Menu
Disneyland Paris

Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in mijn keuken. Want hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben? Heel af en toe krijg ik een vraag over mijn website. Bijvoorbeeld hoeveel ik ermee verdien, of ik de teksten zelf schrijf, waar ik de informatie vandaan haal, hoeveel werk erin gaat zitten, of ik dit fulltime doe en ga zo maar door. In dit artikel zal ik jullie zoveel mogelijk antwoorden hierop geven, natuurlijk met behoud van een beetje magie!

Hoeveel verdien je met een blog?

Zullen we met de meest brutale vraag beginnen? Niet dat ik het erg vind hoor om deze vraag te krijgen. Hetzelfde vraag ik mij bijvoorbeeld af bij sommige Youtubers. Bij een blog of website zijn er eigenlijk twee manieren waarop je geld kunt verdienen. Door advertentiebanners en door het promoten van producten. Bij sommige banners krijg je betaald voor het aantal klikken en “views”. En bijvoorbeeld bij die van Disney krijg ik een klein percentage per boeking. Hoeveel ik hiermee verdien is afhankelijk van het aantal bezoekers op de website en het aantal mensen die er boekt. De commissie op de boekingen krijg ik pas als het Disney bezoek daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Tijdens het hoogseizoen kan ik dus ineens heel veel “orders” krijgen en tijdens het laagseizoen kan het zo ook weken stil zijn. Daarnaast is het ook afhankelijk van hoe hoog het bedrag van de boeking was. Er zit best een behoorlijk verschil tussen een percentage over bijvoorbeeld €300 of €1300.

LEES OOK:  Een reis naar Disneyland Paris boeken, waar moet ik beginnen?

Met het geld dat ik verdien houd ik vooral mijn website draaiende. Bijvoorbeeld het hosten en alle andere tools die ik gebruik betaal ik daarvan. Alles wat ik met deze site verdien investeer ik weer in de site. Een tijdje terug ben ik bezig geweest om de site sneller te maken en makkelijker te bereiken op mobiel. Daar hebben jullie hopelijk ook voordeel van gehad. Ook kan ik – door goed te sparen – mijn Disneyland Paris bezoeken hiervan betalen zodat ik weer op zoek kan gaan naar nieuwe informatie voor de website.

Doe ik dit fulltime?

Nee, ik ben geen fulltime blogger. Deze website is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, waar ik natuurlijk ontzettend trots op ben. Het schrijven van de artikelen doe ik ‘s avonds of in het weekend. Meestal probeer ik er twee of drie per keer te schrijven zodat ik af en toe een dagje vrij heb. Als ik met vakantie ga zorg ik dat ik voor de hele week content klaar heb staan. Normaal gesproken post ik elke dag, heel af en toe kan het gebeuren dat ik een dagje oversla door andere verplichtingen.

Waar haal ik de informatie vandaan?

Mijn grootste informatie- en inspiratiebron is mijn eigen ervaring. Al van jongs af aan ben ik dol op pretparken. Disneyland Paris heeft voor mij een speciaal plekje in mijn hart en ook Walt Disney World is één van mijn liefdes. Zelf probeer ik mijn bezoeken zo goed mogelijk te plannen. Dan ga je natuurlijk online op zoek naar informatie. Vaak vond ik overal vrijwel dezelfde informatie, er waren maar weinig mensen die vertelden hoe het écht was om bezoeker van deze pretparken te zijn. Of die met praktische tips kwamen. Daarom ben ik ooit dit blog begonnen. Daarnaast ben ik lid van InsidEars – een groep van Disney fan websites en influencers die in direct contact staan met Disneyland Paris. Via deze groep krijg ik ook regelmatig informatie, maar die verbouw ik vaak zo dat het ook voor de niet-Disney fan interessant is.

LEES OOK:  Disneyland Paris: hoe druk is het in augustus?

Schrijf je alle teksten zelf?

Vrijwel alle teksten op de website heb ik zelf geschreven. Vorig jaar heb ik een tijdje een proef gedaan met gastschrijvers, maar ik heb tot nu toe nog niet de juiste persoon gevonden die met dezelfde passie over de pretparken kan schrijven.

Hoeveel werk zit er in het bijhouden van deze website?

In het schrijven van de teksten gaat behoorlijk wat werk zitten. Toch wel een uur of 10 per week denk ik zo. Daarbij heb ik ook nog de Facebook en Instagram pagina waar ik dagelijks content probeer te posten. Het is qua uren denk ik bijna een parttime baan geworden. Maar wel eentje waar ik enorm van geniet!

Hoe kan ik zelf het beste een blog/website starten?

Wil je zelf ook blogger worden (het wordt vanzelf weer helemaal hip, let maar op!) of een eigen website starten dan kan je het beste naar je concurrentie kijken en bedenken wat jij anders zou doen. Over Disney zijn er al ontzettend veel websites, podcasts, Instagram accounts en Youtube kanalen. Wil je toch echt iets met Disney gaan doen, bedenk je dan wat jou onderscheid van de rest en blijf dit doen. Daarnaast moet je geduld hebben. Het kost tijd om alles te maken en voordat je je volgers/website bezoekers hebt opgebouwd. Maar misschien nog wel de belangrijkste tip: je moet het vooral echt leuk vinden, want het kost zoveel tijd en energie. Doe je het voor het geld dan kan je beter iets anders gaan doen. Slechts een klein plukje bloggers/vloggers wordt hier rijk van. Ook de events van de InsidEars groep zijn op uitnodiging. Er zitten 250 mensen in de groep en vaak is er maar plaats voor 10-30 man. De kans dat je daadwerkelijk wordt uitgenodigd voor een media event is daarom heel klein. De laatste keer heb ik ontzettend veel geluk gehad, maar ik verwacht niet dat ik voorlopig word uitgenodigd. Nu zijn de anderen weer aan de beurt.

LEES OOK:  Naar Disneyland Paris met korting?

Wat ik zelf het allerleukst vind aan deze site?

Dat zijn de positieve reacties die ik van jullie – de lezers – krijg via de e-mail, op Facebook en Instagram. Het is erg leuk dat er zich langzaam een vast community begint te vormen en ik ben jullie allemaal erg dankbaar dat jullie de website bezoeken en artikelen lezen. Het doet mij erg goed als ik jullie heb kunnen helpen bij het voorbereiden van jullie reis.

Aan al mijn lezers dank jullie wel! Op naar de 30.000 bezoekers per maand! 🙂

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

1 Comment

 • Avatar
  Laviemamselle
  nov 16, 2019 at 10:15 pm

  Hallo, wat een leuke blog heb je! Ik kwam er toevallig op. Mijn gezin en ik zijn grote pretparkfans en daar hoort Disney ook bij natuurlijk. Ik volg je alvast. Groetjes Ellen

  Reply

Reageer

X
%d bloggers liken dit: