• Home
 • Disneyland Paris
More

  Je Disneyland Paris verblijf plannen? Niet doen!

  Het klinkt misschien wat vreemd. De meeste mensen plannen namelijk hun verblijf naar Disneyland Paris. Dat begint met het kiezen van de juiste periode tot het bestuderen van de parkkaart en druktekalender. Hoewel ik het zelf ook fijn vind om mijn verblijf vooraf goed te plannen, is dat niet altijd handig!

  Waarom veel mensen hun Disneyland Paris bezoek plannen

  De meeste mensen gaan maar een paar keer per jaar – of zelfs minder – op vakantie. Dan wil je er natuurlijk het meeste uit halen. Als je naar een nieuwe bestemming gaat wil je er zoveel mogelijk over weten. Je verzamelt online allerlei informatie over uitjes, de beste strand en het mooiste uitzicht.

  Veel bezoekers doen dit ook als ze naar Disneyland Paris gaan en dat is heel normaal! Want hoe vaak ga je nou zo ver over de grens voor een bezoek aan een pretpark? Tel daarbij op dat het geen goedkope bestemming is en je hebt alle reden om je bezoek goed te plannen!

  Dé reden waarom je een verblijf niet (te veel) moet plannen

  Toch is er een reden waarom je dat beter niet kunt doen. Althans, niet te veel. Er kan namelijk ontzettend veel veranderen tijdens je verblijf. Neem bijvoorbeeld onze druktekalender. We krijgen vaak vragen over wanneer het druk is in de Parken of anders gezegd, wanneer het juist heel rustig is. Het vervelende is dat die periodes er steeds minder zijn. Vroeger waren doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties de beste tijd om te gaan. Dan waren er nauwelijks wachtrijen en kon je optimaal genieten van alles wat Disneyland Paris te bieden heeft.

  Hoewel dit nog steeds de meest rustige tijden zijn, zijn de Disneyland Paris Parken vrijwel nooit meer “leeg”. Disney doet er alles aan om te zorgen dat er meer mensen naar het Resort komen. Denk aan kortingsacties en speciale seizoenen zoals het Lion King & Jungle Festival dat deze zomer volk naar de Parken zal trekken.

  Naast de drukte is het ook lastig om attracties en Park-dagen te plannen. De informatie die je online leest is gebaseerd op de mening van die bezoeker. Zo houd ik bijvoorbeeld van thrillrides en achtbanen, maar misschien ga jij wel met kleine kinderen en zoek je hele andere attracties. Zeker als je nog nooit in Disneyland Paris bent geweest is het lastig vooraf te weten wat je kunt verwachten en hoeveel tijd je overal nodig zult hebben.

  Wat je wel vooraf kunt plannen

  Moet je het Disneyland Paris verblijf dan helemaal niet plannen? Nee, er zijn zeker zaken die je vooraf al kunt bekijken. Bijvoorbeeld welk hotel het beste bij jullie past. Vind je locatie belangrijk, of moet het verblijf juist heel goedkoop zijn? Vind je het erg om met de auto te gaan of wil je juist binnen een paar stappen van de Disney Parken slapen. Allemaal dingen waar je vooraf al rekening mee kunt houden.

  Wat je ook vooraf kunt plannen zijn restaurantreserveringen. Al is dat iets wat ik zelf heel lastig vind, maar het is helaas noodzakelijk. Er zijn helaas sommige restaurants waar je echt maanden van tevoren moet reserveren om een tafeltje te krijgen. Zeker in het hoogseizoen. Maar wat ik zelf heel lastig vind is dat je dan je dag om het eten moet plannen. Dat maakt je Disney-dag minder spontaan.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,234FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...

  Wie regelt het geluid, verlichting en de parades in Disneyland Paris?

  Als je in Disneyland Paris loopt hoor je overal muziek. Elk themagedeelte heeft een eigen soundtrack. En natuurlijk tijdens de parades en...

  Hoe ziet het nieuwe Marvel Hotel New York in Disneyland Paris eruit?

  Als je in 2019 naar Disneyland Paris bent geweest zal je vast gezien hebben dat Hotel New York helemaal in de steigers...

  Al het entertainment in Disneyland Paris in 2020

  Daar ben ik weer na een week afwez