• Home
 • Disneyland Paris
More

  Welke Prinsessen zie je in Disneyland Paris?

  De kans is groot dat één van jouw (klein)kinderen – of misschien wel jijzelf – fan is van de Disney Prinsessen. Van Anna en Elsa tot de klassieke prinsessen Sneeuwwitje en Assepoester. Voor veel kinderen is het een droom die uitkomt als ze in Disneyland Paris de Prinsessen ontmoeten. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om met hen op de foto te gaan. Maar er zijn er ook twee die je helaas alleen van een afstand kunt bewonderen..

  Plekken waar je de Prinsessen kunt ontmoeten in Disneyland Paris

  De beste plek om de Disney Prinsessen te ontmoeten is in het Princess Pavillion. Deze bevindt zich helemaal achterin in het Disneyland Park naast It’s a Small World. In dit gebouw kan je in een koninklijke setting op de foto met Assepoester, Belle, Sneeuwwitje, Ariel of Aurora (Doornroosje). Ze nemen alle tijd voor je en tekenen het handtekeningenboekje. Dit heeft ook een nadeel. Veel gasten willen natuurlijk met hen op de foto maar doordat ze de tijd nemen gaat de rij niet snel. Op drukke dagen ben je al gauw 1,5 uur zoet met deze Prinsesontmoeting.

  Er is altijd maar één Prinses aanwezig. Je weet eigenlijk pas met wie je op de foto gaat als je er ook daadwerkelijk bent. Het is wel een heel gedoe met rijen die al snel boven het uur uit komen.

  Aladdin en Jasmine in het “wild”

  Buiten het Princess Pavillion zijn er ook Prinsessen die je in het wild tegen kan komen. Jasmine is samen met Aladdin te vinden in Adventureland. Maar ook hierbij weet je nooit zeker of ze er ook daadwerkelijk bij is. In het entertainmentprogramma staat Aladdin en vrienden. Dus het kan ook zomaar Jafar of de Geest zijn. Ook Moana is te vinden in Adventureland al telt zij wellicht niet mee als Prinses.

  Gegarandeerd meerdere Prinsessen ontmoeten

  Wil je niet uren in de rij staan voor een foto met één Disney Prinses? Dan is er een – betaald – alternatief. Een ontbijt, lunch of diner in Auberge de Cendrillon. Dit is niet goedkoop. Ontbijten kost €49 voor volwassenen en €39 voor kinderen. Lunch en Diner gaat volgens een vast menu, deze kost €77 voor volwassenen en €45 voor kinderen.

  Het ontbijt met Disney Prinsessen bestaat uit diverse broodjes, zoet en hartig beleg, een Mickey wafel, groente, aardappelen en worstjes. Je krijgt daarbij een glas sap of water en een warme drank. Het eten wordt aan je tafel geserveerd zodat de Prinsessen alle rust hebben om aan je tafel te komen.

  Ook de lunch en het avondeten wordt aan tafel geserveerd. Voor volwassenen bestaat de maaltijd uit 4-gangen, kinderen krijgen 3-gangen. Het volledige menu kan je hier dowloaden. Met een Premium Maaltijdvoucher (voor gasten van het Disneyland Hotel die halfpension hebben geboekt) kan je zonder bij te betalen in Auberge de Cendrillon eten. De Standaard en Plus vouchers kan je hier ook inleveren, je betaalt dan het verschil bij.

  Welke Disney Prinsessen kan je niet ontmoeten in Disneyland Paris?

  Als jouw kinderen twee van hun favoriete Prinsessen zouden mogen noemen dan is de kans groot dat zij Anna en Elsa uit Frozen roepen. De film is jaren later nog steeds ongekend populair en veel kinderen gaan naar Disneyland Paris om hun heldinnen te ontmoeten. Maar laten zij nou net één van de Prinsessen zijn die je niet ziet in de Parken – afgezien van tijdens de parade….

  Best gek eigenlijk dat je de twee populairste Prinsessen alleen vanaf een afstandje kunt bewonderen. In Walt Disney World hebben ze zelfs een Noors zomerhuis ingericht waar je met de twee dames op de foto kunt. Misschien zullen ze dit ook doen na de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Maar tot die tijd denk ik dat je alleen naar ze kunt zwaaien als ze voorbij komen in de parade. Ook Rapunzel is momenteel niet te zien in de Disney Parken – afgezien van de parade. In het verleden had zij een meet ‘n greet locatie maar deze bestaat inmiddels niet meer.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...