• Home
  • Disneyland Paris

Hotel New York in Disneyland Paris gaat dicht. Maar daar komt iets moois voor terug!

Ja je leest het goed. Vanaf volgend jaar is Hotel New York in Disneyland Paris gesloten. Het Big Apple hotel waarbij de buitenkant iets weg heeft van de wolkenkrabbers van Manhattan gaat een geheel jaar dicht voor een grondige verbouwing.

Tijdens de D23 Expo – een grote bijeenkomst voor Disney liefhebbers – in Japan werd de komt van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel aangekondigd. Vanaf januari 2019 zal het hotel geheel gesloten zijn om gasten geen overlast te laten ondervinden van de verbouwingswerkzaamheden. In 2020 opent het vernieuwde Disney’s Hotel New York de deuren.

Hoe ziet Disney’s Hotel New York er nu uit?

Voor wie nog nooit in dit hotel geslapen heeft is het lastig om een goed beeld te krijgen van de veranderingen. Het hotel bestaat uit een toren met 2 vleugels. De toren heeft 8 verdiepingen, de vleugels 4.

In de zij-vleugels van het hotel bevinden zich de restaurants, de winkel, de sportclub en het zwembad. In de hoofdtoren bevindt zich de bar en de receptie. Op de hogere verdieping vind je daarnaast de Empire State Club. Als je verblijft in dit gedeelte ontvang je een aantal extra’s waaronder toegang tot een lounge waar je kunt ontbijten en de gehele dag drankjes en snacks kunt krijgen.

Het hotel van binnen is erg donker. De uitstraling is zakelijk en misschien een beetje kil. Er lopen veel zakenmensen, omdat het hotel een groot conferentiecentrum heeft. Voor gezinnen zijn er leukere, sfeervollere hotels om in te verblijven.

De kamers zijn ruim en licht. Het appelthema (Big Apple…) zie je terug in de meubels die er staan.

Als je goed kijkt zie je het Vrijheidsbeeld in de lamp. Alleen de Mickey in de bedsprei herinnert je eraan dat het een Disney Hotel is.

Het grootste voordeel van dit hotel is de locatie. Het ligt namelijk direct naast Disney Village waar je binnen 5 minuten naartoe loopt. Dat is fijn als je ‘s avonds nog even wilt winkelen of snel een hamburger wil halen bij de McDonalds. Wanneer je na een lange dag lopen in de parken teruggaat naar je hotel ben je lekker snel op je kamer.

Ook leuk is de schaatsbaan in de winter. Net zoals ze in New York doen. Je kunt schaatsen huren en samen romantisch rondjes schaatsen over het ijs in de vijver.

Na de verbouwing

Vanaf 2020 heeft het hotel afscheid genomen van het New York thema en zullen de Marvel figuren de hoofdrol spelen. Zoals Disney het zelf beschrijft, het wordt een hotel waar Tony Stark trots op zou zijn.

Op de conceptart afbeeldingen die gepubliceerd werden en die wij – met dank aan de Disney Parks blog – met jullie delen zie je Marvel figuren overal terug. Iron Man, Spiderman en The Avengers.

Bovenstaande foto is van de lobby. Je kijkt naar de muur waarachter de bar zich bevindt. Voor de mensen die weleens in dit hotel zijn geweest is dit een hele verandering. Een groot verschil!

De Marvel Superhelden zijn prominent aanwezig. Je ziet het schild van Captain America en de hamer van Thor. Ook de pakken van Iron Man hebben een opvallende plaats gekregen. Als je goed kijkt zie je ook Spiderman terugkomen in de muurbekleding.

Hieronder nog een foto van hoe de nieuwe lobby eruit gaat zien. Je kijkt naar de uitgang van het hotel aan de kant van Disney Village. Aan de rechterkant zit de bar, links zie je de receptie.

De nieuwe lobby ziet er een beetje uit als een druk station in New York met Marvel details. Wat opvallend is, is dat het een hotel voor volwassenen en gezinnen met grote kinderen lijkt te blijven. Er staan maar weinig kinderen op de foto. De Marvel films zijn natuurlijk ook voor een wat ouder publiek. Maar het zou toch zonde zijn zo vlakbij een populaire bestemming voor kinderen.

Ook de kamers worden compleet anders. Vergelijk onderstaande foto maar met de foto hierboven met het huidige design van de kamers. Ja, het is even wennen. De schilderijen zijn natuurlijk van Marvel Superhelden. De rest van de kamer oogt grijs en strak. Er straalt niet veel warmte vanuit, het is juist erg modern wat wel goed past bij het thema.

Is het een goede verandering?

Tja, dat is nu natuurlijk nog lastig in te schatten. De verbouwing is nog niets eens begonnen. Laten we voorop stellen dat Disney een goede weg is ingeslagen met de verbouwing van de verschillende hotels.

Disneyland Paris is een drukbezochte bestemming waarbij de hotels en de kamers genoeg te verduren hebben. Tussentijds frissen ze de kamers regelmatig op. Maar de hotels zijn nooit lang gesloten. Het is ook lastig om een gedeelte te verbouwen als er gasten logeren in het hotel die vaak genoeg geld hebben neergeteld voor een magische ervaring.

De laatste verbouwing van Disney’s Hotel New York is al weer een groot aantal jaar geleden. Toen werden de kamers opgefrist met een ander behang, nieuwe meubels en vloerbedekking. Nu gaan ze het wat extremer aanpakken.

Als Disney liefhebber weet ik niet zo goed wat ik moet denken van de Marvel transformatie. Toegegeven, er zijn maar weinig sprookjes die goed passen bij het New York thema en de andere hotels hebben allemaal een Disney aankleding gekregen. Toch voelt het minder magisch. Het is wel een goede manier van Disney om mensen die niet zoveel hebben met de bekende tekenfilms en figuren toch naar het park te trekken. Ook voor gezinnen met oudere kinderen is het misschien een betere keus dan een Bambi of Cars kamer. Aan de andere kant, ga je niet voor niks naar Disneyland Paris en verwacht je juist de bekende figuren.

Gaan we er logeren als de verbouwing gereed is? Absoluut! Alleen al om te zien hoe het geworden is. Zou het onze eerste keus zijn daarna? Heel eerlijk, denk ik het niet. Disney’s Hotel Newport Bay Club heeft dezelfde luxe maar straalt veel meer uit. Het enige dat dit hotel mist is de locatie van Hotel New York. Je moet iets verder lopen om naar je hotel te komen.

Wat vinden jullie van de verbouwing? Deel jouw mening hieronder!

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,045FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...
X