Home Blog Disney Plus aanbod: is het de moeite waard?

Disney Plus aanbod: is het de moeite waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Disney Plus aanbod is erg gevarieerd. Dit zou je misschien niet verwachten aangezien veel mensen bij Disney toch vooral aan kinderfilms denken. Toch staan er voor volwassenen ook een hoop films en series op. Zeker sinds de toevoeging van Star, waar oude favorieten als “How I met your mother” en “Scrubs” op staan, maar ook nieuwe films en series waaronder Deadpool 1 & Deadpool 2.

Ben je benieuwd of Disney+ iets is voor jou? Bekijk dan hieronder alles over het Disney Plus aanbod films, series en documentaires!

Het Disney Plus aanbod

Wat staat er op Disney Plus? Eigenlijk alles wat Disney uitgebracht heeft staat op Disney Plus. Van films tot series, shows en tekenfilms. Staat het er nog niet op? Dan is de kans groot dat het binnenkort alsnog wordt toegevoegd.

En niet alleen van henzelf. Disney is namelijk eigenaar van een hoop franchises waaronder Marvel en Star Wars. Plus van televisienetwerken als Fox en National Geographic.

Hierdoor er zo’n verscheidenheid in aanbod dat het je keuzestress kan opleveren.

Zelf heb ik dat ook wel hoor, dat ik kijk op de app via mijn tv en dan denk: “wat gaan we vandaag weer kijken?” Zeker in tijden waarin we verplicht thuis zijn.

Om je een idee te geven wat er op Disney Plus staat heb ik hieronder de hoofdstukken opgedeeld in categorieën. Handig als naslagwerk!

Laten we beginnen met de films.

Films op Disney Plus

In deze categorie zijn er 3 varianten: klassiekers, tekenfilms én overige films.

Klassiekers

Onder klassiekers vallen films met echte mensen, dus geen animatie, die veelal tientallen geleden gemaakt zijn.

Hier vallen typische Disney films als Mary Poppin’s, Peter en de Draak en The Love Buh (over Herby) onder.

Maar ook films die je hier niet zo snel zou verwachten als Home Alone en The Sound of Music.

Het zijn eigenlijk stuk voor stuk familiefilms die goed aflopen. Leuk om met z’n allen te kijken, maar houdt er rekening mee dat ze verouderd zijn. Er gebeuren soms dingen die in deze tijd echt niet meer zouden kunnen!

Welke ook onder deze categorie valt is de Muppet Movie. De klassieker waarin Kermit, Miss Piggy en de hele groep naar Hollywood gaan om beroemd te worden. Je voelt het al aankomen, dit gaat niet zoals gedacht en al snel valt Kermit in de handen van een grote schurk.

Van de films hierboven zullen denk ik niet veel mensen warm worden. Al kijk ik nog steeds met veel liefde naar Mary Poppins en de Sound of Music.

Voor iedereen die toch liever wat nieuws kijkt, hieronder de volgende categorie: Actie en avonturen films!

Actie & Avontuur

Hier vallen onder andere de Star Wars en Marvel films onder. Maar om het artikel overzichtelijk te houden komen die later aan bod.

Andere films in deze categorie zijn bijvoorbeeld Pirates of the Caribbean, The Lone Ranger, Avatar en de Percy Jackson films.

Ook de National Treasure films met Nicolas Cage staan op Disney Plus. Evenals Night at the Museum 1&2, Race to Witch Mountain met The Rock en tenslotte ook Prince of Persia.

Er zijn nog meer avonturenfilms maar bovenstaande geeft je denk ik wel een goed beeld van het aanbod.

Ook hierbij geldt dat het gezinsvriendelijke films zijn. Je zou ze met z’n allen op de bank kunnen kijken op een zaterdagavond. Sommigen hebben als leeftijdscategorie vanaf 12 jaar. Veelal vanwege enge scenes of geweld. Je kunt vooraf zelf het beste inschatten of jouw kind(eren) dit aankunnen.

Hernieuwde Disney Klassiekers

Wil je jouw kinderen kennis laten maken met de Disney Klassiekers uit jouw jeugd maar dan in een modern jasje? Dan zit je goed in deze categorie.

Hieronder vallen onder andere:

Dit zijn allemaal relatief nieuwe films – sommigen draaiden recent nog in de bioscoop – die gebaseerd zijn op de bekende Disney tekenfilms.

Het verhaal is veelal hetzelfde, alleen wordt er nu gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Ook zijn sommige verhaallijnen iets aangepast om beter aan te sluiten bij de huidige tijd.

Er is ook iets om rekening mee te houden…

Want hoewel de tekenfilms meestal vanaf 6 jaar zijn, zijn de hernieuwde klassiekers vanaf 9 of soms zelfs 12 jaar. Je kunt ze dus niet met kleintjes bekijken.

Kies in dat geval gewoon voor de tekenfilms. Die blijven hartstikke leuk!

Star Wars

Hoor jij nu ook de openingstune in je hoofd? Ik wel!

Alle Star Wars films – behalve de meest recente – staan op Disney Plus. Je kunt dus een echte Star Wars marathon houden waarin je alle films achter elkaar kijkt.

Behalve de trilogieën staan ook andere films als Clone Wars, Rogue One en Solo op Disney Plus.

Daarbij hebben zij ook de Star Wars Rebels en Lego series erop staan. Zo kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met de ruimtefilms.

Disney heeft ook een eigen zeer populaire Star Wars Serie: The Mandalorian. Deze gaat over een Bounty Hunter die op allerlei avonturen gaat. In de eerste aflevering moet hij wel een hele schattige “bounty” ophalen. [Spoiler alert: Baby Yoda!]

Marvel

Zoals ik hierboven ook al kort schreef is ook Marvel van Disney. Daarom staan veel van de films op Disney Plus.

Bekende titels als:

 • Guardians of the Galaxy
 • X-Men
 • Iron Man
 • Avengers
 • Thor
 • Captain America
 • Ant-Man
 • Black Panther
 • Captain Marvel
 • en nog veel meer!

Daarbij staan er ook een hoop (korte) animatiefilms en series op. Ken je de serie Spider-Woman nog? Die kan ik me nog goed herinneren uit mijn jeugd.

Maar ook series over The Hulk, Spider-Manm X-Men en Fantastic Four staan erop.

De tekenfilms en -series zijn meestal vanaf 6 jaar. De echte films – zoals Guardians of the Galaxy – vanaf 12.

Ander Disney Plus aanbod

Niet getreurd, de tekenfilms komen een stukje verderop. Maar ik wil deze categorie toch apart benoemen.

Wat Disney heeft ook eigen films die gebaseerd zijn op bijvoorbeeld een populaire Disney Channel serie. Of met bekende sterren in de hoofdrol.

Voorbeelden hiervan zijn Camp Rock, High School Musical en The Descendants. Ook deze films zijn te zien op Disney Plus.

Dit waren de films.

Een andere categorie in het Disney Plus aanbod die hierop aansluit zijn de documentaires!

Documentaires

Bij de documentaires kan je onderscheid maken tussen National Geograpic, Disney of Dieren.

Van de Disney documentaires kan ik Disney Imagineers aanraden. Deze gaat over hoe de Disney pretparken zijn ontstaan en sommigen zelfs zijn gebouw. Van Anaheim tot Paris en Shanghai. Alles wordt besproken.

Het is heel leerzaam om te zien hoe alles tot stand is gekomen. Je wist misschien dat Disneyland Paris niet zo’n groot succes was, maar weet je ook waarom? Dat en meer zie je in deze documentaire.

Van de National Geographic series is “The World According to Jeff Goldblum” een aanrader. Hij heeft een eigen kijk op alledaagse dingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere Ijs, Tattoos, Gaming en Koffie. Het zijn leerzame documentaires met humor.

Houd je van dieren? Dan kan ik zeker de Disneynature documentaires aanraden. Vooral Penguins en Duiken met de Dolfijnen is erg mooi. Maar ook de panda-documentaire is heel schattig.

Tenslotte staan er National Geographic documentaires op over ruimtereizen, Atlantis, Maya’s en Stonehenge. Ook de Titanic documentaire mag niet ontbreken. In die laatste nemen ze met een speciale duikboot een kijkje bij het wrak.

Disney tekenfilms

Nu de categorie die je waarschijnlijk al had verwacht bij Disney Plus: de tekenfilms.

Er staan ontzettend veel tekenfilms op. Van Steamboat Willie – de allereerste Mickey cartoon – tot Vaiana en Coco.

Bekende films als:

Maar ook minder bekende films als Teigetjes Film, De Reddertjes en Keizer Kuzco.

Zelf vind ik het leuk om juist ook deze te bekijken. Vaak zit er een leuke verhaallijn in maar zijn ze minder populair, omdat er geen prinses in zit.

Van sommige Disney Channel series zijn ook tekenfilms gemaakt. Denk aan films van Phineas en Ferb, Fish Hooks en Jake en de Nooitgedacht Piraten. Deze zijn hartstikke geschikt voor kinderen en kan je prima opzetten terwijl jij even een momentje voor jezelf neemt. Zijn de kinderen toch mooi weer 1,5 uur zoet!

Disney series op Disney+

Hier in Nederland hebben we diverse Disney kanalen op tv: Disney Channel, Disney XD en Disney Junior.

Ook van de afleveringen van de series die hierop te zien zijn vallen onder het Disney Plus aanbod. Dit zijn onder andere:

 • Ducktales
 • Phineas en Ferb
 • Ravens Huis
 • Big Hero 6
 • Austin & Ally
 • Hannah Montana
 • Recess (ken je die nog?)
 • The Suite Life
 • Violetta
 • en meer

Ook andere oude series als The Wizards of Waverly Place en Good Luck Charlie staan erop.

Voor de kleintjes – die naar Disney Junior kijken – staan er ook heel veel series op. Van de Muppet Babies tot Vampirina, Elena van Avalor en Sofia het Prinsesje. Maar ook de Speelgoeddockter en Mickey Mouse Roadstar Racers. Eigenlijk alle favorieten van jouw kids zijn hierop terug te vinden.

Andere series

Hierboven heb ik het al kort genoemd, maar ook van Star Wars en Marvel staan er series op Disney Plus. Dit zijn Originals zoals de Mandalorian, klassieke tekenfilmseries die de meeste ouders nog kennen uit hun jeugd of nieuwe tekenfilms met Spider-man of de Star Wars figuren in de hoofdrol.

Shorts

Heb je weleens van Disney shorts gehoord?

Dit zijn korte aflevering van bijvoorbeeld een tekenfilm. Meestal hebben deze een bekend figuur in de hoofdrol.

Zelf ben ik fan van de Mickey Mouse shorts. Dit zijn korte tekenfilmpjes van hooguit 4 minuten over Mickey en meestal ook Minnie. Soms komen ook Donald, Goofy en alle andere bekende figuren voorbij. De Mickey Mouse shorts zijn eigentijds, hebben humor en zijn daardoor ook heel leuk om als volwassene te kijken. Probeer ze maar eens uit!

Een andere short gaat over Vorkie – de spork uit Toy Story 4. Hij weet nog niet zoveel en daarom wil hij zoveel mogelijk leren. Dat doet hij in de vorm van een korte tekenfilm. Deze heten “Vorkie stelt een vraag”. Onderwerpen die hij bespreekt zijn: “wat is een computer, “wat is kaas” en “wat is lezen”. Ze zijn echt gericht op hele kleine kinderen, maar wel leerzaam.

De Simpsons & de Muppets

Ook deze twee franchises zijn van Disney. Hierdoor staan ook alle afleveringen van De Simpsons plus de film op Disney Plus. Nieuw in het Disney Plus aanbod is een short met Maggie Simpson in de hoofdrol: Playdate with Destiny”. Dit is een Disney Plus original dus die kan je nergens anders zien.

Van de Muppets staan alle films erop. Van de originele Muppets Movie uit de jaren ’70 tot de Treasure Island en de Kerstfilm. De enige die mist is de kerstfilm met Uma Thurman erin. Misschien dat die er ook ooit nog op komt. Maar de Christmas Carol film blijft wat mij betreft ook een echte klassieker.

Nieuw Disney Plus aanbod: Star

Sinds kort heeft Disney Plus een nieuw onderdeel dat heet Star. Dit is een categorie binnen het Disney plus aanbod waar je niet-Disney content vind. Diverse tv-series vind je hier evenals wat oudere films. Er staan zelfs Nederlandse films tussen.

Star is een goede aanvulling voor mensen die niet perse Disney, Star Wars of Marvel fans zijn. Of wie niet heel warm worden van de programma’s op National Geographic.

Is het de moeite waard om lid te worden?

Of Disney Plus geschikt is voor jou hangt van een aantal zaken af:

 • Heb je kinderen?
 • Houd je van Disney, Marvel of Star Wars?

Is het antwoord op beide vragen Nee? Dan zou ik persoonlijk een abonnement op Netflix nemen. Het Disney Plus aanbod is dan net iets te specifiek voor jou.

Heb je op één van de vragen of op beiden ja geantwoord dan zou ik het eens proberen. Hierboven heb ik geprobeerd te beschrijven wat erop staat om je een idee te geven, maar het is niet alles wat je kunt zien.

Er staan nog veel meer tekenfilms, documentaires, series en natuurfilms op. Eigenlijk te veel om op te noemen. Daarbij wijzigt het aanbod ook regelmatig en komen er ook steeds weer nieuwe films bij.

Zeker als je gek bent op Disney of kinderen hebt die dat zijn dan is Disney Plus een enorme uitkomt. Het is als Disney Channel alleen dan zonder de eindeloze speelgoedreclames. Daar ga je uiteindelijk een hoop geld mee besparen :).

Je hebt met Disney Plus alle controle over wat ze zien. De content die erop staat is grotendeels kindvriendelijk – maximaal vanaf 12 jaar – waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat ze iets zien wat niet voor hen bedoeld is.

Ben je overtuigd? Je kunt je hier aanmelden om meteen te kunnen starten met kijken. Klik gewoon eens rond, afmelden is ook zo gedaan.

Wanneer je inlogt krijg je een scherm met aanbevelingen. Klik je vervolgens op het vergrootglas onderin dan krijg je nog veel meer films en series te zien. Hier kan je ook zoeken naar jouw favoriet.

Ben ik iets vergeten, wil je weten of iets erop staat of heb je dankzij mij de stap gemaakt en een Disney Plus abonnement afgesloten? Of mis je iets wat erop staat? Laat dan hieronder je reactie achter!