• Home
  • Disneyland Paris

Je Disneyland Paris verblijf plannen? Niet doen!

Het klinkt misschien wat vreemd. De meeste mensen plannen namelijk hun verblijf naar Disneyland Paris. Dat begint met het kiezen van de juiste periode tot het bestuderen van de parkkaart en druktekalender. Hoewel ik het zelf ook fijn vind om mijn verblijf vooraf goed te plannen, is dat niet altijd handig!

Waarom veel mensen hun Disneyland Paris bezoek plannen

De meeste mensen gaan maar een paar keer per jaar – of zelfs minder – op vakantie. Dan wil je er natuurlijk het meeste uit halen. Als je naar een nieuwe bestemming gaat wil je er zoveel mogelijk over weten. Je verzamelt online allerlei informatie over uitjes, de beste strand en het mooiste uitzicht.

Veel bezoekers doen dit ook als ze naar Disneyland Paris gaan en dat is heel normaal! Want hoe vaak ga je nou zo ver over de grens voor een bezoek aan een pretpark? Tel daarbij op dat het geen goedkope bestemming is en je hebt alle reden om je bezoek goed te plannen!

Dé reden waarom je een verblijf niet (te veel) moet plannen

Toch is er een reden waarom je dat beter niet kunt doen. Althans, niet te veel. Er kan namelijk ontzettend veel veranderen tijdens je verblijf. Neem bijvoorbeeld onze druktekalender. We krijgen vaak vragen over wanneer het druk is in de Parken of anders gezegd, wanneer het juist heel rustig is. Het vervelende is dat die periodes er steeds minder zijn. Vroeger waren doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties de beste tijd om te gaan. Dan waren er nauwelijks wachtrijen en kon je optimaal genieten van alles wat Disneyland Paris te bieden heeft.

Hoewel dit nog steeds de meest rustige tijden zijn, zijn de Disneyland Paris Parken vrijwel nooit meer “leeg”. Disney doet er alles aan om te zorgen dat er meer mensen naar het Resort komen. Denk aan kortingsacties en speciale seizoenen zoals het Lion King & Jungle Festival dat deze zomer volk naar de Parken zal trekken.

Naast de drukte is het ook lastig om attracties en Park-dagen te plannen. De informatie die je online leest is gebaseerd op de mening van die bezoeker. Zo houd ik bijvoorbeeld van thrillrides en achtbanen, maar misschien ga jij wel met kleine kinderen en zoek je hele andere attracties. Zeker als je nog nooit in Disneyland Paris bent geweest is het lastig vooraf te weten wat je kunt verwachten en hoeveel tijd je overal nodig zult hebben.

Wat je wel vooraf kunt plannen

Moet je het Disneyland Paris verblijf dan helemaal niet plannen? Nee, er zijn zeker zaken die je vooraf al kunt bekijken. Bijvoorbeeld welk hotel het beste bij jullie past. Vind je locatie belangrijk, of moet het verblijf juist heel goedkoop zijn? Vind je het erg om met de auto te gaan of wil je juist binnen een paar stappen van de Disney Parken slapen. Allemaal dingen waar je vooraf al rekening mee kunt houden.

Wat je ook vooraf kunt plannen zijn restaurantreserveringen. Al is dat iets wat ik zelf heel lastig vind, maar het is helaas noodzakelijk. Er zijn helaas sommige restaurants waar je echt maanden van tevoren moet reserveren om een tafeltje te krijgen. Zeker in het hoogseizoen. Maar wat ik zelf heel lastig vind is dat je dan je dag om het eten moet plannen. Dat maakt je Disney-dag minder spontaan.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,043FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...
X