Disneyland Paris: hoe druk is het in juli?

In de maand juli hebben de meeste kinderen vakantie. Niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. Dat zie je ook terug aan de drukte in Disneyland Paris in juli. De parken zijn goed gevuld en de wachtrijen zijn lang. Zeker als je tijdens een weekend gaat of op een feestdag (14 juli).

De drukte in Disneyland Paris in juli

Zoals hierboven beschreven is juli één van de drukste maanden in Disneyland Paris. Dit betekent dat de wachttijden bij populaire attracties kunnen oplopen tot 2 uur. Om toch zoveel mogelijk uit je reis te halen geven we je hieronder een aantal tips:

 1. Gebruik de Fastpass!
  Bij een aantal populaire attracties kan je een Fastpass halen. Dit is een ticket met daarop twee tijden. Tussen die tijden kun je via de speciale Fastpass ingang de attractie in en hoef je niet zo lang te wachten. Vaak duurt deze rij maximaal 10 minuten, maar het komt ook regelmatig voor dat je direct kunt instappen.
 2. Zoek op tijd een goed plekje voor de shows en parades
  Tijdens de parades en het vuurwerk ‘s avonds staan de mensen rijen dik. Hierdoor kan het voor kinderen lastig zijn om alles goed te zien. Wil je zeker zijn van een goed plekje? Ga dan ruim van tevoren langs de route of bij het kasteel staan.
 3. Bezoek attracties aan het begin en eind van de dag
  Is het te druk in de parken? Ga dan aan het begin of eind van de dag in een attractie. De rijen zijn dan een stuk korter dan in het midden van de dag. Een aantal Disney hotels heeft een zwembad, maak hier gebruik van als de parken te druk worden. En kom weer terug als het rustiger is.
 4. Maak een planning
  Zijn er shows en attracties die jullie niet willen missen? Maak dan een planning, met een route. Bezoek attracties en shows die dicht bij elkaar zitten zodat je geen tijd kwijt bent met lopen van het ene naar het andere (gedeelte van het) park.

Alternatief

Willen jullie tijdens een rustigere schoolvakantie naar Disneyland Paris? Kies dan de herfst- of voorjaarsvakantie. Dan zijn er in Europa veel minder kinderen vrij en is het niet zo druk in de parken. Zijn jullie niet gebonden aan de schoolvakanties en willen jullie tijdens de zomer naar Disneyland Paris? Kies dan de maanden juni of september. Dan is het ook aanzienlijk rustiger in de parken.

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan hieronder een berichtje, ik help je graag! Stel mij een vraag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Sluit je aan bij onze community!

5,103FansLike
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan hieronder een berichtje, ik help je graag! Stel mij een vraag

Recente artikelen

Kyriad Hotel, één van de Partner Hotels van Disneyland Paris

Als je op zoek bent naar een goedkoop hotel vlakbij Disneyland Paris is het Kyriad Hotel zeker een optie. We hebben hier meerdere malen...

DISNEYLAND PARIS HERFSTAANBIEDING

15% KORTING + €200 ZAKGELD

DISNEYLAND PARIS KERSTAANBIEDING

20% KORTING +
€200 ZAKGELD

X
Inline
Inline