Disneyland Paris hotel: welke moet ik kiezen?

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om minimaal 2 tot 3 dagen naar Disneyland Paris te doen. Er is meer dan genoeg te doen in de Disney parken en veel mensen vinden het te lang reizen voor slechts 1 dagje. Maar dat betekent wel dat je ergens zult moeten overnachten…En ga je dan voor een Disneyland Paris hotel of één van de de andere mogelijkheden?

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende opties om in de buurt van de parken te verblijven. Van een hotel direct boven de entree van het park. Tot campings op maximaal een half uur rijden. Hoe verder je van de parken vandaan zit, hoe goedkoper het verblijf. Grofweg zijn er de volgende opties:

 • Disneyland Paris hotel – op loopafstand van de parken
 • Disney bungalow park – op 10 min rijden vanaf de parken
 • Partner hotel – verder weg van de parken maar met gratis pendelbus
 • Accommodaties buiten Disney – ver weg van de parken maar een stuk goedkoper

Er is voldoende keus, toch kiezen de meeste mensen ervoor om in één van de Disney Hotels te slapen. Waarom is dat?

Voordelen van een Disney Hotel

Een verblijf in een Disney Hotel hoort er eigenlijk bij. Het maakt onderdeel uit van de gehele Disney belevenis. Nu denk je waarschijnlijk, dat is allemaal leuk en aardig, maar die hotels zijn hartstikke duur! Wij hebben niet genoeg geld voor zo’n hotel. Gelukkig heeft Disneyland Paris ook daar een oplossing voor.

De eerste oplossing is kiezen voor een budget hotel. Deze hotels (Disney’s Hotel Santa Fe en Disney’s Hotel Cheyenne) zijn net zo duur als de hotels die net buiten de parken liggen. Daarnaast heeft Disneyland Paris vrijwel altijd aanbiedingen waarbij je korting krijgt op je verblijf, soms ook in combinatie met gratis eten en drinken. Wacht altijd met boeken totdat je een goede aanbieding ziet. Daarmee kan je veel geld besparen!

Met korting naar Disneyland Paris? Klik hier!

Als je verblijft in een Disneyland Paris hotel heb je een aantal voordelen die andere hotels buiten de parken niet hebben:

 • Extra magische uren – als Disney Hotel gast mag je eerder de parken in. Je loopt ’s ochtends de mensen die staan te wachten voor de entree voorbij en je kunt als eerste in de populairste attracties!
 • Ontmoetingen met Disney figuren in het hotel
 • Op loopafstand van de parken – geen zin om te lopen? Dan rijdt er een gratis pendelbus!
 • Door het boeken van een arrangement (Disney Hotel + entreetickets) ben je altijd goedkoper uit
 • Elk hotel heeft een eigen thema – leuker voor (kleine) kinderen dan de saaie, zakelijke hotels in de omgeving
 • Het vuurwerk en de avondshows in Disneyland Paris zijn tussen 22.00 en 23.00 afgelopen. Hoe fijn is het om dan direct naar je hotel te lopen i.p.v. nog een stuk met de auto te moeten?

Oke, maar welk Disneyland Paris hotel moet ik dan kiezen?

De Disneyland Paris hotels kan je grofweg in 3 categorieën verdelen:

 • Budget:
  Goedkoop, cowboy of Cars thema, op 20 minuten lopen van de parken (er rijdt een gratis pendelbus), praktische kamers, geen zwembad maar wel een speeltuin.
 • Comfortabel:
  Middenklasse hotel, met zwembad en fitness ruimte, op 15 minuten lopen van de parken (ook hier een gratis pendelbus), ruime kamers, vlakbij Disney Village
 • Luxe:
  Tot in de puntjes verzorgd, grote kamers, zwembad met fitness, vlakbij de Parken (op 5 minuten lopen), naast Disney Village, uitzicht over het park mogelijk

Het eerste verschil tussen deze categorieën is de prijs. De budget hotels boek je vanaf €100 per persoon per nacht, afhankelijk van het seizoen. Voor de luxe hotels is dit vanaf €400 p.p. per nacht. Daarnaast zitten de prijsverschillen in de grote van de kamer, de afstand tot de parken en de faciliteiten van de hotels.

Zit je nauwelijks op je hotelkamer en vermaak je je prima in de parken? Kies dan een budget hotel. Wil je iets meer luxe maar niet te veel betalen? Dan is een comfortabel hotel de beste keus. Hou je van luxe en wil je verwend worden? Kies dan een luxe hotel.

Meer over de Disney Hotels vind je hier

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here