• Home
 • WDW
More

  Park hoppen in Walt Disney World: hoe kom je van het ene Park naar het andere?

  Wil je in Disneyland Paris hoppen tussen de twee Parken? Dan loop je het ene Park uit en binnen 5 minuten sta je bij de ingang van het andere. In Walt Disney World werkt Park hoppen net even anders. De 4 pretparken liggen namelijk verspreid over een gebied van meer dan 100 vierkante kilometer. Ter vergelijking, Disneyland Paris is “slechts” 22 km2 groot. Dat betekent dat je voor het wisselen van pretpark gebruik moet maken van het Disney Transport systeem.

  Voorbeeld: van Magic Kingdom naar Animal Kingdom

  Maar hoe werkt dat Park hoppen met Disney Transport precies? Stel je staat in Magic Kingdom en wilt naar Animal Kingdom. Deze Parken liggen ongeveer 12 kilometer uit elkaar. Je kunt natuurlijk met de auto hoppen tussen de twee Parken, maar ik ga er vanuit dat gebruik maakt van het Disney Transport systeem.

  In dat geval hou je bij het verlaten van het Magic Kingdom park links aan richting de bussen. Er staan ook meerdere borden die je de juiste kant op wijzen. Bij de bushalte staat een enorm bord met daarop alle resorts, Parken én Disney Springs.

  Foto: tripsbymouse

  Zoek op het bord naar Animal Kingdom. Erachter staat een getal, in dit geval 6. Dat is het nummer van de bushalte waar je naartoe moet. (de haltes kunnen wijzigen, kijk daarom altijd op het bord voordat je de bus neemt)

  Heb je de bushalte met – in dit geval – nummer 6 gevonden? Dan sluit je aan in de rij. Gelukkig zijn de haltes overdekt! Binnen uiterlijk 20 minuten komt de bus die je brengt naar Animal Kingdom. Na het uitstappen loop je binnen 5 minuten naar het Park en ben je klaar met hoppen!

  Andere Disney vervoersmiddelen

  Tussen de meeste Disney World pretparken rijden bussen waarmee je kunt Park hoppen. Alleen tussen Epcot <-> Magic Kingdom én Epcot <-> Hollywood Studios niet.

  Wil je van Epcot naar Magic Kingdom of omgekeerd? Dan neem je de monorail. Bij het verlaten van Epcot – aan de Future World zijde (bij de zilveren bal) loop je naar boven richting de monorail. Deze rijdt naar het Transportation and Ticket Center. Hier moet je overstappen om naar Magic Kingdom te gaan. Je kunt nu kiezen om een monorail te nemen naar het Park. Of je pakt de Ferry boot. Voor de monorail hoef je enkel van perron te wisselen. Voor de Ferry boot verlaat je het perron en houdt je rechts aan richting het water.

  Hop je van Epcot naar Hollywood Studios dan moet je de achteruitgang (International Gateway) hebben bij World Showcase. Tussen Frankrijk en Engeland is er namelijk nog een in-/uitgang. Hier stoppen de Friendship boten die varen tussen Epcot en Hollywood Studios. Je kunt er ook voor kiezen om te lopen tussen deze twee Parken. Dat kost ongeveer 20 minuten.

  Zelf rijden of met de Taxi/Uber/Minnie Van

  Park hoppen met de meeste vrijheid doe je met een huurauto of Taxi/Uber/Minnie Van. Heb je een huurauto dan parkeer je deze bij de Parken. De parkeerterreinen zijn zo groot dat er de hele dag trams rijden om je kosteloos van het begin naar het eind te brengen. Parkeren is gratis voor Disney hotelgasten – slaap je buiten het Resort dan kost het momenteel $25 om te parkeren. Dat is per dag én ongeacht het aantal Parken dat je bezoekt. Ga je bijvoorbeeld met de auto van Epcot naar Magic Kingdom? Dan hoef je alleen bij Epcot voor het parkeren te betalen. Bij het Magic Kingdom park parkeer je dan “gratis”.

  Je kunt ook betaald vervoer nemen tussen de Disney Parken. Bijvoorbeeld een taxi, Uber, Lyft of Minnie Van. Een Uber of Lyft tussen de Parken kost tussen de $10 en $12 voor de goedkoopste optie. Via de Lyft app kan je ook een Minnie Van reserveren. Dit is een rood busje met witte stippen – net als de jurk van Minnie Mouse. Deze kost $15 + $2.75 per mile. Ga je van Animal Kingdom naar Magic Kingdom dan is dat ongeveer 7 mile. Die rit kost je dan $15 + $19,25 = $34,25.
  Neem je een gewone taxi? Dan kost eenzelfde rit rond de $30.

  Foto: Pixabay

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...