• Home
  • WDW

Fastpass+ in Walt Disney World

Eén van de fijnste dingen in Walt Disney World vind ik Fastpass+. Met deze optie kan je in de My Disney Experience app voor aankomst alvast 3 Fastpassen per dag reserveren. Slaap je in een Disney Hotel dan kan dit 60 dagen voor de check-in datum. Je kan dan gelijk voor je hele verblijf 3 Fastpassen per persoon per dag reserveren. Andere bezoekers met een geldig entreebewijs kunnen dit 30 dagen van tevoren.

In de My Disney Experience app kan je een Friends&Family lijst aanmaken. Hiermee kan 1 iemand voor de hele groep dezelfde Fastpassen reserveren. Alleen zo heb je de garantie dat je dezelfde Fastpass krijgt en dat iedereen tegelijk in de attracties kan.

Vooraf een Fastpass+ reserveren

Wanneer je een Disney World ticket hebt gekocht of een hotelreservering hebt gemaakt dan moet je deze koppelen aan My Disney Experience. Dit kan via de planningspagina of via de app die je vindt in de App Store en Google Play. Je moet hiervoor eerst een Disney account aanmaken – mocht je deze nog niet hebben.

Na het inloggen kom je op deze pagina.

Dit is de online pagina. De app ziet er iets anders uit maar heeft dezelfde opties.

Het eerste wat je hier doet om de Fastpass+ reserveringen te kunnen maken is je Park Tickets of je Resort Hotel koppelen. Dit doe je met de reserveringscode die je na het boeken hebt gekregen. Heb je niet direct bij Disney geboekt? Kijk dan goed welke code je nodig hebt.

Nu je tickets of hotelreservering gekoppeld is, is het tijd om je Fastpassen te reserveren.

Fastpass+ reserveren

Om de Fastpass+ reservering te starten moet je eerst alle leden van de groep hebben gekoppeld aan jouw account. (de Friends&Family list van hierboven) Wanneer je dat hebt gedaan klik je op de planningspagina of in de app op het Fastpass+ icoontje.

Nadat je op “get started” hebt geklikt vraagt My Disney Experience voor welke leden van je groep je een Fastpass wilt reserveren. Zorg dat je niemand vergeet! In de volgende stap selecteer je de datum waarop je de Fastpass reservering wilt maken en het Park.

Nu toont de pagina of de app je de beschikbare Fastpassen. Klik vervolgens op één van de beschikbare tijden bij de attractie die je wilt. Controleer of het gezelschap klopt en bevestig je Fastpass.

Hierna kan je op diezelfde dag nog 2 Fastpassen reserveren in hetzelfde Park. Heb je net een Fastpass+ voor Flight of Passage in Animal Kingdom gereserveerd? Dan kan je hierna nog 2 Fastpassen kiezen in Animal Kingdom. Andere Parken is helaas niet mogelijk.

Wijzigen of annuleren

Je plannen veranderen. Zeker als je in Walt Disney World bent. Het is vooraf best lastig om in te schatten waar je op de 4e dag van je vakantie om 11 uur ‘s ochtends bent. Daarom is de kans groot dat je Fastpass wilt wijzigen zodra je in het Park bent.

Dat kan als je in de Parken bent in de app of bij één van de kiosken zoals je die uit Disneyland Paris kent. Deze zijn niet attractie specifiek. Zo kan je bij de Tower of Terror ook een Fastpass voor Toy Story Mania reserveren.

Heb je de Fastpass niet nodig? Dan kan je deze het beste annuleren zodat andere mensen ook de kans hebben om deze te gebruiken.

Blijf verversen

Het gebeurt regelmatig dat je een Fastpass wilt wijzigen maar dat er geen beschikbaar is voor de attractie van jouw keus. Mijn tip is dan om te blijven verversen. Blijf de app sluiten en heropenen, en bezoek meerdere kiosken. Het kost wat moeite maar je krijgt daarmee soms de beste Fastpassen. Daarnaast is 11.00 de tijd waarop iedereen massaal Fastpassen annuleert. Het loont om rond die tijd zeker te shoppen voor een nieuwe Fastpass.

Mag je maar 3 Fastpassen per dag gebruiken?

Voordat ik zelf in Walt Disney World de Fastpass+ probeerde was ik bang dat je maar 3 Fastpassen per dag kreeg. Dat is gelukkig niet het geval. Je moet wel eerst je gereserveerde Fastpassen gebruiken voordat je een nieuwe mag reserveren. Daarom moet je de 3 Fastpassen zo vroeg mogelijk op de dag reserveren.

Hierna mag je ook een Fastpass in een ander Park kiezen. Je hoeft namelijk niet fysiek in het Park of bij de attractie te zijn. Houd er rekening mee dat je er na het gebruiken van je 3 gereserveerde je er nu maar 1 per persoon per keer kunt reserveren. Pas als je de Fastpass hebt gebruikt kan je de volgende weer reserveren.

De Fastpass+ gebruiken

De makkelijkste manier om je Fastpass+ te gebruiken is met een Magic Band. Dit is een armband met een chip erin die je laat scannen bij de entree van het Park en de Fastpass ingang. Wil je dit liever niet? Dan wordt de Fastpass+ gekoppeld aan je entreekaartje en moet je deze dus laten scannen bij de attractie.

Een tijdje terug schreef ik al over het gemak van de Magic Bands. Het artikel kan je hier teruglezen.

Mis nooit meer praktische tips voor Disneyland Paris, Walt Disney World, Phantasialand, Efteling, Europa-Park en nog veel meer pretparken. Volg ons op Facebook!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Volg ons op social media!

6,207FansLike
6,551VolgersVolg

Must Read

Rainbow merchandise én entertainment tijdens Magical Pride in Disneyland Paris

Op 1 juni viert Disneyland Paris Magical Pride. Een avond vol entertainment en feest zoals je dat van een Pride gewend bent!...

Alle Disneyland Paris Hotels volgeboekt, hoe druk is het?

Een tijdje geleden kreeg ik van één van jullie een bericht met daarin de vraag hoe druk het in Disneyland Paris is...

Starten met Pin Trading in Disney!

Een aantal jaar geleden ben ik er voor gezwicht: Disney Pin Trading. Niet zozeer het ruilen van de Pins, maar wel het...

Movie Park Germany of Phantasialand?

Net over de grens in Duitsland zijn er twee pretparken waarvoor in Nederland behoorlijk wat reclame wordt gemaakt. Movie Park Germany met...

Ontmoeting met Disney figuur reserveren in Disneyland Paris

In het Walt Disney Studios Park kan je al tijden niet zonder te reserveren op de foto met een Disney figuur. Maar...