• Home
 • Disneyland Paris
 • Over mij
 • Contact
More

  Mickey’s Halloween Celebration parade

  Een ander seizoen in Disneyland Paris betekent ook ander entertainment. Tijdens Halloween is dit de Mickey’s Halloween Celebration parade. Dit is een korte rij met een aantal praalwagens die zich verplaatst van Fantasyland – naast It’s a Small World – tot Main Street U.S.A. In de parade zie je veel bekende Disney figuren.

  Het thema van Mickey’s Halloween Celebration

  De naam zegt het al een beetje, het thema van deze parade is de herfst…. Uhm, ja, echt waar. Er is weinig spookachtigs aan deze parade. De muziek is heel vrolijk en ze vieren het oogsten van alle gewassen. Best schattig natuurlijk en fijn voor kinderen dat deze niet zo eng is. Maar het had van mij best wat meer “Halloween” gemogen, als je begrijpt wat ik bedoel. Er komt bijvoorbeeld geen Disney schurk voorbij.

  De parade

  Niemand minder dan Katrien Duck opent de parade.

  De dansers om haar heen zijn verkleed als pompoen met een heksenhoedje. Ze doen enorm hun best en je wordt gelijk vrolijk als je het ziet. Het is geen slechte parade en de praalwagens zijn mooi versierd.

  Hierna is het tijd voor onze andere favoriete eend! Samen met Stampertje en Mevrouw konijn. Zij hebben een deel van de oogst binnengehaald en komen terug van het land.

  Achterop de praalwagen hebben ze nog een familielid meegenomen:

  Dagobert heeft een iets enger gedeelte van de praalwagen met overal lichtgevende pompoenen. De drie biggetjes komen ook nog even voorbij.

  Gelukkig wordt het hierna al snel weer minder eng met onze vriendjes Poeh, Knorretje, Iejoor, Teigetje en Konijn.

  Zij hebben ook wat pompoenen meegenomen van het land, maar let ook zeker op de details, zoals de lantaarns.

  Na een groep dansers met prachtige outfits is het tijd voor de koningin, Minne Mouse.

  Achterop de praalwagen staan Knabbel en Babbel die waarschijnlijk op de grote hoeveelheid nootjes zijn afgekomen.

  Na Knabbel en Babbel is het tijd voor een groep vrolijk dansende zonnebloemen.

  Dan wordt het eindelijk een beetje spookachtig. Spoken uit de Phantom Manor komen wat krakkemikkig voorbij. In de verte zie je de praalwagen in de vorm van het spookhuis van Disneyland Paris.

  Mij viel als eerste het Pluto beeld op. Die zou ik best thuis in mijn tuin willen hebben, jij niet? Mickey verstopt zich in het huis en komt dan ineens naar buiten op het balkon. Onder hem staan Melanie en Henry Ravenswood, de bewoners van Phantom Manor.

  Achterop de praalwagen staan Kwik, Kwek en Kwak. Maar let zeker ook goed op het balkon er boven, je weet nooit wie daar ineens verschijnt….

  Aan het eind van de Mickey’s Halloween Celebration Parade lopen er nog wat enge figuren. En dan is de parade afgelopen.

  Wil je een filmpje zien van de parade? Op de openingsdag hebben wij deze live gestreamd op Facebook. Je kunt deze hier terugkijken.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Volg ons op social media!

  7,846FansLike
  6,100VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 Europa-Park attracties die je niet mag missen!

  Misschien zegt de naam je niet zo snel iets, maar Europa-Park is één van de grootste pretparken van Europa. Het ligt in...

  Disneyland Paris tijdens de kerstvakantie

  Een groot aantal van jullie zit nu volop in de herfstvakantie. Terwijl een andere groep alweer uitkijkt naar de volgende vakantie. In...

  10 manieren om uit de Disneyland Paris parken te worden gezet

  Voordat ik dit artikel begin, de volgende 10 dingen moet je natuurlijk nooit doen. Die zijn verboden en kunnen ervoor zorgen dat...

  Winkelcentrum Val d’Europe, wat is er te doen?

  Misschien zegt de naam je niet zoveel maar Val d'Europe is een winkelcentrum vlakbij Disneyland Paris. Het ligt zelfs zo dichtbij dat...

  Verschil tussen Phantom Manor en Haunted Mansion

  Misschien heb je ze allebei weleens voorbij horen komen als iemand het heeft over een Disney spookhuis: Phantom Manor of Haunted Mansion....
  X