• Home
 • Disneyland Paris
More

  Kiezen tussen Sequoia Lodge of Hotel Cheyenne

  Veel van onze lezers hebben vragen over de Disney Hotels. Met name of het verstandig is om een budgethotel te boeken of om voor iets meer comfort te gaan. Daarom in dit artikel het verschil tussen Sequoia Lodge – het comforthotel – en Hotel Cheyenne – het budgethotel – en welke van de twee je het beste kunt kiezen!

  Hotel Cheyenne is al jaren favoriet bij gezinnen. Dit hotel is namelijk gebouwd als Western-dorp. Je slaapt niet in een standaard gebouw maar in allerlei lage gebouwen die zou uit een cowboy-film zouden kunnen komen. Kinderen vinden het prachtig en hebben hier alle ruimte op rond te rennen en op onderzoek uit te gaan. Bij het hotel zit een groot restaurant waar je allerlei texmex maaltijden kunt halen. Counter service, zonder tafelbediening. Dit is ook het restaurant waar je ‘s ochtends ontbijt als je dit bij je verblijft hebt geboekt.

  Schuin tegenover Hotel Cheyenne ligt Sequoia Lodge. Eén van mijn favorieten. Dit hotel bestaat uit een grote lodge – het hoofdgebouw – en 5 bijgebouwen. Het is het enige comforthotel in Disneyland Paris. Qua prijs ligt het tussen de budget en de dure hotels in. Je hebt meer luxe dan in de goedkopere hotels, maar is dit ook de moeite waard?

  Locatie van Hotel Cheyenne en Sequoia Lodge

  Zowel Hotel Cheyenne als Sequoia Lodge zijn Disney Hotels. Dat betekent dat ze op loopafstand van de Disney Parken liggen. Qua locatie wint Sequoia Lodge het, deze ligt namelijk op ongeveer 15 minuten lopen van de Parken en 5 minuten van Disney Village. Hotel Cheyenne ligt op ongeveer 20 minuten lopen. Maar 5 minuten verschil hoor ik je denken. Maar merk je dat ook?

  Mijn antwoord is ja! Aan het eind van een Disney-dag ben je moe en doen je voeten pijn. De kinderen zijn vervelend en je sleept de hele dag al 3 tassen met souvenirs en andere spullen met je mee. Dan wil je niks liever dan zo snel mogelijk bij je hotel zijn. Het Disneyland Hotel ligt dan het dichtste bij maar is erg duur. De volgende 3 hotels zijn Hotel New York, Newport Bay Club én Sequoia Lodge. Deze heeft namelijk de locatie van een luxe hotel, maar voor een lagere prijs. Zeker als je twijfelt tussen Sequoia Lodge en Hotel Cheyenne zal het behoorlijk frustrerend zijn om langs dit hotel te lopen, wetende dat je nu ook op je kamer had kunnen zijn.

  Vind je het te ver lopen dan rijdt er ook een gratis pendelbus naar de Disney Hotels. Deze brengt je in enkele minuten terug naar je hotel. Dat maakt de afstand tussen de twee hotels al minder erg. Toch zou ik – als je voor een goede locatie gaat – kiezen voor Sequoia Lodge. Je hoeft niet op een – overvolle – bus te wachten maar kunt terug naar je hotel wanneer jij dat wilt.

  Kamers & faciliteiten

  De kamers van Hotel Cheyenne en Sequoia Lodge vind ik erg op elkaar lijken. Die van Hotel Cheyenne zijn iets kleiner, maar alles wat je nodig hebt zit erin. De bedden van beiden hotels zijn comfortabel en slapen heerlijk. Er is een badkamer met bad en douche, tv en gratis wifi. Als je de afweging maakt puur op hotelkamer zou ik Hotel Cheyenne kiezen, omdat deze goedkoper is en je vrijwel dezelfde kamer krijgt. Ook leuk is dat beiden hotels een eigen thema hebben. De kamers van Hotel Cheyenne zijn in de stijl van Toy Story, die van Sequoia Lodge hebben een Bambi thema.

  Qua faciliteiten wint Sequoia Lodge. Dit hotel heeft namelijk een binnen- en buitenzwembad. Dat is natuurlijk heel fijn en een leuke afwisseling van het wandelen in de Parken. Daarnaast hebben beide hotels restaurants, een bar en een winkeltje. In Hotel Cheyenne zit zelfs een Starbucks!

  Prijs

  Hoewel het prijsverschil niet zo groot is, is Hotel Cheyenne de goedkoopste van de twee. Dit is net als Hotel Santa Fe een budgethotel en daardoor het goedkoopste Disney Hotel wat je kunt boeken. Wil je niet te veel uitgeven dan moet je zeker voor Hotel Cheyenne gaan.

  Uitzicht vanuit onze Sequoia Lodge kamer!

  Sequoia Lodge of Hotel Cheyenne?

  Als ik zou moeten kiezen dan zou ik voor Sequoia Lodge gaan. Maar die keuze maak ik puur op basis van de locatie. Het is fijn om een hotel dichterbij de magie te hebben. Ook om ‘s avonds nog even snel naar Disney Village te gaan. Hoewel de pendelbussen prima zijn, houd ik er niet van om op de bus te wachten. Dan ga ik liever lopen. Maar dit is natuurlijk heel persoonlijk. Verder lijken de twee hotels erg op elkaar en zijn ze beiden een prima keus. De enige afweging is of je het erg vindt om iets verder te lopen als je daarmee geld kunt besparen? Vind je dat geen probleem? Kies dan zeker voor Hotel Cheyenne!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,236FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...

  Wie regelt het geluid, verlichting en de parades in Disneyland Paris?

  Als je in Disneyland Paris loopt hoor je overal muziek. Elk themagedeelte heeft een eigen soundtrack. En natuurlijk tijdens de parades en...

  Hoe ziet het nieuwe Marvel Hotel New York in Disneyland Paris eruit?

  Als je in 2019 naar Disneyland Paris bent geweest zal je vast gezien hebben dat Hotel New York helemaal in de steigers...