• Home
 • Disneyland Paris
More

  Phantom Manor boek met alles wat je nog niet wist over de attractie!

  Een dag voor mijn verjaardag lag er een leuk kadootje van het InsidEars team op de mat. Ok, het was niet écht voor mijn verjaardag maar de timing is perfect! En wat ben ik er blij mee :). Phantom Manor is zo’n bijzondere attractie en het achtergrondverhaal van de spookbruid en haar vader heeft mij altijd gefascineerd. Nu kan ik eindelijk het échte verhaal lezen achter de attractie en natuurlijk zal ik het ook delen met jullie. Wil je dit boek ook toevoegen aan jouw collectie? Deze is sinds 31 juli te koop in Frontierland voor €19,95 en komt binnenkort ook op ShopDisney.

  Het boek

  Phantom Manor Decrypted is een boek over de attractie. Het heeft een harde kaft en bestaat uit 99 bladzijden. Voor wie niet van lezen houdt is het goed om te weten dat er met name veel afbeeldingen in het boek staan met daarnaast kleine blokken tekst. Het boek is zowel in het Frans als het Engels. De twee talen staan onder elkaar. Dat is handig, want één dan kunnen niet-Fransen het ook lezen maar je hebt zo ook geen kans dat je per ongeluk de verkeerde taal meeneemt.

  Op de kaft staat – hoe kan het ook anders – een afbeelding van Phantom Manor en het logo van de attractie. Natuurlijk staat onderin ook Disneyland Paris. Dat is de plek waar je de attractie vindt.

  Als je het boek openslaat zie je het bekende behang uit de attractie.

  Wat staat er in het boek Phantom Manor Decrypted?

  Het boek begint natuurlijk met een voorwoord waarin in het kort wordt verteld waar het boek over zal gaan. Heel eerlijk moet ik bekennen dat het eerste dat ik deed niet het voorwoord lezen was. Nee, ik ben gaan bladeren en heb me vergaapt aan de prachtige afbeeldingen die erin staan. Met name de ontwerptekeningen vind ik heel interessant, grappig is dat hoe zo’n ontwerp verandert in een échte scene in de attractie.

  Hier zou ik best een poster van willen…

  Het boek begint met de attractie zelf. Kleine details – die je meestal over het hoofd ziet – worden hier uitgelegd. Wist je bijvoorbeeld dat de planten en bomen rondom de attractie speciaal zijn geselecteerd om donker en spookachtig te ogen?

  Een ander feitje wat ik tijdens mijn volgende bezoek zeker ga uitzoeken is dat er op Boot Hill een anonieme graftombe is waar je een hart kan horen kloppen….dat is best griezelig!

  De bouw van de attractie

  Hierna gaat het boek de geschiedenis in en wordt er meer verteld over hoe de attractie tot stand is gekomen. Natuurlijk is deze attractie gebaseerd op de Haunted Mansion in de Amerikaanse Disney Parken maar de Franse Imagineers hebben enorm hun best gedaan om deze attractie een eigen verhaal te geven.

  Er wordt ook meer verteld over het verhaal achter de attractie. Met name dat het voor veel mensen niet helemaal duidelijk was wat nou precies de verhaallijn van de attractie was. De renovatie in 2018 was het perfecte moment om deze aan te passen en voor eens en altijd te laten weten wie nou die enge geest is. Hierop werd onder andere de “stretching room” aangepast, waar je als bezoeker nu meer te zien krijgt van het lot van de verloofden van Melanie.

  Hier lijken ze nog heel gelukkig…

  Wat je ziet als bezoeker

  In hoofdstuk 3 gaat het boek meer in op de attractie zelf en de details die je als bezoeker kunt spotten. Natuurlijk vertellen ze ook meer over de Doombuggies, de zwarte karretjes waarmee je door de attractie rijdt. Wat mij opviel is hoeveel “gelijkenissen” er toch zijn met Haunted Mansion. Veel details die je in de Amerikaanse versie van de attractie ziet komen ook in Phantom Manor voor. Meest opvallende is de stem van Paul Frees – de Ghost Host van Haunted Mansion. Hij is nu de stem van de burgemeester in Phantom Manor. Toen ik dat voor het eerst hoorde was dat best vreemd, maar het deed me ook gelijk denken aan Walt Disney World.

  Het boek eindigt met uitleg over de effecten in de attractie en de muziek die je zo’n spooky gevoel geeft. Tenslotte zie je een teamfoto van alle Imagineers die zo hard hebben gewerkt aan deze attractie.

  Zelf vond ik het een ontzettend leuk boek om door te bladeren en ik ben nu een stuk wijzer over de attractie. Leukste vind ik dat je na het lezen allerlei nieuwe feitjes weet waar je de volgende keer op kunt letten.

  Het enige minpunt aan dit boek vind ik dat de kaft vrij zacht is en daardoor snel beschadigd. Als je goed kijkt naar mijn versie zie je dat rechtsboven een deuk zit. Dat is door de verzending per post gekomen. Wil je zeken weten dat het boek goed thuis aankomt, pak het dan goed in!

  Wat vinden jullie van Phantom Manor Decrypted?

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!