• Home
  • WDW

Hoe werken de Walt Disney World Magic Bands?

Ga je binnenkort naar Disney World? Dan heb je vast al iets gelezen over de Magic Bands. Slaap je in een Walt Disney Hotel dan krijg je de Magic Band bij je verblijf. Maar ook als je buiten het resort verblijft kan je gebruik maken van deze bandjes. Je kunt ze namelijk ook in het park kopen en linken aan je Disney Tickets en je Photopass.

Wat zijn de Magic Bands?

Een Magic Band kan je het beste vergelijken met een horlogebandje met daarin een soort chip. Je kunt de chip ook uit de Magic Band halen en bijvoorbeeld in de speciaal daarvoor gemaakte sleutelhangers of zelfs in je portemonnee bewaren. Al is dat laatste niet zo handig.

Als je verblijft in een Walt Disney Hotel ontvang je één Magic Band per persoon. Je kunt zelf de kleur kiezen, bijvoorbeeld grijs, zwart, geel en rood. De receptionist koppelt de Magic Bands dan aan je hotelreservering. Je tickets, hotelkamer, photopass en zelfs je Fastpasses worden hier dan automatisch aangekoppeld. De Magic Bands zijn dan klaar voor gebruikt!

Wat kan je ermee?

Met je Magic Band vervang je eigenlijk alle losse tickets die je bij je moest hebben. Slaap je in een Disney Resort dan kan je met de Magic Band je hotelkamer openen. Je houdt je Magic Band tegen de kaartlezer en je kamerdeur klikt open.

Toegang tot de parken

Daarnaast zijn je entreetickets ook gekoppeld aan de Magic Band. Als je naar één van de Disney Parken gaat dan krijg je toegang tot de parken door je pols tegen de Mickey Lezer te houden. Deze kleurt groen en je kunt het park betreden zonder pasjes uit je tas te halen.

Photopass

Ben je in het park aangekomen en zie je een Disney Fotograaf? Laat dan je Magic Band scannen en de foto komt automatisch in jouw Photopass account terecht. Dit duurt een hooguit een paar uurtjes voordat de foto zichtbaar wordt, maar meestal kan je deze direct al bewonderen.

Dit geldt ook voor foto’s van de attracties. Je hoeft daar je Magic Band niet voor te laten scannen. In sommige attracties herkent het systeem automatisch jouw band en zorgt dat de foto’s automatisch in jouw Photopass account terecht komt. Dat werkt echt heel goed, soms maken ze zelfs een filmpje. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de Tower of Terror en de Seven Dwarfs Mine Train.

Dining Plan

Heb je bij je verblijf ook een Dining Plan geboekt? Dan wordt deze automatisch gekoppeld aan je Magic Band. Ben je bij een restaurant en wil je een credit gebruiken? Scan dan je Magic Band en je hebt betaald. Bij de kassa krijg je een bonnetje waarop je nieuwe tegoed staat. Dit kan je helaas niet terugzien in de app, behalve als je een order plaatst via de app.

Foto: Disney Parks
Fastpass+

In de My Disney Experience App kan je voordat je naar Disney World gaat al Fastpasses reserveren. Dat zijn er 3 per dag die je alvast kunt gebruiken. Zijn deze 3 op? Dan kan je gewoon meer nieuwe Fastpasses halen. Dat kan via de app. In deze app zie je precies welke Fastpasses er beschikbaar zijn en je kunt deze direct reserveren voor je gehele groep/gezin.

De Fastpasses worden dan gekoppeld aan je Magic Band. Bij de Fastpass rij scan je jouw Magic Band en je krijgt toegang tot de attractie. Geen gedoe met kaartjes trekken meer.

Betalen

Slaap je in een Disney Resort? Dan kan je de Magic Band laten koppelen aan jouw creditcard. Je kunt dan op rekening kopen. Wanneer je uitcheckt moet je deze rekening dan betalen. Hoewel dit hartstikke handig is, kan je hierdoor al snel het overzicht verliezen en meer geld uitgeven dan je eigenlijk van plan was.

Waar koop ik zo’n Magic Band?

Voor gasten van een Disney resort is de Magic Band gratis en zit deze inbegrepen bij je arrangement. Slaap je in een Disney Springs resort, in het Swan of Dolphin hotel of een accommodatie buiten Disney World? Dan moet je zelf een Magic Band aanschaffen. Dat kan bijvoorbeeld in het winkeltje bij je hotel of in een winkel in Disney Springs of de parken.

Op de achterkant van je Magic Band staat een code. Hiermee kan je de band koppelen aan je My Disney Experience account. Je tickets en Fastpasses die je al gereserveerd hebt worden er dan automatisch aan gekoppeld.

Naast de standaard Magic Bands heeft Disney ook bandjes met prints en Special Editions. Deze zijn te koop in de Parken, Hotels en Disney Springs. Je kunt meerdere Magic Bands aan een account koppelen, maar je kunt er maar 1 tegelijk gebruiken.

Vergeet ook niet om bij de Disney Outlet winkel te kijken als je leuke Magic Bands zoekt. Vorig jaar kocht ik daar voor $5 een Haunted Mansion Limited Edition Magic Band die in de parken bijna 10x zo duur was.

Wat als ik mijn Magic Band kwijtraak?

Hoewel de Magic Band stevig om je pols zit, is er een kans dat je deze kwijtraakt. Dat is vervelend, omdat zowel je tickets als je hotelkamer eraan gekoppeld zijn.

Als je merkt dat je je band kwijt bent, ga dan naar de My Disney Experience app en blokkeer je Magic Band daar. Lukt dit niet, dan kan je bij Guest Relations in de parken of de Hotels hulp krijgen. Soms krijg je van hun ook weer een nieuwe, maar dat is afhankelijk van de situatie en de bui van de Cast Member.

Bij de winkels in de Parken, Hotels en Disney Springs kan je dan een nieuwe Magic Band kopen en deze weer koppelen aan je account. Je tickets, hotelkamer, foto’s en fastpasses zijn dan automatisch gekoppeld aan je nieuwe vandje.

Ben ik verplicht de Magic Band te gebruiken?

Nee, als je geen polsbandje om wilt dan kan je ook gebruik maken van ouderwetse kaartjes voor toegang tot je hotelkamer en de entreetickets. Dat is natuurlijk geen probleem. Wel is het iets onhandiger, omdat je dan diverse kaartjes bij je moet houden i.p.v. alleen het bandje.

Vind je het bandje vervelend, maar wil je wel van de Magic Band diensten gebruik maken? Dan kan je een sleutelhanger of miniportemonneetje aanschaffen. Daar kan je dan de chip die midden in de band zit in bewaren. Je hoeft dan geen bandje meer om te hebben.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,056FansLike

Must Read

Electroland in Disneyland Paris

Na de eerdere succesvolle edities komt ook in 2019 Electroland weer terug naar Disneyland Paris. Hoewel dit een druk bezocht evenement is...

Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Als je naar Walt Disney World gaat wil je natuurlijk het meeste uit je bezoek halen. Zoveel mogelijk attracties, shows en parades...

Marvel in Disneyland Paris

Als lid van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris krijg je af en toe e-mails met persberichten. Gisteren ging het bericht over Marvel...

Is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener bent?

Al een aantal jaar richt Walibi Holland zich in de marketinguittingen op tieners. Jongeren die hard willen gaan! Nou behoor ik al...

Eten in de Efteling of zelf bammetjes meenemen?

In een pretpark zijn er grofweg twee groepen mensen. De één zweert bij het meenemen van eigen boterhammen om geld te besparen...

Disneyland Paris Aanbieding

25% KORTING OP JE VERBLIJF
+ €200 ZAKGELD

X