Hoe werkt Disney Premier Access in Disneyland Paris?

Disney Premier Access is een betaalde dienst in Disneyland Paris. Hiermee koop je versnelde toegang tot een groot aantal attracties. Je kunt dan via een speciale wachtrij naar binnen en staat dan hooguit een paar minuten te wachten.

Je kunt Disney Premier Access los kopen of als onderdeel van een pakket. Dit pakket heet Disney Premier Access Ultimate en biedt, versnelde toegang tot vrijwel alle populaire attracties in Disneyland Paris.

Benieuwd hoe het werkt en hoe jij er veel voordeel van kunt hebben – ondanks de prijs – in je Disneyland Paris verblijf? Je leest het hier!

Hoe werkt Disney Premier Access in Disneyland Paris?

Om Disney Premier Access in Disneyland Paris te gebruiken heb je de Disneyland Paris app nodig. Je kunt deze downloaden in de App Store of Play Store.

Vervolgens zie je op het Home scherm al: Disney Premier Access kopen.

Hoe werkt Disney Premier Access in Disneyland Paris?
In het Home Scherm zie je Disney Premier Access kopen

Kun je deze niet vinden? Dan kun je het ook bereiken via onderin de knop “Koop nu”. Wanneer je er op klikt wordt de knop blauw en kun je helemaal onderaan die pagina op Disney Premier Access klikken.

Hoe werkt Disney Premier Access in Disneyland Paris?

Voor je een reservering kunt maken, wordt gevraagd om in te loggen. Je moet hiervoor een Disney account aanmaken. Wanneer je dit hebt gedaan, log je in, en ben je klaar om te beginnen!

Disney Premier Access reservering maken

Hoe werkt Disney Premier Access in Disneyland Paris?

Wanneer je op Disney Premier Access hebt geklikt zie je een overzicht met alle attracties die beschikbaar zijn. Deze zijn opgedeeld in het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park.

Laten we voor dit voorbeeld een reservering maken voor Indiana Jones and the Temple of Peril. Je ziet dat het volgende tijdslot tussen 20:00 en 21:00 is. Wanneer ik dit schrijf, is het 19:56, dus je kunt bijna meteen in de attractie.

Als je op de blauwe knop met Koop nu klikt, wordt gevraagd om in te loggen. Je ziet nu een overzicht van de personen met een park ticket en dan kun je selecteren voor wie je de reservering maakt.

Hierna kun je betalen met creditcard of iDEAL.

Disney Premier Access gebruiken

Nu is het tijd om je Disney Premier Access te gebruiken. Als je tenminste in het tijdslot zit waarvoor je toegang hebt gekocht.

In de Disneyland Paris app heb je nu een QR-code gekregen. Je vindt deze ook weer onder het kopje Disney Premier Access. Als je dan op je reservering klikt krijg je de QR-code in beeld.

Nu kun je naar de attractie. Je herkent de wachtrij aan de QR-scanners die aan de buitenzijde staan. Kun je de Disney Premier Access wachtrij niet vinden? Vraag het dan aan een cast member. Maar meestal wijst dit zich vanzelf.

Nu is het tijd om de QR-code op je telefoon te scannen en kun je via een verkorte wachtrij de attractie bezoeken.

Is Disney Premier Access de moeite waard?

Nee.

Niet echt. En dat zie je ook, want ze worden nauwelijks gebruikt. Voor vrijwel elke attractie zijn er nog genoeg Disney Premier Access kaartjes beschikbaar en kun je ze kopen om binnen een paar minuten te gebruiken.

Er is een uitzondering en dat is Crush’s Coaster. Hier gaan de Disney Premier Access kaartjes als warme broodjes over de toonbank. Waarom? Dit is de populairste attractie in Disneyland Paris, met wachtrijen van minimaal 60 minuten of meer.

Zelfs met het prijskaartje van €18 per persoon per keer kun je zo wel een hoop tijd besparen. En daarom kiezen veel mensen ervoor om hier dan toch Disney Premier Access te kopen.

Bij de andere attracties sta je gemiddeld zo’n 30 minuten in de rij, soms 45 minuten. Dan is het zonde om €5 tot €18 per persoon per attractie uit te geven om iets korter in de rij te staan. Dus eigenlijk alleen gebruiken bij Crush’s Coaster!

Kun je niet wachten om naar Disneyland Paris te gaan?