• Home
 • Disneyland Paris
More

  Parkeren op het Disneyland Paris parkeerterrein

  Regelmatig krijg ik via de mail en Facebook vragen van jullie over jullie toekomstige verblijf in Disneyland Paris. Een aantal van deze gaan over het parkeren bij de Parken. Hoe ver is het lopen? Is het eenvoudig te vinden? Wat kost het? Etc. Praktische vragen die voor mensen die hun verblijf het liefst goed plannen – zoals ik – essentieel zijn. Daarom zal ik jullie in dit artikel op weg helpen en tips geven over het parkeren op het Disneyland Paris parkeerterrein!

  Hoe kom je op het Disneyland Paris parkeerterrein?

  De eerste vraag is een beetje tricky. Dat heb ik zelf namelijk ook gemerkt tijdens mijn laatste verblijf. Je navigatie heeft twee manieren waarop deze je naar Disneylan Paris kan sturen. Of je volgt de snelweg tot afslag Disneyland Paris óf je neemt afslag Marne La Vallee en rijdt dan binnendoor (via Chessy) naar de Parken.

  De makkelijkste manier om bij het parkeerterrein van Disneyland Paris te komen is om de (Franse) A4 te blijven volgen tot aan afslag 14 Parcs Disney. Zelfs al zegt je navigatie dat je er eerder af moet.

  Heb je deze afslag genomen dan is het een kwestie van de borden Parc Disneyland/Parc Walt Disney Studios blijven volgen – dit is gewoon met de weg mee. Uiteindelijk kom je dan bij de ingang van het parkeerterrein uit.

  Verkeerd gereden, en nu?

  Heb je een verkeerde afslag genomen of heeft je navigatie je een andere richting opgestuurd? Ook dan kan je nog steeds bij het parkeerterrein van Disneyland Paris komen.

  Stel je bent via het dorpje Chessy gereden en staat nu bij Hotel Santa Fe. Dan moet je de weg blijven vervolgen – rechtdoor rijden – totdat je bij Newport Bay Club bent (cremekleurig hotel met blauwe daken). Hier heb je een grote rotonde waar Parc Disneyland/ Parc Walt Disney Studios een afslag is. Deze moet je hebben. Dit lijkt misschien raar, want deze route brengt je terug naar de snelweg. Maar het komt goed!

  Op deze weg neem je de eerste afslag weer richting “Parc Disneyland”. Vervolgens ga je naar rechts, onder de weg door waar je net reed, en nogmaals rechts om weer dezelfde weg op te gaan alleen dan in tegengestelde richting. Deze weg blijf je volgen tot aan het parkeerterrein!

  Het parkeerterrein van Disneyland Paris

  Bij de ingang van het parkeerterrein van Disneyland Paris betaal je de parkeerkosten. De bedragen zijn misschien even schrikken:

  • Auto: €30
  • Campers: €45
  • Motoren: €25

  Wil je een plekje vooraan dan kan je kiezen voor Disney Parking + (plus) á €45. Je ontvangt nadat je betaalt hebt een bonnetje die je duidelijk zichtbaar achter je voorruit moet leggen. Deze is niet overdraagbaar. Verlaat je het parkeerterrein dan is dit definitief. Wil je toch weer terug, dan moet je nogmaals parkeerkosten betalen.

  Het parkeerterrein is enom met meer dan 10.000 plaatsen. Je kunt je voorstellen dat je dan best een behoorlijk eind moet lopen vanaf het begin tot het eind. Bijna een kilometer om precies te zijn. Gelukkig zijn er rolpaden die het wandelen een stuk eenvoudiger maken.

  Van het parkeerterrein naar de Disney Parken – en terug!

  Heb je de auto geparkeerd? Kijk dan goed in welke rij je staat of markeer deze op je telefoon. Anders is het aan het eind van de dag een behoorlijke uitdaging om je auto terug te vinden.

  Om naar de Disney Parken te komen volg je de rolpaden tot aan het eind van het parkeerterrein. Het staat goed aangegeven. Vanaf het laatste rolpad volg je het normale pad tot aan het (bus)station. Als je hier staat zie je de ingang van de Parken al. Je kunt dan naar:

  • Links voor Disney Village
  • Rechtdoor voor het Walt Disney Studios Park
  • Rechtsaf voor het Disneyland Park
  Bord boven de tassencontrole bij het Walt Disney Studios Park. Deze zie je al vanaf het station.

  Vanaf de Disney Parken terug naar het parkeerterrein

  Om weer terug bij je auto te komen verlaat je de Disney Parken of Disney Village en loop je richting het station. Bij het station houd je rechts aan, zodat je aan je linkerhand de bussen hebt en aan je rechter Annette’s Diner in Disney Village.

  Je volgt het pad totdat je bij de rolpaden komt. Deze blijf je volgen tot aan je auto. Houd er rekening mee dat je zeker 15-20 minuten onderweg bent vanaf de uitgang van de Parken. En dat het best een pittig stuk lopen is, zeker als je moe bent.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  6,536FansLike
  19VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Rustige plekjes in het Disneyland Park

  Soms wil je in Disneyland Paris even aan de drukte ontsnappen. Om uit te rusten of om je eigen lunch/snacks te eten....

  Vier redenen waarom je beter naar een Disney World After Hours event kunt gaan!

  Walt Disney World heeft alweer een tijdje After Hours events. Tijdens zo'n event blijft het Park na sluitingstijd nog 3 uur langer...

  Lion King merchandise te koop in Disneyland Paris

  Wie van jullie heeft de nieuwe Leeuwenkoning film al gezien? Zelf ben ik er nog niet aan toegekomen maar ik hoor dat...

  Naar Duinrell: attracties, lekker eten en een duik in het nieuwe buitenzwembad!

  Gisteren waren wij een dag in Duinrell. Op uitnodiging van het Park zelf om als één van de eersten het nieuwe buitengedeelte...

  Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

  Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in mijn keuken. Want hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben? Heel...