• Home
 • Disneyland Paris
More

  HyperSpace Mountain – Star Wars achtbaan in Disneyland Paris

  HyperSpace Mountain is één van de thrillrides in Disneyland Paris. Het is een indoorachtbaan met meerdere kurkentrekkers en loopings, op muziek van Star Wars. Houd je van achtbanen dan is dit zeker een aanrader. Maar toch sla ik deze vaak over! Wil je weten waarom? Je leest het aan het eind van dit artikel!

  Waar vind je HyperSpace Mountain?

  Om in HyperSpace Mountain te gaan moet je naar het Disneyland Park. Dit is het Park met het kasteel. Wanneer je hier bent loop je door Main Street U.S.A. en houd je rechts aan totdat je de borden Discoveryland ziet. Dit is het gedeelte waar HyperSpace Mountain is.

  Eigenlijk kan je het gebouw ook niet missen. Het is kegelvormig met een enorm kanon erop. Voor het gebouw is er een klein meertje met daarin een onderzeeër. Als je naar het gebouw loopt kom je vanzelf bij de ingang van de attractie. Hier kan je kiezen tussen de normale rij en de single rider rij.

  De normale rij is voor iedereen die samen in de attracties wil. Dus samen met je partner, vrienden, kinderen of andere leden van je gezelschap. Je staat dan iets langer in de rij maar kunt wel gezellig met z’n allen tegelijk erin. De single rider rij is een stuk korter dan de normale wachtrij. Maar deze dient als opvulling van lege plaatsen. Je hebt dus geen garantie dat je met de rest van je gezelschap gaat én de kans is klein dat je naast elkaar zit. Het voordeel is wel dat je een stuk sneller aan de beurt bent.

  Fastpass rij

  HyperSpace Mountain is een Fastpass attractie. Dat betekent dat je een kaartje kunt trekken naast de ingang met daarop een tijd waarop je zonder lang te wachten in de attractie mag. Het is een soort legaal voordringen. Binnen maximaal 10 minuten zit je in de attractie en dit is helemaal gratis!

  Het is voor veel mensen nog best een uitdaging om de Fastpass rij te vinden. Dit is namelijk niet de gewone of single rider rij. En deze zit zelfs niet bij de normale ingang! De Fastpass rij van HyperSpace Mountain zit om de hoek van het gebouw. Vanaf de hoofdingang ga je links om het gebouw richting Star Tours. Hier vind je een trap omhoog die in het gebouw gaat. Dat is de Fastpass ingang van HyperSpace Mountain.

  De rit

  Nu je de wachtrij hebt doorstaan is het tijd voor de attractie zelf. De karretjes zijn een tijd geleden geheel vernieuwd. Deze zitten (voor een achtbaan) best lekker. Ook de schouderbeugels sluiten goed aan en zitten comfortabel.

  De rit begint in het kanon die je van de buitenkant ziet. Op de openingsmuziek van Star Wars rijdt het karretje naar het kanon en stopt deze. Er wordt afgeteld en je wordt afgeschoten, de ruimte in. Hierna is het volledig donker. Hier en daar zie je schepen uit de Star Wars films en hoor je geluidseffecten en muziek uit deze films.

  Onderweg maakt het karretje scherpe bochten en ga je meerdere malen over de kop. De rit eindigt met één van de beste remmentesten ooit. Je staat vrijwel direct stil. Hierna rijdt het karretje het station weer in, stap je uit en kan je de foto bekijken.

  Fastpass of niet?

  Als je de kans krijgt zal ik hier zeker een Fastpass voor halen. Het is een populaire attractie en wachttijden kunnen al snel oplopen. De Fastpass is gratis voor alle bezoekers, maar kan hierdoor snel opraken. Zeker als het druk is in het Park. Je kunt ook betalen voor een Fastpass. Dan heb je in ieder geval de garantie dat je een Fastpass hebt en je mag zelf bepalen wanneer je in de attractie gaat. Bij de gratis Fastpass ben je gebonden aan de tijd op het kaartje dat je uit de machine hebt gekregen.

  Waarom ik HyperSpace Mountain meestal oversla…

  Lees je regelmatig mijn blog dan weet je dat ik dol ben op achtbanen. Het kan mij niet gek genoeg zijn. Toch sla ik HyperSpace Mountain meestal over!

  De reden is dat het een behoorlijk wilde rit is. Aan het eind heb ik meestal barstende hoofdpijn. Het karretje gaat alle kanten en daardoor begin je al snel duizelig te worden. Na de rit moet ik altijd even bijkomen en dat vind ik geen prettig gevoel. Daarom sla ik deze attractie meestal over.

  Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij dat ook moet doen. Het is echt een leuke attractie en zeker de moeite waard!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,234FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...

  Wie regelt het geluid, verlichting en de parades in Disneyland Paris?

  Als je in Disneyland Paris loopt hoor je overal muziek. Elk themagedeelte heeft een eigen soundtrack. En natuurlijk tijdens de parades en...

  Hoe ziet het nieuwe Marvel Hotel New York in Disneyland Paris eruit?

  Als je in 2019 naar Disneyland Paris bent geweest zal je vast gezien hebben dat Hotel New York helemaal in de steigers...