Home Dagje uitPretparkenDisneyland Paris Disneyland Paris annuleren, gaat dat nog steeds zo makkelijk?

Disneyland Paris annuleren, gaat dat nog steeds zo makkelijk?

door Bianca

In het afgelopen jaar zijn er veel verblijven in Disneyland Paris niet doorgegaan. Of wij mochten niet die kant op voor vakantiereizen of het park was wegens lokale maatregelen gesloten. Het was daarom in de afgelopen maanden geen probleem om je Disneyland verblijf te annuleren. Meestal werd dit automatisch gedaan als je de aankomstdatum niet wijzigde. Of er werd gevraagd telefonisch contact te zoeken.

Nu de wereld langzaam weer open gaat zullen veel van jullie weer een verblijf willen boeken. Maar wat als alles weer op slot gaat? En stel dat je nu je Disneyland Paris verblijf wilt annuleren, om welke reden dan ook, kan dat nu ook nog zo makkelijk?

Wat zijn de voorwaarden voor annuleren bij Disneyland Paris?

Op het moment van schrijven kan je elk verblijf in Disneyland Paris annuleren. Er is wel 1 voorwaarde, je moet uiterlijk 7 dagen voor je aankomst je annuleren hebben doorgegeven. Alleen dan krijg je het volledige bedrag teruggestort.

Dat geldt niet voor vervoer of verzekeringen als je die meteen hebt bijgeboekt.

Annuleren is zonder opgaaf van reden en kan heel gemakkelijk worden gedaan. Het enige is dus die 7 dagen. Maar heel eerlijk zou ik meteen annuleren als je weet dat je niet kunt gaan. Dan kan je het ook niet vergeten.

Zit je binnen die week voor aankomst dan kan je dus niet meer kosteloos annuleren. In dat geval kan je het beste contact opnemen met je annuleringsverzekering en daar vragen naar de mogelijkheden. Ook kan je dan nog steeds je verblijf in Disneyland Paris annuleren, alleen is het dan niet meer kosteloos.

Kan ik nu boeken voor het najaar of volgend jaar?

Je kunt nu al boeken voor een verblijf in het najaar of ergens volgend jaar. Wil je zeker weten dat je je verblijf kosteloos kunt annuleren, raadpleeg voor het boeken dan de voorwaarden. Je vindt de voorwaarden op deze pagina.

Als hier nog steeds staat dat je tot 7 dagen voor aankomst kosteloos kunt annuleren dan kun je nu met een gerust hart boeken voor over een paar maanden. Ziet de wereld er dan weer heel anders uit of kan je om wat voor reden dan ook niet naar Disneyland Paris afreizen dan kun je dus kosteloos annuleren.

Annuleren of aankomstdatum wijzigen?

Disneyland Paris biedt twee mogelijkheden als je verblijf niet door kan gaan: wijzigen of annuleren. Weet je zeker dat je in de nabije toekomst alsnog naar Disneyland Paris gaat dan zou ik het verblijf wijzigen. Dat kan voor dezelfde prijs. Ongeacht of deze op je nieuwe aankomstdatum duurder zou zijn.

Zelf vond ik dit een mooie optie, omdat ik tijden geleden een hele goede aanbieding had geboekt. Zelfs in het hoogseizoen wanneer de prijzen stukken hoger liggen kon ik nog steeds gebruik maken van deze aanbieding. Dat was heel mooi meegenomen.

Daarom zou ik niet snel voor annuleren kiezen als je weet dat je toch naar Disneyland Paris gaat. Wie weet ben je de volgende keer ineens stukken duurder uit!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter