• Home
  • Disneyland Paris

In welke restaurants in Disneyland Paris kan ik eten met Disney figuren?

Een bezoek aan Disneyland Paris is niet compleet zonder een ontmoeting met tenminste één van de bekende Disney figuren. Van Mickey en Minnie, tot de prinsessen, je kunt ze allemaal tegenkomen in de Disney Parken. De meeste figuren lopen vrij rond in de Parken en stoppen op een bepaalde locatie voor foto’s en een kort praatje. Zeker op drukke dagen staan er dan lange rijen bij de Disney figuren.

Het is ook mogelijk om een Fastpass te halen of om de ontmoeting met een Disney Figuur vooraf via een app in te plannen. Je hoeft dan minder lang in de rij te staan maar je hebt minder keus in welke figuren je kunt ontmoeten.

Een andere manier om in alle rust op de foto te gaan met Disney figuren is tijdens een diner of ontbijt. Dit is in sommige restaurants mogelijk, maar je moet hier apart voor betalen en het is niet in alle eetgelegenheden mogelijk.

Welke restaurants?

Er zijn op dit moment 4 restaurants waar je kunt ontbijten of dineren met Disney figuren. Twee daarvan vind je in het Disneyland Park, één in het Disneyland Hotel en de laatste in Disney Village.

Foto: Disneyland Paris

Plaza Gardens – Disneyland Park

Het eerste restaurant is Plaza Gardens in het Disneyland Park. Deze vind je aan het eind van Main Street U.S.A. vlakbij het kasteel. Voor €34,95 per volwassene en €17,99 per kind kan je hier ‘s ochtends gebruik maken van een uitgebreid Amerikaans ontbijt. Denk aan harde broodjes, croissants, stokbrood, maar ook warme maaltijden en natuurlijk eieren. Er liggen diverse soorten beleg – hartig en zoet – en je kunt onbeperkt sappen en warme dranken pakken.

Je kunt bij dit restaurant van de Half-/Volpension maaltijdvouchers. Dit zijn de vouchers die je soms gratis krijgt bij een aanbieding of bij het boeken aan je verblijf kunt toevoegen. Als je hier een ontbijtvoucher inlevert zul je het verschil moeten bijbetalen. De waarde van de ontbijtvouchers is €12.

Auberge de Cendrillon – Disneyland Park

Liever lunchen met Disney figuren? Dat kan in Auberge de Cendrillon in het Disneyland Park. Dit restaurant vind je in Fantasyland direct achter het kasteel aan de rechterkant. Je eet de maaltijd in de koninklijke eetzaal terwijl de Disney Prinsen en Prinsessen langs de tafels gaan en vrolijk dansen in de balzaal.

De kosten voor een lunch/diner in Auberge de Cendrillon zijn €77 voor volwassenen en €45 voor kinderen. Je krijgt dan een 4-gangen maaltijd met gerechten uit de Franse keuken. Voor kinderen is er een speciaal – minder spannend – menu samengesteld. Ook hier kan je gebruik maken van de maaltijdvouchers en zul je het verschil bij moeten betalen. Hoeveel dit is, is afhankelijk van de vouchers die je hebt.

Inventions – Disneyland Hotel

Elke zondag van 12.30 tot 15.00 kan je in het Disneyland Hotel brunchen met Disney figuren. Tijdens het lopend buffet schuiven de Disney figuren bij je aan, maken ze een praatje en nemen ze uitgebreid de tijd voor een foto. Je kunt zelf onbeperkt eten pakken. Van koude voorgerechten tot grote stukken vlees en vis, groentes en diverse deserts. Je kunt zelfs een tafel vragen bij het raam met uitzicht over Main Street U.S.A. en het kasteel. Dit geeft de maaltijd een extra dimensie.

Ook voor deze maaltijd met Disney figuren zijn de kosten behoorlijk hoog. Volwassenen betalen €69 (exclusief drankjes), voor kinderen betaal je €39 incl. één drankje. Je kunt gebruik maken van je maaltijdvouchers al zul je in de meeste gevallen ook hier meer dan €30 p.p. moeten bijbetalen.

Foto: Disneyland Paris

Cafe Mickey – Disney Village

Het laatste restaurant waar je kunt eten met Disney figuren is Cafe Mickey. Dit restaurant vind je in Disney Village naast Hotel New York. Het is een Italiaans restaurant waarbij je voor een vast bedrag een 3-gangen menu, exclusief drankjes kunt bestellen. Je krijgt dan een voor-, hoofd-, en nagerecht. Bij het kindermenu zit er één drankje inbegrepen.

De kosten voor de menu’s zijn €65 voor volwassene en €35 voor kinderen. Net als de eerdere restaurants kan je ook hier met de maaltijdvouchers betalen meestal met bijbetaling.

Voor alle restaurants waar je kunt eten met Disney figuren geldt dat vooraf reserveren gewenst is. Ondanks de relatief hoge prijzen zitten deze toch snel vol. Om teleurstelling te voorkomen kan je vanaf 2 maanden voor aankomst een tafel reserveren door te bellen naar: +33 1 60 30 40 50 (Engels en Frans gesproken, internationaal tarief).

Als er in jullie gezelschap iemand is met speciale dieetvoorschriften dan kan je dit het beste bij aankomst in het restaurant aangeven.

Eten met Disney figuren

Zelf heb ik een tijdje geleden gelunchd met Disney figuren. Wij hebben toen gekozen voor een restaurant met een lopend buffet. Dit leek ons makkelijker, omdat de Disney figuren rondlopen en elke tafel afgaan én dan zal je net zien dat ze komen als jij net je eten hebt gekregen. Bij een lopend buffet leek ons dat toch iets minder erg. Het eten was goed en er was veel keus. Wij hadden helaas geen tafeltje bij het raam waardoor het uitzicht toch iets minder was.

Er zijn constant Disney figuren aan de wandel en ze stoppen bij elke tafel. Ze nemen uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan, om handtekeningenboekjes te tekenen en om even te knuffelen. Ook als je met alleen maar volwassenen bent!

Welke figuren er rondlopen in het restaurant is vooraf moeilijk te zeggen. Meestal gaat het om de bekende figuren als Mickey, Minnie, Goofy en Pluto. In Auberge de Cendrillon kan je lunchen met de Prinsen en Prinsessen. Welke dat zijn is per keer verschillend. Ook de muizen uit Assepoester en de boze stiefmoeder lopen rond.

Foto: Disneyland Paris

Is het de moeite waard?

Dat blijft natuurlijk een lastige vraag. Normaal gesproken slaan wij de maaltijden met Disney figuren over, omdat wij de prijs te hoog vinden. Ook zijn de restaurants vaak niet heel gezellig en hoor je ontzettend veel rumoer. De keer dat wij met Disney figuren hebben gegeten hadden wij een maaltijdvoucher waarmee we zonder bijbetalen konden aanschuiven. Om die reden hebben we het een keer geprobeerd. Maar wij gaan meestal alleen met volwassenen….

Voor gezinnen aan de andere kant is het een bijzondere belevenis. De kinderen zijn ontzettend enthousiast en racen van tafel zodra er een nieuw Disney figuur verschijnt. Als je om je heen kijkt in het restaurant zie je alleen maar blije gezichtjes en het is een herinnering die ze nog jaren bijblijft. Houd er rekening mee dat er van eten niet zoveel zal komen, zeker de kleintjes niet.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,043FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...
X