• Home
 • Disneyland Paris
More

  Movie Park Germany of Phantasialand?

  Net over de grens in Duitsland zijn er twee pretparken waarvoor in Nederland behoorlijk wat reclame wordt gemaakt. Movie Park Germany met de Nickelodeon figuren en Phantasialand met de heftige achtbanen. Als je mij vroeger had gevraagd welke van de twee ik zou kiezen dan had ik Movie Park Germany gezegd. Maar sinds mijn bezoek aan Phantasialand is mijn mening compleet veranderd. Dit is waarom.

  Het verschil tussen Movie Park Germany en Phantasialand?

  Movie Park Germany en Phantasialand zijn beiden pretparken die op ongeveer een uur vanaf de Nederlandse grens liggen. Phantasialand is iets verder rijden, dit Park ligt net onder Keulen. Movie Park Germany ligt bij Bottrop, vlakbij Oberhausen.

  Als je puur naar de afstand kijkt dan is Movie Park Germany de betere keus. Dat geldt ook voor de entreeprijs: €29,50 vs €39,50 voor een dagje Phantasialand. Maar voordat je nu een beslissing neemt, lees alsjeblieft nog even verder! Want hoewel ik vorig jaar met veel plezier in Phantasialand ben geweest, ben ik al jaren niet meer richting Bottrop afgereisd.

  Dat heeft een reden…

  Het grootste verschil

  Begrijp me niet verkeerd. Movie Park Germany heeft een aantal echt leuke attracties. Met name de nieuwe Star Trek achtbaan ziet er spannend uit. Maar toen ik er voor het laatst was – jaren geleden – vond ik het Park met name verouderd. Sinds het vertrek van Warner Bros was er behalve het weghalen van alles wat ermee te maken had, weinig gedaan met het Park. Veel attracties waren gesloten of toe aan een grondige renovatie. Hierdoor waren we eigenlijk al binnen een paar uur uitgekeken in het Park en zijn we richting de winkels van Oberhausen gegaan. Zonde als je daar bijna €30 per persoon voor betaalt.

  Datzelfde idee had ik ook bij Phantasialand. Door de hoge entreeprijs heb ik heel lang getwijfeld om hier naartoe te gaan. Stel dat het net zo is als Movie Park Germany, waarom zou ik er dan een tientje meer per persoon voor betalen…

  Waarom ik voor Phantasialand kies

  Als je mij zou vragen of je naar Movie Park Germany of Phantasialand moet gaan dan zou ik voor die laatste kiezen. Ja het is duurder en het ligt verder weg, maar ze hebben zoveel attracties dat je je niet snel zult vervelen.

  Ook vind ik het eten een stuk beter in Phantasialand. Geen kleffe hamburgers met friet, maar broodjes, wokgerechten en braadworsten. Wil je bediend worden dan kan je terecht in de restaurants van de hotels die naast het Park liggen.

  Het enige nadeel van Phantasialand vind ik de drukte. Omdat het zo’n klein Park is, zit het al snel vol. Alles is vrij dicht op elkaar gebouwd waardoor je niet veel loopruimte hebt. Ook de wachttijden lopen dan snel op. Als je de mogelijkheid hebt ga dan zeker op een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties. De langste wachtrij is dan hooguit 30 minuten.

  Misschien lees je dit en denk je: “je hebt het compleet mis!” Dan hoor ik het natuurlijk graag. Vertel hieronder in de comments wat jouw favoriet is van deze twee én waarom!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,234FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...

  Wie regelt het geluid, verlichting en de parades in Disneyland Paris?

  Als je in Disneyland Paris loopt hoor je overal muziek. Elk themagedeelte heeft een eigen soundtrack. En natuurlijk tijdens de parades en...

  Hoe ziet het nieuwe Marvel Hotel New York in Disneyland Paris eruit?

  Als je in 2019 naar Disneyland Paris bent geweest zal je vast gezien hebben dat Hotel New York helemaal in de steigers...

  Al het entertainment in Disneyland Paris in 2020

  Daar ben ik weer na een week afwezigheid! Helaas mocht ik vanwege het herstel na een operatie 2 weken geen computer gebruiken...