Disney Plus Nederland: aanbod, prijs en moeite waard

Disney Plus is een streamingdienst. Je kunt het vergelijken met Netflix en Prime Video. Alleen dan met alle Disney content die je je maar kunt bedenken. Inmiddels is Disney Plus in Nederland uitgebreid met Star, waar video’s en series voor volwassenen op staan. Maar is zo’n abonnement daardoor de moeite waard? Je leest het hieronder!

Disney Plus Nederland: wat staat er op?

Wanneer je dol bent op Disney films en series dan is dit de streamingdienst voor jou! Voor een vast bedrag per maand (of jaar) kan je onbeperkt naar jouw favoriete films kijken. Van Frozen tot Coco, de Kleine Zeemeermin tot Onward, alles wat je maar kunt bedenken staat erop. Plus ook een hoop onbekende Disney films en klassiekers die je misschien nog nooit hebt gezien.

 

Behalve films staan er ook een groot aantal series op. Veel daarvan zullen jij of je kinderen kennen van tv, dit zijn namelijk de series die je kunt bekijken op Disney Plus en Disney XD. Ook hierbij een hoop recente series, maar ook klassiekers als Good Luck Charlie, That’s So Raven en Violetta. Het voordeel is dat al deze series kindvriendelijk zijn. Dat is ook het doel van de app, zorgen dat het voor de hele familie geschikt is. Daarom kan je er een leeftijdsslot opzetten zodat kinderen zelf kunnen kiezen wat ze willen zien binnen hun leeftijdscategorie.

 

Maar is Disney Plus dan alleen voor kinderen? Nee, zeker niet. Voor de introductie van Star stonden er al diverse films op voor volwassenen. Voornamelijk films van het Star Wars of Marvel universum. Maar dankzij Star, wat een onderdeel is van Disney+, is het nu ook een streamingdienst waar volwassenen naar kunnen kijken. Denk aan series als Family Guy en Scrubs, en films als Deadpool. Niet geschikt voor kleintjes.

 

Om de content voor volwassenen te zien moet je het leeftijdsslot op volwassenen zetten. Je kunt hiervoor het beste een nieuw profiel voor aanmaken, zodat kinderen niet per ongeluk series en films te zien krijgen die niet voor hun geschikt zijn.

Wat kost Disney+?

Disney+ is een abonnement. Je kunt hier per maand of per jaar voor betalen. Betaal je per jaar dan ben je goedkoper uit dan als je per maand zou betalen. Een abonnement kost €8,99 per maand of €89,99 per jaar. Voor dat bedrag kan je vrijwel alle content onbeperkt bekijken. Vrijwel, omdat er soms nieuwe films bij komen waar extra voor betaald moet worden. Maar als je lang genoeg wacht worden ook deze gratis.

 

Je kunt het abonnement met meerdere mensen delen, binnen een gezin bijvoorbeeld of een vriendengroep. Zelf hebben we nog geen beperking gemerkt op het aantal streams tegelijkertijd.

Voor wie is het geschikt?

Bij Disney Plus zal je waarschijnlijk meteen aan content voor kinderen denken. Dat klopt ook deels. Veel van wat er op deze streamingdienst staat is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Maar sinds de komst van Star is Disney+ ook geschikt voor volwassenen, zeker als zij niet van Star Wars of Marvel films houden.

 

Daarbij kan je ook de series van National Geographic bekijken. Series als Dr. Pol, Car S.O.S. plus de natuurdocumentaires. Als je daar van houdt zit je ook goed bij Disney+. Weet wel dat het Disney aanbod veel groter is dan de “overige” films en series. Hoewel het goedkoper is dan Netflix is de keus ook veel kleiner, maar wanneer je een Disney fan bent of er eentje in huis hebt dan is Disney Plus Nederland toch wel je beste keus!