• Home
 • Disneyland Paris
More

  Marvel in Disneyland Paris

  Als lid van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris krijg je af en toe e-mails met persberichten. Gisteren ging het bericht over Marvel dat naar het Walt Disney Studios Park komt. Hoewel ik altijd dol ben op nieuwe toevoegingen aan de Disney Parken, weet ik nog steeds niet goed wat ik hier van moet denken.

  De figuren van Marvel waren natuurlijk al een tijdje te zien in het Walt Disney Studios Park. Daarnaast is aan het begin van dit jaar Hotel New York gesloten voor een grondige renovatie. Ze bouwen het hotel om naar een Marvel hotel en als het in 2020 weer opent zal je onder andere elementen uit Spider-Man en Iron Man terugzien.

  Gisteren maakte Disney bekend dat er een nieuwe Spider-Man attractie naar het Walt Disney Studios Park komt. Het wordt een interactieve rit waarbij de bezoeker onderdeel wordt van het superhelden team. Ook kan je nu al Spider-Man door het Park zien slingeren in een hypermodern, niet pak.

  Is Marvel een goede toevoeging?

  Dat is natuurlijk de grote vraag. Disney is druk bezig om alle films/figuren waar zij de rechten van hebben toe te voegen aan de Parken. Niet alleen Marvel, maar ook Star Wars zal in de toekomst een veel prominentere rol gaan spelen. Het is slim dat zij dit doen. Ze spreken hiermee een breder publiek aan en kunnen zo meer mensen naar de Parken trekken.

  Star Wars was al een tijdje onderdeel van de Disney Parken. In het Disneyland Park hadden we natuurlijk al Star Tours en in januari was er Legends of the Force (die in januari 2020 weer terugkomt) waarbij er diverse Star Wars shows in het Walt Disney Studios Park te zien waren.

  Het toevoegen van de Marvel elementen is relatief nieuw. Zelf ben ik geen enorme liefhebber van de films. Ze zijn leuk om te kijken, maar ik heb daar niet hetzelfde gevoel bij als de films van Disney of Star Wars. Voor mijn gevoel past het meer bij een Park als Universal – die in Florida de rechten heeft voor de Marvel attracties. Of bij Walibi/Six Flags die jaren geleden de rechten hadden voor deze figuren.

  Hoe zal Marvel onderdeel uitmaken van de Disney Parken

  Hoewel het niet echt past bij de magie van Disney, denk ik dat ze er een bijzondere beleving van gaan maken zoals alleen zij dat kunnen. Als Disney iets toevoegt aan de Parken dan zorgen ze ervoor dat de details tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Zo hebben ze voor Spider-Man zelfs een nieuw pak ontworpen die nu al te zien is in het Walt Disney Studios Park.

  Ook de nieuwe attractie die op de plaats van de Armageddon show komt wordt vast verbazingwekkend. Zoals Disney zelf al aangeeft wordt het een attractie voor het hele gezin, waarbij zij kunnen ontdekken hoe het is om een superheld te zijn. Ook hierbij zullen ze er vast alles aan doen om je dit ook echt te laten beleven.

  Later dit jaar zal ook Rock ‘n Rollercoaster worden omgebouwd tot Marvel attractie. De achtbaan met de rockers van Aerosmith zal een totaal nieuw Iron Man thema krijgen. Geen superstretch limousine meer maar een wilde rit samen met Tony Stark.

  Marvel in het Walt Disney Studios Park

  Hoewel ik geen Marvel fan ben, ben ik toch blij met de toevoeging. Het Walt Disney Studios Park is altijd een “tweede Park” geweest. Er was weinig sfeer en in de attracties zat weinig logica. Zo zijn er attracties van Aladdin, Finding Nemo, Toy Story en Ratatouille, maar ook Armageddon en een achtbaan met Aerosmith. Het miste het verhaal en ik denk dat ze dit door het toevoegen van Marvel recht gaan trekken.

  In de komende jaren gaan ze het Walt Disney Studios Park verder uitbreiden met een Star Wars en Frozen gedeelte. Het wordt dus echt een Park dat zich focust op alle films die Disney in hun portefeuille heeft. Hopelijk kunnen ze het Walt Disney Studios Park qua beleving gelijk trekken aan het Disneyland Park. Zelf kijk ik uit naar de veranderingen en ik weet zeker dat Disney er alles aan zal doen om het een unieke beleving te maken.

  Om alvast te wennen aan het idee van meer Marvel in de Disney Parken is er van 23 maart t/m 16 juni 2019 het Marvel Superhelden seizoen. In het Walt Disney Studios Park kan je op de foto met Spider-Man en Captain Marvel, je kunt je gezicht laten schminken als superheld, er is een nieuwe superhelden show en je kunt dansen op de muziek uit Guardians of the Galaxy.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  6,536FansLike
  19VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Rustige plekjes in het Disneyland Park

  Soms wil je in Disneyland Paris even aan de drukte ontsnappen. Om uit te rusten of om je eigen lunch/snacks te eten....

  Vier redenen waarom je beter naar een Disney World After Hours event kunt gaan!

  Walt Disney World heeft alweer een tijdje After Hours events. Tijdens zo'n event blijft het Park na sluitingstijd nog 3 uur langer...

  Lion King merchandise te koop in Disneyland Paris

  Wie van jullie heeft de nieuwe Leeuwenkoning film al gezien? Zelf ben ik er nog niet aan toegekomen maar ik hoor dat...

  Naar Duinrell: attracties, lekker eten en een duik in het nieuwe buitenzwembad!

  Gisteren waren wij een dag in Duinrell. Op uitnodiging van het Park zelf om als één van de eersten het nieuwe buitengedeelte...

  Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

  Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in mijn keuken. Want hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben? Heel...