• Home
 • Disneyland Paris
More

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil tussen de verschillende hotels. Maar misschien ook tussen de dagen van de week. Disneyland Paris bepaalt de prijzen op basis van de verwachte drukte. Hoe meer mensen er aan komen, hoe voller de hotels zitten, dus hoe meer geld zij zullen vragen voor een verblijf. Er kan zelfs al een verschil van enkele tientjes zitten tussen en aankomst op donderdag of op vrijdag. Door op doordeweekse dagen te gaan kan je al makkelijk geld besparen. En dan het liefst ook nog buiten het hoogseizoen.

  Het prijsverschil tussen het hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Best frustrerend he, dat je in het hoogseizoen zoveel meer betaalt voor een verblijf in Disneyland Paris. Soms kan er zelfs een paar honderd euro verschil tussen zitten. Ga je tijdens de kerst – hoogseizoen – dan betaal je voor een kamer in Hotel Cheyenne + entree €1051 voor 2 personen, 3 dagen. Zou je 2 weken later gaan dan betaal je voor dezelfde kamer ineens nog maar €623. Dat is een behoorlijk verschil. In de prijzen zat al een vroegboekaanbieding verwerkt maar het kan zijn dat Disney tegen die tijd met nog scherpere aanbiedingen komt.

  Waarom dat grote prijsverschil?

  Eigenlijk is het simpelweg vraag en aanbod. Disneyland Paris wil natuurlijk het liefst dat de Parken en Hotels gevuld zijn. Is er weinig vraag naar een kamer dan verlagen zij de prijzen om mensen alsnog over de streep te trekken. Willen er veel bezoekers naar Disneyland Paris, tja dan willen zij er ook zoveel mogelijk aan verdienen. Het blijft natuurlijk een groot internationaal bedrijf.

  Dit is trouwens niet anders voor andere bestemmingen. Als je een willekeurig hotel of resort in Spanje, Turkije of Griekenland pakt dan zal je zien dat er tussen hoog- en laagseizoen ook honderden euro’s verschil zit. Het is heel normaal in de reisbranche om dit te doen. Maar leuk is het natuurlijk niet. Toch zijn er wat slimme manieren om zoveel mogelijk geld te besparen op je Disneyland Paris verblijf.

  Geld besparen!

  Van alle schoolvakanties zijn de herfst-, zomer- en meivakantie de duurste periode om naar Disneyland Paris te gaan. Hoe meer Europese schoolkinderen vakantie hebben, des te hoger de prijzen. Tijdens de voorjaarsvakantie vallen de prijzen (en drukte) vaak mee. Dat is het middenseizoen. Die zit qua prijs tussen hoog- en laag in. Je betaalt nog steeds iets meer dan tijdens de goedkoopste periodes, maar bent nog steeds veel goedkoper uit dan als je tijdens het hoogseizoen zou gaan.

  Daarnaast loont het echt om een aantal aankomstdata te vergelijken. Wat ik hierboven ook al schreef, daar kan ook zo al tientallen euro’s verschil tussen zitten. Hoe flexibeler je bent, hoe meer je kunt besparen.

  Tenslotte kan je ook besparen op je Disney Hotel door voor Hotel Cheyenne of Santa Fe te kiezen. Dit zijn de twee budgethotels van Disneyland Paris. Ze liggen iets verder dan de duurdere hotels, maar het is nog steeds prima te lopen. En je kunt ook de gratis pendelbus nemen die je voor de deur afzet. Het verschil tussen deze hotels en de duurdere Disney Hotels is toch al gauw een paar honderd euro. Daar kan je ook weer wat leuke souvenirs van kopen.

  Ok, en echt als allerlaatste tip, besparen op het eten en drinken. Want je verblijf is natuurlijk één, maar in Disneyland Paris zelf is het ook behoorlijk duur. Neem zoveel mogelijk snacks en drinken van thuis mee. Kleine flesjes voor in de Parken en grote flessen voor op de kamer. De meeste kamers hebben geen koelkast maar je kunt wel gratis ijsblokjes halen. Ook loont het soms om halfpension te nemen. Dit is niet veel goedkoper dan als je de maaltijden los zou betalen. Maar je weet dan vooraf precies het bedrag dat je kwijt bent voor het eten. Vind ik zelf altijd een prettige gedachte.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...