Menu
Disneyland Paris

Disneyland Paris tijdens de herfstvakantie en een lastminute aanbieding!

Jippie het is weer (bijna) herfstvakantie en met de droevige weersverwachting zijn veel ouders op zoek naar manieren om de kinderen bezig te houden. De hele dag binnen zitten is niet iets waar jullie heel blij van worden, toch? Een weekje naar de zon zou kunnen, maar dat is niet goedkoop. Of een dagje pretpark, maar dan zit je weer met die regen. Je zou het ook kunnen combineren door naar Disneyland Paris te gaan tijdens de herfstvakantie.

Is dat dan niet ontzettend duur hoor ik je denken?

Het mooie aan Disneyland Paris is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. En ze hebben op dit moment een lastminute aanbieding met 20% korting. Toch weer mooi meegenomen toch?

Hoe is dat, Disneyland Paris tijdens de herfstvakantie?

In de maand oktober staat Disneyland Paris altijd in het teken van Halloween. De foto bovenaan deze pagina komt van de Halloweenparade. Geen griezels of schrikmomenten, maar verkleedde Disney figuren, pompoenen en spookjes. Hier vieren ze de schattige variant van het Amerikaanse griezelfeest.

Het Disneyland Park is tijdens de Halloweenviering vrolijk versierd. Hierboven zie je bijvoorbeeld de aankleding van het station. Dan ziet het er normaal gesproken maar saai uit toch?

Behalve de versieringen is er ook speciaal entertainment dat je de rest van het jaar niet kunt zien. Eén onderdeel daarvan is natuurlijk de parade, maar er zijn ook speciale meet ‘n greets met Disney figuren. Zoals deze met professor Goofy en zijn uitvinding.

LEES OOK:  Hoeveel dagen heb ik nodig in Disneyland Parijs

Of je kunt op de foto met de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland.

Erg fotogeniek, vind je niet? Het lukt mij meestal niet om zo op de foto te staan.

Tijdens het Halloweenseizoen is er op het podium naast het kasteel een show vol met Disney Schurken. Denk aan Cruella de Ville, Maleficent, Ursula en Dr. Facilier. Na afloop van de show kan je met veel van hen op de foto. Die kans krijg je écht alleen maar tijdens dit seizoen.

Drukte tijdens de herfstvakantie

Het gekke is dat de herfstvakantie normaal gesproken een drukke tijd is. Toch heeft Disneyland Paris nu een lastminute aanbieding, wat ze eigenlijk alleen doen als ze minder verblijven hebben verkocht dan dat ze verwacht hadden.

Een verblijf is een combinatie tussen een hotelkamer en een entreeticket. Als je deze samen koopt krijg je korting op de totaalprijs. Boek je zo’n aanbieding dan krijg je nog eens extra korting over dat totaalbedrag. Dubbel korting dus.

Terug naar de drukte….

Ja, het kan behoorlijk druk zijn tijdens de herfstvakantie. Daarom raad ik aan om minimaal 2 of 3 dagen te gaan. Je hebt dan ondanks de drukte genoeg tijd om alles te bekijken. Ook het gebruik van de Fastpass is geen overbodige luxe. Hiermee reserveer je een plekje in de rij en kan je als je aan de beurt bent binnen 10 minuten instappen. In de tussentijd ga je andere – veel leukere – dingen doen.

Disney Hotel of niet?

Zelf ben ik fan van de Disney Hotels. Dat komt, omdat ze op loopafstand van de pretparken liggen. Je wilt niet aan het eind van de dag wachten op de pendelbus en dan moeten proppen om binnen te komen. Zeker als je met kleine kinderen bent.

LEES OOK:  Disneyland Paris plattegrond uitgelegd!

Dan is het een stuk gemakkelijker om een Disney Hotel te nemen en na sluitingstijd rustig terug te lopen.

Deze zijn iets duurder dan de andere hotels in de omgeving, maar ik vind zelf dat het zich terugbetaalt in gemak. Zeker als ik je vertel dat de kortingsacties meestal alleen op deze hotels van toepassing zijn.

Disney Hotel Cheyenne

Daarnaast vind ik de thematisering van de Disney Hotels leuker dan die van de Partner Hotels. Kijk bijvoorbeeld naar Hotel Cheyenne. Dit is een budget hotel – dus relatief goedkoop – gebouwd als western stad. En niet met hier en daar een hooibaal, allés heeft in dit hotel dit thema.

Het weer tijdens de herfstvakantie

Van alle keren dat ik ben geweest is het weer in Disneyland Paris beter geweest dan thuis. Het omslagpunt zit in de winter waar het vaak wat kouder is dan hier, maar wel droog.

In oktober is het vaak nog relatief zacht en kan er af en toe een bui vallen. Zorg dat je daarom altijd een paraplu of regenponcho meeneemt. En vergeet zeker geen extra paar schoenen mee te nemen. Niet alleen doordat ze nat kunnen worden, maar juist ook omdat je voeten pijn zullen doen van het vele wandelen. Zelfs in je favoriete schoenen zullen je voeten na een tijdje zeer doen. Dan is het best lekker als je je schoeisel kunt afwisselen.

Als het dan al slecht weer is ben ik liever in een pretpark met entertainment dan dat ik thuis op Youtube zit. Het is maar net wat je leuker vindt.

Zou ik zelf tijdens de herfstvakantie gaan?

Zeker! Het Halloweenseizoen is een leuke bijkomstigheid en het weer is over het algemeen nog goed te doen. Het is wel wat drukker dan normaal. Maar dat is het eigenlijk overal wel tijdens de schoolvakanties. Wat ik hierboven ook schreef, Disneyland Paris is normaal niet zo van de lastminute aanbiedingen. Doordat ze nu 20% korting geven als je binnen nu en 2 weken aankomt vind ik een signaal dat het minder vol is dan ze verwacht hadden.

LEES OOK:  Disneyland Paris losse tickets of een arrangement?

Dit betekent overigens niet dat het heel rustig wordt. Het kan zomaar dat door de kortingsactie meer mensen besluiten om naar Disneyland Paris te gaan.

Twijfel je nog of je tijdens de herfstvakantie naar Disneyland Paris gaat? Kijk dan zeker eens naar de prijzen, misschien valt het je reuze mee. Het is in ieder geval leuker dan thuiszitten tijdens de herfstvakantie, toch?

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X