunnen knuffelen met Mickey.

Wil je één keer naar Disneyland Paris en de volle beleving? Dan zou ik deze zomer heel eerlijk overslaan. Mis je de magie, het kasteel of ben je wel toe aan een beetje Disney magie na deze nare tijd? Dan zou ik het zeker overwegen.

Copyright foto’s in het artikel: Disneyland Paris

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer