• Home
 • WDW
More

  Wat je moet weten over Star Wars Galaxy’s Edge in Walt Disney World!

  Na lang speculeren maakte Disney bekend dat Star Wars Galaxy’s Edge op 29 augustus 2019 zal openen in Walt Disney World. Dat is veel eerder dan gedacht aangezien men verwachtte dat dit nieuwe gedeelte in het Hollywood Studios Park pas in het najaar open zou gaan. Het is dan ook niet zo vreemd dat er in de Disney fan community met veel enthousiasme werd gereageerd op dit nieuws. Voor wie niet kan wachten op de opening van dit nieuwe gedeelte is er ook nog Star Wars Galaxy’s Edge dat eind mei open gaat in Disneyland in Anaheim. In dit artikel kijken we naar wat je kunt verwachten in Walt Disney World.

  Het eerste is een enorme drukte! Er wordt al sinds de aankondiging van dit nieuwe gedeelte door veel Disney en Star Wars fans uitgekeken naar de opening. Nu de datum bekend is hebben veel van hen massaal tickets geboekt om er bij te zijn. Er wordt al gekscherend gezegd dat de rijen tot aan het begin van de staat Florida zullen staan. Maar houd er rekening mee dat het voorlopig ongelooflijk druk zal zijn. Er wordt zelfs gespeculeerd dat ze zullen werken met nummertjes om mensen toegang te geven tot dit nieuwe gedeelte.

  Wat ook goed is om te weten is dat de nieuwe attracties geen Fastpass+ rij zullen hebben. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans om ervan te genieten en kan niemand legaal voordringen. Ook krijg je dan geen rijen van 3 uur zoals dat nu bij Slinky Dog Dash en Flight of Passage het geval is. Daarnaast kan Disney niet garanderen dat bezoekers ook daadwerkelijk toegang krijgen tot Galaxy’s Edge. Dat is misschien even slikken en klinkt best heftig. Dat geldt overigens niet alleen voor de openingsdag maar ook voor de maanden erna. Als we kijken naar de populariteit van Toy Story Land een jaar later dan verwacht ik niet dat het de komende maanden/jaren rustig zal zijn in Galaxy’s Edge.

  De attracties

  Tijdens de opening van Galaxy’s Edge eind augustus 2019 zal er maar 1 van de twee attracties geopend zijn. Millenium Falcon: Smuggler’s Run is de eerste attractie die voor de bezoekers beschikbaar zal zijn. In deze attractie neem je plaats in de cockpit van het schip van Han Solo en ga je op een speciale missie door de ruimte. Je mag zelf vliegen. Weet je niet hoe? Dan zullen ze je vooraf een training geven. Voor liefhebbers van de films is dit natuurlijk een must-do!

  De andere attractie waarvan de openingsdatum nog niet bekend gemaakt is heet Star Wars Rise of the Resistance. Dit belooft een rit te zijn die nog nooit eerder vertoond is! Hoewel er officieel nog niet veel informatie beschikbaar is, belooft het een enorm avontuur te worden waarbij de bezoeker onderdeel zal uitmaken van de Resistance en met hen op missie gaat. Het is een attractie met trackless voertuigen – zoals in Ratatouille – met ontzettend veel Animatronics. Je snapt dat veel Disney en Star Wars fans niet kunnen wachten tot deze attractie de poorten opent.

  Restaurants in Star Wars Galaxy’s Edge

  In Star Wars Galaxy’s Edge komen er diverse restaurants en kramen waar je eten kunt halen:

  • Oga’s Cantina
  • Docking Bay 7 Food and Cargo
  • Milk Stand
  • Ronto Roasters
  • Kat Saka’s Kettle

  Elk restaurant heeft een Star Wars thema en een galactisch menu. Het zijn allemaal Quick Service locaties, wat betekent dat er geen restaurants zijn met tafelbediening. Ook kan je hier niet reserveren dus als je de maaltijden en restaurants wilt ervaren zal je in de rij moeten staan. Heb je Disney Dining plan? Dan kan je de vouchers helaas niet gebruiken in de restaurants in Galaxy’s Edge.

  Star Wars Hotel

  Iets waar veel fans ook naar uitkijken is het Star Wars hotel. Hoewel Disney nog niet veel bekend heeft gemaakt over het hotel of de verwachte openingsdatum, weten we wel dat het hotel een Star Wars thema krijgt. Je wordt getransporteert naar je kamer tussen de sterren. Deze kamer is geheel in Star Wars thema en als je uit het raam kijkt zie je sterren, planeten en ruimteschepen voorbij gaan.

  Winkels

  Natuurlijk zorgt Disney ook dat er genoeg te winkelen valt in Galaxy’s Edge. Er komt onder andere een winkel waar je een eigen Lightsaber kunt maken en een winkel waar je een eigen Droid kan ontwerpen en mee kunt nemen naar huis. Daarnaast zijn er winkels met souvenirs, een winkel waar je onder andere Porgs kan kopen en een kledingwinkel.

  Voor Star Wars liefhebbers is meer dan genoeg te koop om de collectie uit te breiden!

  Goed om te weten over Galaxy’s Edge

  • Het zal een ontzettend populair gedeelte van Hollywood Studios en eigenlijk ook van heel Walt Disney World worden. Houd rekening met lange wachttijden en de mogelijkheid dat je zelfs helemaal geen toegang krijgt tot dit gedeelte.
  • Fastpassen zijn niet beschikbaar voor Galaxy’s Edge, net als restaurantreserveringen en Dining Plan.
  • Bij de opening op 29 augustus 2019 is slechts 1 van de twee attracties geopend.
  • Hotelgasten kunnen dit gedeelte bezoeken tijdens Extra Magic Hours.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...