Is Disneyland Parijs vergelijkbaar met de Efteling?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een aantal uur rijden voor een pretpark is niet niks. Zeker als we in Nederland ook nog andere pretparken hebben. Veel mensen vragen zich dan ook af of het wel de moeite waard is om uren in de auto te zitten voor een paar attracties en of Disneyland Parijs vergelijkbaar is met de Efteling?

Een pretpark is toch een pretpark?!

Voor wie een leuk dagje uit wil, is de Efteling een prima keus. Zeker de laatste jaren zijn er veel nieuwe attracties bijgekomen en het park is zelfs het gehele jaar geopend. Als je wat verder weg woont heb je nu zelfs, naast het hotel, ook de mogelijkheid om te logeren op een bungalowpark. Ook wordt er in de Efteling ook steeds meer aandacht besteedt aan de beleving in plaats van enkel de attractie. Voor wie alleen op zoek is naar een “dagje pretpark” heeft het geen zin om helemaal naar Parijs te rijden. Maar wat is nou het grote Disney verschil?

Disneyland Paris: net even anders

Als je aan Disney denkt, denk je aan sprookjes, (teken)films en bekende figuren. Waar Disney altijd een ster in is geweest is het creëren van een beleving en dat zie je terug in de parken. Alle hotels hebben een eigen thema, van westerndorp tot een hotel in de stijl van New York, en ook in de parken zijn er “landen” met elk een eigen thema dat tot in de kleinste details is uitgewerkt. Zodra je op het terrein van Disneyland Paris komt bevindt je je in een andere wereld en dat is iets wat in de Efteling anders is.

Shows, Disney figuren en meer

Voor kinderen zijn er veel mogelijkheden om hun bekende Disney vriendjes te ontmoeten. Dit resulteert in aandoenlijke taferelen waarbij stralende kindjes een knuffel krijgen van Winnie de Poeh of zich een echte prinses voelen naast Elsa en Anna. Dit is misschien nog wel het grootste Disney verschil, de films en sprookjes komen tot leven en met name kinderen hebben het gevoel hier ook echt deel van uit te maken. Daarnaast is Disney de ideale plek om je ook als volwassene weer even helemaal kind te voelen. Zet een hoed met Mickey oren op en zing mee tijdens de parades of een van de vele shows. Hier kan je echt gek doen! En, omdat je niet in Nederland bent, is er niemand die je kent!

Minivakantie

De meeste mensen zien een bezoek aan Disneyland Paris echt als een minivakantie. Er even een paar dagen tussenuit. Het is misschien geen dagje pretpark, maar het is wel de ideale mogelijkheid om als gezin bij elkaar te zijn, even helemaal nergens aan te denken en gewoon lekker gek te doen. Wil je tussendoor dan toch nog een dagje pretpark, dan is de Efteling zeker een goed alternatief.