• Home
  • Disneyland Paris

Kerst en Oud&Nieuw vieren in Disneyland Paris

Kerst en Oud&Nieuw vieren in Disneyland Paris, magischer kan niet. Samen voor het kasteel aftellen en op een feestelijke wijze het nieuwe jaar in luiden. Voor veel mensen is dit de ideale manier om het jaar af te sluiten. We krijgen regelmatig vragen over wat er te doen is, de drukte en of het de moeite waard is. Daarom zal ik hieronder proberen zoveel mogelijk antwoord te geven op al deze vragen.

Het kerstseizoen begint in Disneyland Paris vroeger dan je gewend bent. Al vanaf begin november zijn de twee pretparken en hotels versierd met lampjes, slingers, kerstbomen en je hoort overal kerstmuziek. Het is één van de meest populaire seizoenen in de Disney Parken. Om deze periode extra feestelijk te maken zijn er diverse shows en parades waardoor je helemaal in de stemming komt.

Wat is er te doen tijdens kerst en oud&nieuw?

Vanaf begin november, vlak na de viering van Halloween, begint in Disneyland Paris de kerst. Van de één op de andere dag zijn de beide Disney pretparken volledig omgetoverd tot een winter wonderland. In Main Street U.S.A. staat een enorme boom en het sneeuwt er zelfs! De winkeltjes liggen vol met leuke kerstspulletjes en souvenirs voor onder de boom. Ook de hotels zijn mooi versierd en je kunt zelfs vooraf een kerstboom reserveren voor op je kamer.

Het entertainmentprogramma van de twee Disney Parken wordt ook aan de kerst aangepast. Er zijn speciale shows, de Disney figuren hebben hun mooiste kerstoutfits aan en in de parade speelt de kerstman een grote rol. Overal hoor je daarnaast kerstmuziek waardoor je zelfs in november met een strak blauwe hemel en temperaturen rond de 15 graden toch helemaal in de kerstsfeer komt.

De kerstviering duurt tot begin januari. Dat betekent dat je ook tijdens de kerstvakantie uitgebreid kunt genieten van de lichtjes, parades en muziek. Het is ook mogelijk om kerst te vieren in Disneyland Paris. De twee Disney Parken zijn het gehele jaar geopend en ook in de hotels is er vaak nog een kamer te vinden. Op kerst zelf wordt er niet echt iets anders georganiseerd dan op de andere dagen van het kerstseizoen. De Parken zijn tot 20.00 of 22.00 ‘s avonds geopend en aan het eind van de avondshow wordt er een feestelijke vuurwerkshow gegeven.

In de restaurants serveren ze kerstmenu’s die ruim van tevoren moeten worden gereserveerd. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je op kerstavond of de twee kerstdagen een hamburger met friet moet afhalen. Ben je tijdens de laatste week van het jaar in Disneyland Paris dan is het sowieso verstandig om de restaurants ruim voor de aankomstdatum te reserveren.

Oud en nieuw

Ook aan het eind van het jaar – op 31 december – is de viering wellicht niet zo uitbundig als je had verwacht. Droom je er van om samen romantisch om 24.00 uur voor het kasteel met een groots vuurwerk het nieuwe jaar in te luiden? Dat kan, maar dan zal je wel een extra ticket moeten kopen. Het Disneyland Park is namelijk vanaf het begin van de avond gesloten voor mensen zonder tickets voor de New Years Eve Party. De kosten daarvoor zijn €99 per persoon (ook voor kinderen). Het Walt Disney Studios Park is wel de gehele avond voor iedereen met een normale entreeticket. Je kunt in dit park om 12 uur ook genieten van een groots vuurwerk, maar helaas niet bij het sprookjesachtige kasteel.

Drukte Disneyland Paris tijdens kerst en oud&nieuw

Een aantal jaar geleden liep ik op 27 december het Disneyland Park in. In al de jaren dat ik in de Disney Parken ben geweest heb ik het nog nooit zo druk gezien als de week tussen kerst en oud&nieuw. Alle schoolkinderen in Frankrijk en de landen er omheen hebben vakantie en veel gezinnen trekken dan massaal naar Disneyland Paris. Om je een idee te geven van de drukte, het was in Main Street U.S.A. – het begin van het Disneyland Park – vrijwel onmogelijk om te lopen. Je liep schouder aan schouder tot het kasteel, vanaf hier verspreidde de mensenmassa zich naar andere delen van het Park.

Als je vroeg op staat en een goede planning maakt van de attracties en shows die je wilt zien is het ook op drukke dagen mogelijk om zoveel mogelijk te bekijken. Maak zeker gebruik van de Fastpass. Met deze pas kan je zonder lang te wachten in de meest populaire attracties. Er is per dag een beperkt aantal beschikbaar dus probeer zo vroeg mogelijk een Fastpass voor je favoriete attractie te bemachtigen. Je kunt sinds kort ook diverse Fastpassen kopen. Met de Super Fastpass krijg je eenmalig toegang tot bepaalde attracties. De Ultimate Fastpass geeft je eenmalig toegang tot alle Fastpass attracties, maar je kunt er ook voor kiezen om de duurste variant aan te schaffen die je onbeperkt toegang geeft tot deze attracties.

Wil je het kerstseizoen beleven, maar liever zonder de enorme drukte? Ga dan in de weekenden tussen begin november en half december. Het is dan nog steeds drukker dan op doordeweekse dagen maar een heel stuk minder druk dan in de laatste week van het jaar. Reis je daarnaast met personen die vanwege een beperking niet goed om kunnen gaan met drukte? Vermijd dan zeker de week tussen kerst en oud&nieuw. Hoewel er bij attracties voorzieningen zijn getroffen waardoor zij niet in de rij hoeven te staan, zijn de wandelpaden in het Park zo ontzettend vol dat ook dit tot vervelende situaties kan leiden.

Is het de moeite waard om kerst of oud&nieuw in Disneyland Paris te vieren?

Deze vraag vind ik altijd moeilijk te beantwoorden. Het gaat er namelijk om wat je zelf er van verwacht en wat je leuk vindt. Hoewel kerst in Disneyland Paris heel magisch is – het is mijn favoriete seizoen – betekent het wel enorme drukte in de Disney Parken. Vind je dat niet erg dan kan het zeker een extra dimensie geven aan de feestdagen en heb je zeker een magische tijd.

Om oud en nieuw te vieren heb je een apart ticket nodig. Voor een gezin met 4 personen ben je – naast de gewone entreekosten – €400 kwijt voor een avondje plezier. Je kunt dat wel bij het sprookjeskasteel elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen. Leuk voor de herinneringen en de foto’s. Als je de kosten niet erg vindt dan zeg ik zeker doen. Anders zou ik zelf in de eerste week van het nieuwe jaar gaan om de kerstsfeer te beleven.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,056FansLike

Must Read

Electroland in Disneyland Paris

Na de eerdere succesvolle edities komt ook in 2019 Electroland weer terug naar Disneyland Paris. Hoewel dit een druk bezocht evenement is...

Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Als je naar Walt Disney World gaat wil je natuurlijk het meeste uit je bezoek halen. Zoveel mogelijk attracties, shows en parades...

Marvel in Disneyland Paris

Als lid van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris krijg je af en toe e-mails met persberichten. Gisteren ging het bericht over Marvel...

Is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener bent?

Al een aantal jaar richt Walibi Holland zich in de marketinguittingen op tieners. Jongeren die hard willen gaan! Nou behoor ik al...

Eten in de Efteling of zelf bammetjes meenemen?

In een pretpark zijn er grofweg twee groepen mensen. De één zweert bij het meenemen van eigen boterhammen om geld te besparen...

Disneyland Paris Aanbieding

25% KORTING OP JE VERBLIJF
+ €200 ZAKGELD

X