• Home
 • WDW
More

  Waarom ik zó graag naar Galaxy’s Edge wil in Disney World!

  Eind van deze maand gaat het officieel open: Galaxy’s Edge in Walt Disney World. In Disneyland aan de andere kant van de Verenigde Staten was dit gedeelte al sinds mei te bezoeken. En na het zien van de eerste filmpjes kan ik niet wachten om er ook naartoe te gaan. Nou ben ik niet zo’n enorme Star Wars fan. De films heb ik gezien en vond ik best leuk en ik ken de meeste figuren wel bij naam. Toch werd ik helemaal wild bij het zien van de filmpjes.

  Wat is Galaxy’s Edge?

  Heel plat gezegd is dit Star Wars land. Dus een gedeelte in het Park met een Star Wars thema, attracties, winkels en restaurants. Toen ik dat in eerste instantie hoorde dacht ik, leuk maar voor mij hoeft het niet perse. Zelf ben ik toch meer van het origineel en sprookjesachtig houden van de Parken.

  Zeker in Disneyland in Anaheim is de locatie van Galaxy’s Edge best vreemd. Naast Frontierland in het Disneyland Park. Kan je voorstellen dat ze in Disneyland Paris een Star Wars gedeelte naast Phantom Manor maken? Past niet, was mijn eerste gedachte. Maar wat had ik het mis…..

  (Overigens, er komt ook een Star Wars gedeelte in Disneyland Paris in het Walt Disney Studios Park. Details zijn nog niet bekend maar ik duim dat het ook Galaxy’s Edge wordt!)

  Waarom is het zo bijzonder?

  In Galaxy’s Edge zijn de Imagineers van Disney op zoek gegaan naar een nieuwe manier voor het creëren van een beleving. Bezoekers maken niet alleen deel uit van het verhaal, ze worden er echt ondergedompeld. Nou zal je misschien denken “wat een mooi marketing praatje, maar is het ook echt zo?” En heel eerlijk was ik net zo sceptisch als jou.

  Toch is het bizar hoe mooi ze Galaxy’s Edge hebben gemaakt. Vanaf het moment dat je het gedeelte binnenloopt bevindt je je in een andere wereld. Op een andere planeet in een sterrenstelsel hier ver ver vandaan. Alles klopt. Van de muziek tot de cast members. Er is zelfs “blauwe melk”, het drankje dat Luke Skywalker bestelde.

  Ook kom je in dit gedeelte een oude bekende tegen. Piloot Rex uit de originele Star Tours is gelukkig niet langer werkeloos maar verdient nu de kost als DJ Rex in Oga’s Cantina.

  Bienvenue à bord ici Rex, votre capitaine.” Herken je hem?

  Zelfs als je niks met Star Wars heb zal je je verbazen over hoe mooi alles is gemaakt.

  Waaruit bestaat Galaxy’s Edge?

  Galaxy’s Edge speelt zich af op de planeet Batuu. Deze heb je al weleens gezien in Star Tours, dit is waar het ruimteschip aan het einde landt. Hier hebben ze een basis voor het Verzet, een markt voor de locals, een transport terminal waar de Falcon staat geparkeerd en de basis van de First Order.

  Al deze gedeeltes zijn met elkaar verbonden maar zijn toch uniek. Elke winkel heeft ook unieke merchandise. Bijvoorbeeld op de basis van het verzet kan je fan t-shirts kopen waarmee je laat ziet dat je tegen de First Order bent. Terwijl je op de First Order basis weer allerlei fan t-shirt voor de darkside kunt kopen. In de “Market Place” zijn er normale winkeltjes met speelgoed, kleding en beestjes die je mee naar huis kunt nemen. Alsof je écht op die planeet op een markt zou lopen.

  Ze hebben er bijvoorbeeld ook geen merchandise met Galaxy’s Edge erop. Dat zou afdoen aan het thema. Wil je wel graag een t-shirt met de naam van het nieuwe land dan kan je deze kopen in de winkels buiten Galaxy’s Edge.

  Er zijn ook twee winkels waar je iets duurdere souvenirs kunt kopen. In de eerste kan je zelf een Droid bouwen. Deze komt met afstandbediening en chip zodat deze daadwerkelijk tot leven komt en kan bewegen. Je kunt kiezen voor een BB-8 model of R2D2 model in de kleuren die jij wilt. Er zijn verschillende chips te koop waarmee je de Droid een eigen karakter kunt geven. Misschien wil je er eentje die fan is van de darkside, of juist eentje die heel sociaal is. Als je de Droid met een First Order chip meeneemt naar de basis van het Verzet dan zal het anders reageren dan als je het een Verzet chip hebt gegeven.

  Een ander souvenir is de Light Saber die je zelf kunt maken. Dat gebeurt in een donkere, afgelegen workshop. Je kunt zelf het lichtzwaard samenstellen en activeren. Ze maken er echt een hele belevenis van waarbij ook Yoda nog langskomt.

  Waarom kan ik niet wachten om Galaxy’s Edge zelf te bekijken?

  Zoals gezegd ben ik geen enorme Star Wars fan en wil ik de Disney Parken het liefst magisch en sprookjesachtig houden. Maar na het zien van de video’s en foto’s van dit nieuwe gedeelte kan ik niet wachten. De belevenis in Galaxy’s Edge is compleet anders dan wat we van Disney tot nu toe gewend zijn. Qua aankleding van de Parken zijn ze al beter dan de andere pretparken, maar dit is een compleet nieuwe dimensie. Hopelijk is dit het begin van een nog betere ervaring in de Disney Parken. Ik kan in ieder geval niet wachten om het in het echt te bekijken!

  En dan vergeet ik helemaal de attracties in Galaxy’s Edge!

  Foto’s: Disneylandnews

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...