• Home
  • Disneyland Paris

Parkeren op het Disneyland Paris parkeerterrein

Regelmatig krijg ik via de mail en Facebook vragen van jullie over jullie toekomstige verblijf in Disneyland Paris. Een aantal van deze gaan over het parkeren bij de Parken. Hoe ver is het lopen? Is het eenvoudig te vinden? Wat kost het? Etc. Praktische vragen die voor mensen die hun verblijf het liefst goed plannen – zoals ik – essentieel zijn. Daarom zal ik jullie in dit artikel op weg helpen en tips geven over het parkeren op het Disneyland Paris parkeerterrein!

Hoe kom je op het Disneyland Paris parkeerterrein?

De eerste vraag is een beetje tricky. Dat heb ik zelf namelijk ook gemerkt tijdens mijn laatste verblijf. Je navigatie heeft twee manieren waarop deze je naar Disneylan Paris kan sturen. Of je volgt de snelweg tot afslag Disneyland Paris óf je neemt afslag Marne La Vallee en rijdt dan binnendoor (via Chessy) naar de Parken.

De makkelijkste manier om bij het parkeerterrein van Disneyland Paris te komen is om de (Franse) A4 te blijven volgen tot aan afslag 14 Parcs Disney. Zelfs al zegt je navigatie dat je er eerder af moet.

Heb je deze afslag genomen dan is het een kwestie van de borden Parc Disneyland/Parc Walt Disney Studios blijven volgen – dit is gewoon met de weg mee. Uiteindelijk kom je dan bij de ingang van het parkeerterrein uit.

Verkeerd gereden, en nu?

Heb je een verkeerde afslag genomen of heeft je navigatie je een andere richting opgestuurd? Ook dan kan je nog steeds bij het parkeerterrein van Disneyland Paris komen.

Stel je bent via het dorpje Chessy gereden en staat nu bij Hotel Santa Fe. Dan moet je de weg blijven vervolgen – rechtdoor rijden – totdat je bij Newport Bay Club bent (cremekleurig hotel met blauwe daken). Hier heb je een grote rotonde waar Parc Disneyland/ Parc Walt Disney Studios een afslag is. Deze moet je hebben. Dit lijkt misschien raar, want deze route brengt je terug naar de snelweg. Maar het komt goed!

Op deze weg neem je de eerste afslag weer richting “Parc Disneyland”. Vervolgens ga je naar rechts, onder de weg door waar je net reed, en nogmaals rechts om weer dezelfde weg op te gaan alleen dan in tegengestelde richting. Deze weg blijf je volgen tot aan het parkeerterrein!

Het parkeerterrein van Disneyland Paris

Bij de ingang van het parkeerterrein van Disneyland Paris betaal je de parkeerkosten. De bedragen zijn misschien even schrikken:

  • Auto: €30
  • Campers: €45
  • Motoren: €25

Wil je een plekje vooraan dan kan je kiezen voor Disney Parking + (plus) á €45. Je ontvangt nadat je betaalt hebt een bonnetje die je duidelijk zichtbaar achter je voorruit moet leggen. Deze is niet overdraagbaar. Verlaat je het parkeerterrein dan is dit definitief. Wil je toch weer terug, dan moet je nogmaals parkeerkosten betalen.

Het parkeerterrein is enom met meer dan 10.000 plaatsen. Je kunt je voorstellen dat je dan best een behoorlijk eind moet lopen vanaf het begin tot het eind. Bijna een kilometer om precies te zijn. Gelukkig zijn er rolpaden die het wandelen een stuk eenvoudiger maken.

Van het parkeerterrein naar de Disney Parken – en terug!

Heb je de auto geparkeerd? Kijk dan goed in welke rij je staat of markeer deze op je telefoon. Anders is het aan het eind van de dag een behoorlijke uitdaging om je auto terug te vinden.

Om naar de Disney Parken te komen volg je de rolpaden tot aan het eind van het parkeerterrein. Het staat goed aangegeven. Vanaf het laatste rolpad volg je het normale pad tot aan het (bus)station. Als je hier staat zie je de ingang van de Parken al. Je kunt dan naar:

  • Links voor Disney Village
  • Rechtdoor voor het Walt Disney Studios Park
  • Rechtsaf voor het Disneyland Park
Bord boven de tassencontrole bij het Walt Disney Studios Park. Deze zie je al vanaf het station.

Vanaf de Disney Parken terug naar het parkeerterrein

Om weer terug bij je auto te komen verlaat je de Disney Parken of Disney Village en loop je richting het station. Bij het station houd je rechts aan, zodat je aan je linkerhand de bussen hebt en aan je rechter Annette’s Diner in Disney Village.

Je volgt het pad totdat je bij de rolpaden komt. Deze blijf je volgen tot aan je auto. Houd er rekening mee dat je zeker 15-20 minuten onderweg bent vanaf de uitgang van de Parken. En dat het best een pittig stuk lopen is, zeker als je moe bent.

Mis nooit meer praktische tips voor Disneyland Paris, Walt Disney World, Phantasialand, Efteling, Europa-Park en nog veel meer pretparken. Volg ons op Facebook!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Volg ons op social media!

6,207FansLike
6,551VolgersVolg

Must Read

Rainbow merchandise én entertainment tijdens Magical Pride in Disneyland Paris

Op 1 juni viert Disneyland Paris Magical Pride. Een avond vol entertainment en feest zoals je dat van een Pride gewend bent!...

Alle Disneyland Paris Hotels volgeboekt, hoe druk is het?

Een tijdje geleden kreeg ik van één van jullie een bericht met daarin de vraag hoe druk het in Disneyland Paris is...

Starten met Pin Trading in Disney!

Een aantal jaar geleden ben ik er voor gezwicht: Disney Pin Trading. Niet zozeer het ruilen van de Pins, maar wel het...

Movie Park Germany of Phantasialand?

Net over de grens in Duitsland zijn er twee pretparken waarvoor in Nederland behoorlijk wat reclame wordt gemaakt. Movie Park Germany met...

Ontmoeting met Disney figuur reserveren in Disneyland Paris

In het Walt Disney Studios Park kan je al tijden niet zonder te reserveren op de foto met een Disney figuur. Maar...