Halfpension in Disneyland Paris, is het de moeite waard?

Bij halfpension denk je misschien aan zomervakantie. Een hotel waar je vooraf het ontbijt en diner bijboekt zodat je daar ter plaatse geen omkijken meer naar hebt en daarnaast is het vaak ook een stuk voordeliger. Halfpension in Disneyland Paris werkt vrijwel hetzelfde.

Recent zijn er veel aanbiedingen geweest waarbij je halfpension zelfs gratis krijgt bij een arrangement. Naast je ontbijt en diner, zit ook een verblijf in een Disney Hotel en je entreetickets hierbij inbegrepen. Je weet tijdens het boeken dus precies hoeveel geld je tijdens je verblijf in Disneyland Paris kwijt bent. Als je tenminste niet te veel geld uitgeeft aan souvenirs!

Wat zijn de Disneyland Paris Maaltijdopties?

Met de Maaltijdopties van Disneyland Paris kan je tijdens het boeken ontbijt, lunch of diner toevoegen. Deze zitten normaal gesproken niet bij je verblijf inbegrepen. Er zijn een aantal opties waar je uit kunt kiezen:

Halfpension in Disneyland Paris, is het de moeite waard?

Ontbijt

Als je voor 29 maart 2017 naar Disneyland Paris bent geweest kan je je misschien nog herinneren dat het ontbijt bij je verblijf zat inbegrepen. Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo. Wil je ontbijten in het hotel? Dan zal je dit apart bij moeten boeken. Volwassenen betalen hier €19 per persoon voor, kinderen €14. Je kunt dan in het restaurant van je hotel genieten van een lopend buffet met verse broodjes, sappen en diverse soorten beleg. Natuurlijk kan je ook onbeperkt koffie drinken. Als het heel druk is, kan worden gevraagd of je in het park wil ontbijten.

Halfpension

Bij halfpension boek je vooraf het ontbijt en je lunch of diner. Het ontbijt eet je dan in je hotel. De andere maaltijdvoucher voor lunch of diner kan je gebruiken in de Parken, Disney Village of in elk Disney Hotel. Je kunt kiezen uit 3 opties

  • Standaard
    Bij deze optie kan je eten in de buffetrestaurants in jouw hotel, in de Parken of in Disney Village. Ook kan je de voucher gebruiken als betaalmiddel. De waarde ervan staat erop gedrukt.
  • Plus
    Bij de Plus optie kan je naast eten bij de buffetrestaurants ook een vooraf samengestelde 3-gangenmaaltijd krijgen bij restaurants met tafelbediening.
  • Premium
    Dit is de meest uitgebreide optie. Naast de mogelijkheden van de eerste twee opties kan je deze ook gebruiken voor een maaltijd met Disney figuren.
Halfpension in Disneyland Paris, is het de moeite waard?

Volpension

Bij de laatste optie boek je vooraf je ontbijt, lunch en diner. Je krijgt dus 3 maaltijdvouchers per dag. Ook bij deze optie ontbijt je in het hotel. De andere vouchers kan je gebruiken in het hotel, de Parken of Disney Village. De categoriën (Standaard, Plus, Premium) zijn gelijk aan hierboven. Bij volpension ontvang je 2 vouchers voor lunch/diner, bij halfpension maar 1. Verder zijn de vouchers gelijk.

Hoe werken de Halfpension Maaltijdvouchers?

Als je halfpension in Disneyland Paris hebt geboekt krijg je bij aankomst in het hotel een envelop met maaltijdvouchers. Per persoon, per nacht ontvang je 1 ontbijtvoucher en 1 Maaltijdvoucher. Als je in het hotel ontbijt dan kan je de voucher daar inleveren.

De Maaltijdvoucher kan je meenemen naar de Parken. Hoewel deze voor Lunch of Diner is kan je er de gehele dag gebruik van maken. Bij de restaurants hangt buiten een menukaart. Hierop staat ook vermeld welke maaltijdvoucher je daar kunt gebruiken. Heb je een Standaard Voucher maar staat op de Menukaart alleen Plus en Premium, dan kan je de voucher daar alleen gebruiken als betaalmiddel, Dat is namelijk ook mogelijk.

Op de voucher staat een waarde in euro’s. Als je in ander restaurant wilt eten dan kan je de voucher gebruiken om mee te betalen. Is de maaltijd duurder, dan moet je bijbetalen. Je kunt per maaltijd maar 1 voucher per persoon gebruiken. Eten jullie met z’n 4-en dan mag je maximaal met 4 vouchers betalen. Je hoeft de vouchers ook niet op te maken. Tijdens je verblijf kan je ze gebruiken wanneer je wilt en waar je maar wilt. 

Halfpension in Disneyland Paris, is het de moeite waard?

Waar kan ik ze gebruiken?

De ontbijtvouchers kan je gebruiken in je hotel. Bij de receptie reserveer je een tijd waarop je wilt ontbijten. Rond die tijd ga je naar het restaurant in je hotel. Daar krijg je een tafel aangewezen waarna je onbeperkt eten kunt pakken bij het lopend buffet. Er zijn mensen die tijdens het ontbijt ook broodjes meenemen voor de lunch. Officieel mag dit niet, dus het is op eigen risico.

De maaltijdvouchers kan je gebruiken in de Parken, Hotels en in Disney Village. Afhankelijk van het type voucher dat je hebt kan je deze inruilen bij buffetrestaurants, restaurants met tafelbediening of dineren met Disney figuren. De volledige lijst van restaurants vind je hieronder.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Lijst van de restaurants waar je de maaltijdvouchers kunt gebruiken

Ook kan je de voucher als betaalmiddel gebruiken. Dat kan bij vrijwel elk restaurant in de Parken, Hotels en in Disney Village. Je mag maar 1 voucher per persoon, per maaltijd gebruiken. Is de maaltijd duurder dan kan je bijbetalen, is deze goedkoper? Dan krijg je helaas geen geld terug.

Gratis halfpension gekregen? Dan werkt het net even anders…

Recentelijk heeft Disneyland Paris veel aanbiedingen waarbij je Halfpension (of zelfs Volpension) cadeau krijgt. Als je een arrangement boekt krijg je het eten en drinken gratis! Wil je weten of er nu zo’n aanbieding is? Kijk dan onderaan deze pagina.

Bij gratis Halfpension krijg je 2 vouchers per persoon per nacht. Eén voucher voor ontbijt en 1 maaltijdvoucher. De ontbijtvoucher kan je in de Parken inwisselen, je kunt deze tegen bijbetaling gebruiken in je hotel. De Maaltijdvouchers werken hetzelfde als hierboven beschreven. Het enige verschil is dat het hotel waarin je slaapt bepaald welke categorie je krijgt:

Halfpension in Disneyland Paris, is het de moeite waard?

Is halfpension in Disneyland Paris de moeite waard?

We krijgen de vraag vaak, maar het antwoord daarop is niet eenduidig. Het ligt er maar net aan hoeveel je eet op een dag. Krijg je gratis Halfpension dan is het natuurlijk mooi meegenomen. Boek je het erbij dan betaal je tussen de €39-€89 per volwassene per nacht voor halfpension. Dat is best een hoop geld.

Het voordeel van Halfpension is dat je vooraf weet wat eten en drinken je gaat kosten. Je hoeft daar niet meer over na te denken en je hebt meer grip op wat je uitgeeft. Nadeel is dat je gebonden bent aan bepaalde restaurants. Je kunt de maaltijdvoucher ook gebruiken als betaalmiddel, maar dan ben je vaak duurder uit als je uitgebreid wilt gaan eten.

Zelf boeken wij het er meestal bij, het dwingt je namelijk ook om niet alleen maar Fastfood te eten maar om rustig te gaan zitten bij een restaurant en gezondere maaltijden te bestellen.

Wat vinden jullie? Is Halfpension in Disneyland Paris een aanrader of niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven