Menu
Disneyland Paris

Disneyland Parijs aanbieding: belangrijk om te weten!

Er zijn maar weinig periodes in het jaar dat er geen Disneyland Parijs aanbieding is. Sterker nog, je kunt het bijna voorspellen wanneer de volgende er weer aankomt. En zelfs wat de kortingsactie wordt. In het verleden beperkten de aanbiedingen zich meestal tot een dag en een nacht gratis. Maar sinds een aantal jaar geven ze met name zaken gratis weg bij je verblijf.

Geen zin om alles te lezen? Dan vind je hier een overzicht van alle kortingsacties!

Disneyland Parijs aanbieding: de korting en gratis combinatie

Eigenlijk is elke Disneyland Parijs aanbieding een combinatie tussen korting en “iets” gratis. Iets heb ik even tussen haakjes gezegd, omdat je niet écht fysiek iets krijgt. Hier een stukje verderop meer over.

Korting op je verblijf

Het eerste deel van de mix is altijd korting op je verblijf. Dat is meestal tussen de 15 en 25%. Het kortingspercentage is afhankelijk van:

 • Hoe lang je blijft
 • Periode van het jaar
 • In welk Disney Hotel je verblijft

Een verblijf is een combinatie tussen een Disney Hotel en entreekaartjes. Door deze samen te boeken krijg je korting op de totaalprijs. Daarnaast hoef je bij aankomst niet meer in de rij te staan voor kaartjes. Je krijgt deze bij het inchecken in je hotel. Daarna kan je gelijk door naar de entree van de Disney Parken. Vind ik zelf hartstikke handig. De enige reden om geen verblijf te boeken is als je een Jaarpas hebt. Daarnaast zijn losse Disneyland Parijs tickets en hotelkamers het overwegen waard als je in een Partner Hotel slaapt.

Korting als je langer blijft

Hoe langer je blijft in Disneyland Parijs, des te goedkoper de prijs per dag. Dat is zelfs al zonder aanbieding. Blijf je maar 1 nacht dan ben je relatief duur uit. Als je één nachtje langer zou blijven dan ben je vaak maar een paar tientjes duurder uit.

Rekenvoorbeeld:

Disneyland Parijs aanbieding Sequoia Lodge
Hotel Sequoia Lodge

Op een doordeweekse dag in Sequoia Lodge ben je voor 1 nacht, voor 2 personen €394 kwijt. Blijf je een nachtje langer dan ben je totaal €590 kwijt. Je gaat dus van €394 per nacht naar €290 per nacht. Scheelt toch weer €200.

LEES OOK:  Lion King Signature Experience Lunch in restaurant Hakuna Matata

Daarnaast geldt bovenstaande ook voor de meeste Disneyland Parijs aanbiedingen. Blijf je 1 nacht dan krijg je maar 15% korting. Blijf je langer dan krijg je ineens 20 of 25% korting.

Het loont in ieder geval altijd om meerdere datums en de verblijfsduur te vergelijken.

Bekijk nu het kortingspercentage voor jouw verblijf!

Prijs op basis van de periode van het jaar

Hoe warmer het wordt, hoe drukker het is in Disneyland Parijs. Vanaf april t/m oktober is het hoogseizoen. Er zijn dan hier en daar nog wat rustigere dagen maar over het algemeen zit het Resort behoorlijk vol. Dat heeft ook impact op de prijzen én de aanbiedingen.

Meestal krijg je tijdens het hoogseizoen namelijk een lager kortingspercentage dan tijdens het winter-/laagseizoen. In de zomer vaak maar maximaal 20% en soms zelfs zonder gratis extra’s. In de winter meestal 25% plus iets extra’s erbij.

Wil je het hoogste kortingspercentage dan kan je het beste in november t/m maart gaan. Dat is overigens geen straf. Ja, het is wat kouder, maar het is ook minder druk. En ga je aan het eind van het jaar dan pak je het kerstseizoen mee.

Korting verschilt per Disney Hotel

Het kortingspercentage is vaak ook nog afhankelijk van het hotel waarin je verblijft. Slaap je in Hotel Cheyenne of Hotel Santa Fe? Dan krijg je helaas minder korting.

Waarom doen ze dat, vraag je je nu misschien af?

Dit zijn de twee budgethotels, waar je al relatief weinig voor betaalt als je het vergelijkt met de andere Disney Hotels. Daarom is er minder marge voor kortingsacties. Daarnaast wil Disney dat je zoveel mogelijk geld uitgeeft. Ze zien hun bezoekers liever in de duurdere Disney Hotels dan in de twee budgethotels. Maar dat heb je niet van mij ;).

Gratis opties bij je verblijf

Dan nu het leukste deel van een Disneyland Parijs aanbieding, namelijk wat je gratis krijgt. Het is natuurlijk een beetje cliché maar iedereen houdt van gratis natuurlijk.

Bij Disneyland Parijs zijn dat twee smaken:

 • Gratis halfpension (ontbijt + lunch/diner)
 • Gratis zakgeld

Gratis halfpension

Halfpension ken je misschien wel van de zomervakantie hotels. Waarbij je ontbijt en meestal avondeten boekt bij je verblijf. Maar hoe doen ze dat dan in Disneyland Parijs?

LEES OOK:  Ontbijten in Disneyland Paris - Hotels, Parken en Disney Village

Als je gratis ontbijt en lunch/diner – zoals Disney het zelf noemt – krijgt bij je verblijf dan is dit in de vorm van Maaltijdvouchers. Per dag krijg je 2 vouchers, eentje voor het ontbijt en eentje die je ergens op de dag kunt gebruiken in een restaurant. Ontbijten doe je meestal in je Disney Hotel. Die tweede voucher kan je uitgeven waar je dat zelf wilt.

Er zijn een paar dingen die je in gedachte moet houden:

 • Het type voucher (Standaard, Plus of Premium) wordt bepaald aan de hand van je hotel
 • Per restaurant staat er aangegeven welk type voucher je daar kunt gebruiken
 • Is jouw voucher niet geldig in het restaurant waar je wilt eten? Dan kan je de voucher wel gebruiken, alleen dan als betaalmiddel. Een voucher is een x aantal euro’s waard en deze wordt van je rekening afgehaald. De rest betaal je bij.
 • Ruil je de voucher in voor een maaltijd dan is deze “gratis”. Gebruik je de kaart voor de waarde in euro’s dan zul je meestal moeten bijbetalen.
 • Oh, en als je maaltijd goedkoper is dan de waarde van je voucher…dan krijg je geen geld terug. Waarschijnlijk heel logisch, maar goed om in je achterhoofd te houden.

Zelf vind ik dit geen verkeerde aanbieding. Of je echt veel goedkoper uit bent is lastig te zeggen, maar je eten is vooraf geregeld. Zeker als je al eens in Disneyland Parijs bent geweest weet je dat het eten daar een behoorlijke prijzige aangelegenheid is. Dan is het fijn dat je vooraf precies weet hoeveel geld je daar ter plekke nog kwijt bent.

Gratis zakgeld bij je verblijf

Mijn eerste gedachte toen ik deze aanbieding zag was: leuk hoor dat gratis zakgeld, maar maak het gewoon €200 goedkoper… Maar dat zal ik vast verkeerd zien. 🙂

Zoals de naam al zegt krijg je dus €200 van Disneyland Parijs bij elke boeking. Dus niet per persoon, wat bij de Maaltijdvouchers wel zo is. Dat houdt in dat je ter plekke een giftcard krijgt die je kunt gebruiken in de Disney Parken en de World of Disney Store in Disney Village.

Je kunt deze kaart gebruiken om souvenirs te kopen of je maaltijden te betalen. Het “zakgeld” is maar 30 dagen geldig dus zorg dat je het opmaakt. Daarnaast kan je geen extra saldo op de kaart zetten en krijg je geen nieuwe als je deze verliest. Tenslotte mag je items gekocht met deze kaart niet omruilen. Je krijgt dus geen geld terug.

LEES OOK:  Disneyland Paris plattegrond uitgelegd!

Wachten op een Disneyland Parijs aanbieding

Stel je staat op het punt om nu te boeken en er is geen Disneyland Parijs aanbieding beschikbaar. Wacht dan een paar weken. Zeker als je aankomstdatum nog een paar maanden weg is.

Daarnaast loont het om vroeg te boeken. Als je nu al weet dat je over een half jaar naar Disneyland Parijs gaat, kijk dan nu zeker of er al een aanbieding beschikbaar is.

Zoals ze mij een tijdje terug aan de telefoon vertelde: Mevrouw, u moet echt langer van tevoren boeken. Hoe voller het Resort hoe hoger de prijzen. Nou weet ik niet of Disney heel blij wordt van die uitspraak maar het is goed om in gedachte te houden. Zodra ze meer bezoekers verwachten dan gooien ze de prijzen omhoog. Daarom loont vroeg boeken zeker.

Ga je binnen een paar weken of zelfs dagen? Boek dan zo snel mogelijk. Ook als er geen aanbieding beschikbaar is. De kans dat die nog komt is heel klein en je leest het hierboven. Hoe voller het resort hoe hoger de prijzen.

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X