Menu
Disneyland Paris

Disneyland Paris gesloten, wat nu?

Update 16-4:

Disneyland Paris blijft voorlopig nog gesloten. De events Pride en Electroland zijn verschoven naar volgend jaar. Hoewel er nog geen openingsdatum bekend is, kan je boekingen tot 30 juni 2020 gratis annuleren of wijzigen. Houd er rekening mee dat Disney pas vanaf juli weer open mag. Mits dit veilig is natuurlijk.

Het zat er al een beetje aan te komen maar gisteravond maakte de Walt Disney Company bekend dat zij hun Amerikaanse pretparken en Disneyland Paris vanaf maandag sluiten tot het eind van de maand. Ook de Disney Cruises gaan voorlopig niet door. Tja, daar kan je van vinden wat je wilt, maar stel dat je net als ik een reis had geboekt voor die periode? Wat dan?

Wijzigen of annuleren?

Toen ik vanmorgen het bericht las heb ik gelijk contact gezocht met Disneyland Paris. Gisteren stond op hun website namelijk nog dat zij t/m 15 april geopend zouden blijven. Maar het moederbedrijf heeft anders besloten. Hun boekingsafdeling is vanaf 9 uur geopend dus ik verwacht eigenlijk pas een reactie daarna. Daarnaast is het natuurlijk ook pas gisteravond laat bekendgemaakt dus ze zullen nu achter de schermen heel druk bezig zijn met alle voorwaarden. En voorbereiden op de stroom met annuleringen die hun kant op gaat komen.

Ze hadden sowieso hun annuleringsvoorwaarden al aangepast. Reizen tot juni 2020 konden kosteloos worden geannuleerd of gewijzigd.

Als je een reservering bij een Disney Hotel of Resort hebt voor aankomsten t/m 1 juni 2020, worden er t/m 15 april geen wijzigings- en annuleringskosten in rekening gebracht als je je aankomstdatum wilt uitstellen t/m 15 oktober 2020 of wilt annuleren. Eventuele aanpassingen van ons annulerings- en wijzigingsbeleid voor aankomstdata na 1 juni 2020 worden op een later tijdstip bepaald. Voor alle nieuwe boekingen die t/m 15 april 2020 worden gemaakt kan je gratis annulering voor aankomsten t/m 15 oktober 2020, exclusief vervoer (het wijzigings- / annuleringsbeleid van vervoerders is van toepassing). Dit beleid kan op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Kijk regelmatig op deze pagina voor updates.

Dit was nog voor de bekendmaking van de algehele sluiting dus ik verwacht dat ze dit in de loop van de dag nog verder gaan aanpassen.

Wat als je geboekt hebt?

Dan zal je – net als ik – nu ontzettend balen. Veel mensen kijken enorm uit naar hun verblijf. Het is dan zeker zuur dat het niet doorgaat.

Het beste wat je kunt doen is contact opnemen met Disneyland Paris of je reisbureau. Zij kunnen je precies vertellen wat de voorwaarden zijn van jouw boeking en hoe je deze kunt wijzigen/annuleren.

Wanneer ik een reactie heb ontvangen over mijn boeking zal ik deze ook hieronder delen.

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer