• Home
 • Disneyland Paris

In januari 2019 naar Disneyland Paris, wat is er te doen?

De laatste maanden van het jaar zijn weer voorbijgevlogen. Nog een paar dagen en dan start het nieuwe jaar. In Disneyland Paris betekent dat het einde van een populair seizoen. Vanaf begin november t/m de eerste week van januari vieren zij namelijk Kerst. En dat wordt groots aangepakt! Shows, parades en overal versieringen. Niet zo vreemd dat dit seizoen zo populair is, want het geeft het park een extra magisch tintje.

Als dit seizoen voorbij is verdwijnen al snel alle versieringen. Disneyland Paris wordt weer in de normale staat hersteld. De gewone parade en avondshow worden hervat en de rust keert terug in de Disney Parken. Het Kerstseizoen is namelijk één van de drukste tijden van het jaar in Disneyland Paris met wachttijden die al snel oplopen tot meer dan een uur bij de populaire attracties. In de Parken loop je vaak schouder aan schouder en in de restaurants kan je vaak met moeite een zitplaats zitten.

Houd je van rust en wil je het originele Disneyland Paris ontdekken dan is januari daar de perfecte maand voor!

Disneyland Paris in januari

Een aantal jaar geleden ben ik in de tweede week van januari naar Disneyland Paris geweest en er stonden toen nauwelijks wachtrijen. Binnen één dag hadden wij vrijwel alle attracties in de beiden parken gezien én tijd over voor een warme kop chocolademelk. Die heb je ook zeker nodig, want in januari is het hartstikke koud in de Disney parken. Je moet écht warme kleding meenemen om het de hele dag vol te houden. In de attracties is het lekker warm, maar als je buiten loopt kan het al snel fris aanvoelen.

Vanaf 7 januari zijn de meeste kerstversieringen verdwenen. Dat betekent overigens niet dat het saai is in de Parken, zeker niet. Overal klinkt nog steeds vrolijke muziek, je kunt met diverse Disney figuren op de foto en natuurlijk zijn er veel attracties waaruit je kunt kiezen. Omdat januari een rustigere maand is zullen diverse attractie in onderhoud zijn.

Gesloten attracties:

 • Phantom Manor
 • Autopia
 • Casey jr
 • Dumbo the Flying elephant
 • Thunder Mesa River Boats
 • Le Pays de Contes Feés
 • Cars Quatre Roues Rallye
 • Crush’s Coaster
 • Studio Tram Tour Behind the Magic
 • Art of Animation

De lijst met gesloten attracties in januari 2019 lijkt best lang. Maar Disneyland Paris heeft ongeveer 50 attracties waar je uit kunt kiezen. Er is dus meer dan genoeg te doen!

Drukte

De eerste week van januari is het nog vrij druk in Disneyland Paris. Dan zijn de meeste schoolvakanties nog in volle gang. Daarna wordt het een stuk rustiger. Zeker op doordeweekse dagen is er nauwelijks volk in de Parken.

Nou moet ik er wel bij zeggen dat het de laatste jaren steeds drukker wordt in Disneyland Paris. Door de aanbiedingen is het resort vrijwel het gehele jaar goed gevuld. Januari is altijd een rustige maand geweest en ik verwacht ook dat dat zo blijft. Maar het is natuurlijk altijd een inschatting.

Rustige dagen in Disneyland Paris zijn natuurlijk heel fijn, want je hoeft vrijwel nergens lang te wachten. Je kunt zo vaak als je wilt in je favoriete attracties en je hoeft niks over te slaan, omdat de rij te lang is. Er is ook een nadeel. Omdat het zo rustig is in de Parken zijn sommige restaurants en winkels gesloten. Ook zijn de openingstijden een stuk ingekort. Tijdens de Kerstperiode zijn de Parken meestal tot 22.00 geopend, in januari is dat maar tot 18.00. Hierdoor ben je ‘s avonds gebonden aan het entertainment in Disney Village en de faciliteiten in je hotel.

Speciale evenementen januari 2019

Hoewel in januari de kerst in Disneyland Paris tot een eind komt, betekent dat niet dat er helemaal geen extra’s meer zijn. In januari starten er namelijk 2 speciale eventementen!

Legends of the Force

Bij de Force denk je natuurlijk aan Star Wars. En dat klopt! Want vanaf 12 januari t/m 17 maart 2019 staan het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park in het teken van deze films. Je kunt op de foto met diverse figuren, Stormtroopers lopen patrouille door het Park en er is een avondshow in het Walt Disney Studios Park. Wat er nog meer te doen is lees je in dit artikel dat ik eerder schreef over Star Wars in de Disney Parken.

Festival van Piraten en Prinsessen

Is Star Wars niet helemaal jouw ding? Dan start vanaf 19 januari 2019 Festival van piraten en prinsessen. Zoals de naam al doet vermoeden staat dit festival in het teken van de bekende Disney piraten en prinsessen. Wat kan je doen tijdens dit evenement?

 • Parade met heel veel Disney Prinsessen
 • Een Prinsessenshow bij het kasteel
 • Op de foto met Jack Sparrow en de Disney Prinsessen
 • Avondshow bij het kasteel met projecties en vuurwerk
 • Laat je kind omtoveren tot Prinses of Piraat in het Disneyland Hotel of Sir Mickey’s Boutique in het Disneyland Park. Je kleintje wordt geschminkt en krijgt een piraten of prinsessenkapsel. De bijpassende outfits kan je in de naastgelegen winkeltjes kopen. Deze service is het gehele jaar beschikbaar en tegen betaling.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,056FansLike

Must Read

Electroland in Disneyland Paris

Na de eerdere succesvolle edities komt ook in 2019 Electroland weer terug naar Disneyland Paris. Hoewel dit een druk bezocht evenement is...

Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Als je naar Walt Disney World gaat wil je natuurlijk het meeste uit je bezoek halen. Zoveel mogelijk attracties, shows en parades...

Marvel in Disneyland Paris

Als lid van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris krijg je af en toe e-mails met persberichten. Gisteren ging het bericht over Marvel...

Is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener bent?

Al een aantal jaar richt Walibi Holland zich in de marketinguittingen op tieners. Jongeren die hard willen gaan! Nou behoor ik al...

Eten in de Efteling of zelf bammetjes meenemen?

In een pretpark zijn er grofweg twee groepen mensen. De één zweert bij het meenemen van eigen boterhammen om geld te besparen...

Disneyland Paris Aanbieding

25% KORTING OP JE VERBLIJF
+ €200 ZAKGELD

X