• Home
 • Disneyland Paris
 • Over mij
 • Contact
More

  Hoe gaat een Disneyland Paris media event?

  Deze vraag krijg ik nog weleens. Want ik heb het geluk dat ik soms door Disneyland Paris uitgenodigd wordt voor een media event. Voor mij een droom die uitkwam en ik begrijp heel goed dat anderen diezelfde droom hebben. Het is iets dat ik koester en ik zorg in dit artikel zeker dat ik niks van de magie weggeef. Toch snap ik best dat jullie nieuwsgierig zijn hoe dat nou precies gaat zo’n event? Zit alles erbij inbegrepen, heb je speciale privileges, hoeveel mensen komen er en nog veel meer antwoorden op jullie veelgestelde vragen!

  Hoe krijg je een uitnodiging voor een Disneyland Paris media event?

  Als je net als ik regelmatig over Disneyland Paris schrijft, of er over post op Instagram of Youtube, kan je een uitnodiging krijgen voor de InsidEars groep. Toen ik deze kreeg werd ik echt helemaal gek. Was toch wel een beetje in shock, want als je lid bent van deze groep is er een kans dat je naar media events mag komen. Het is geen garantie. Disney bekijkt zelf of jouw volgers de doelgroep zijn voor het evenement. Het kan dus ook gebeuren dat je je inschrijft en geen uitnodiging krijgt. Dan zit er niks anders op dan de volgende keer weer mee te doen.

  Een andere manier om een uitnodiging te krijgen is via het Social Media team. Dat is anders dan InsidEars. Zij bekijken welke niet-Disney influencers een goede match zijn met het media event en sturen hen een uitnodiging. Dus ook als je niet over Disney schrijft kan je uitgenodigd worden voor de events.

  Tenslotte zijn er ook plaatsen voor andere media en mensen die in de reisbranche werken. Hoe de verdeling precies is weet ik niet.

  Krijg je dan alles betaald?

  Meestal niet, je moet zelf zorgen dat je in Disneyland Paris komt en een hotel regelen als dat nodig is. Bijvoorbeeld het Tower of Terror event waar ik afgelopen weekend was gaf alleen tussen een bepaalde tijd ‘s avonds toegang tot het Walt Disney Studios Park. Omdat het Park gesloten was hoefde je geen geldig entreeticket te hebben. De precieze voorwaarden zijn afhankelijk van het event.

  Nou kan ik mij best voorstellen dat je graag lid wilt worden van de media groep vanwege de gratis dingen. Maar als dat je enige intentie is zou ik het niet doen. Een media event is hard werken. Het is content verzamelen die je op een later tijdstip weer kunt delen, geen gratis minivakantie. Je bent continu aan het kijken wat interessant kan zijn voor je volgers en hoe je het gaat delen.

  Hebben jullie extra privileges in de Parken?

  Met jullie denk ik dat je de InsidEars groep bedoelt. Nee, we zijn gewoon bezoekers net als jullie. Met een groot Disney hart. We betalen net als iedereen gewoon voor de entree, de hotels en al het eten en drinken. De enige korting die we krijgen is via de Jaarpassen.

  Bij een event zit soms eten en drinken inbegrepen, maar zoals ik al schreef, je wordt daar niet altijd voor uitgenodigd en het is afhankelijk van het event.

  Hoe gaat zo’n media event?

  Als je een uitnodiging hebt ontvangen zorg je dat je op tijd op de aangegeven plek bent. Hier krijg je meer informatie over het event en een pas om aan te geven dat je bij de groep hoort. Afhankelijk van het type event kan je daarna vrij rondlopen of volg je een strakke agenda.

  Voor mezelf maak ik altijd een paar doelen, wat wil ik uit zo’n event halen. Afgelopen weekend was dat: de 3 nieuwe scenario’s van de Tower of Terror testen, de Halloween hapjes proeven in het restaurant, met de rondleiding mee en zoveel mogelijk foto’s nemen in het lege Park. In de korte tijd die je hebt moet je dan nog best opschieten om alles te doen wat je wilt doen. Zoals ik zei, het is geen uitje maar werken. Natuurlijk wel met een glimlach op je gezicht, het blijft natuurlijk Disney!

  Dat geldt trouwens ook als ik “normaal” Disneyland Paris bezoek. Als ik door de Parken loop ben ik op zoek naar content. “Hier wil ik een foto van, daar wil ik echt over schrijven”. Loop je met mij door de Parken dan heb je er al snel een behoorlijk aantal kilometers op zitten. En dat op een vrij hoog tempo. Dat is soms best irritant, omdat ik daardoor nog weleens vergeet te genieten.

  Wat vind je van de events?

  Echt geweldig! Je komt op plekken waar je normaal nooit zou komen en ik heb al zoveel meer geleerd over Disneyland Paris dan ik ooit heb durven dromen. Het liefst zou ik naar elk event gaan, maar om elke keer voor een paar uurtjes vanuit Nederland te komen is niet altijd even praktisch. Toch probeer ik zo vaak mogelijk te gaan. Niet voor de goodies of gratis hapjes maar, omdat ik content wil verzamelen die ik met jullie kan delen. Het klinkt afgezaagd en je hoeft me niet te geloven maar voor mij is de mooiste beloning alle positieve reacties die ik krijg via de mail als ik iemand heb kunnen helpen met het plannen van een verblijf. Daarom ben ik zo blij en trots op deze samenwerking met Disneyland Paris. Hiermee kan ik nog veel meer content verzamelen en zoveel mogelijk mensen blij maken. Dat is voor mij het allermooiste!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Volg ons op social media!

  7,846FansLike
  6,100VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 Europa-Park attracties die je niet mag missen!

  Misschien zegt de naam je niet zo snel iets, maar Europa-Park is één van de grootste pretparken van Europa. Het ligt in...

  Disneyland Paris tijdens de kerstvakantie

  Een groot aantal van jullie zit nu volop in de herfstvakantie. Terwijl een andere groep alweer uitkijkt naar de volgende vakantie. In...

  10 manieren om uit de Disneyland Paris parken te worden gezet

  Voordat ik dit artikel begin, de volgende 10 dingen moet je natuurlijk nooit doen. Die zijn verboden en kunnen ervoor zorgen dat...

  Winkelcentrum Val d’Europe, wat is er te doen?

  Misschien zegt de naam je niet zoveel maar Val d'Europe is een winkelcentrum vlakbij Disneyland Paris. Het ligt zelfs zo dichtbij dat...

  Verschil tussen Phantom Manor en Haunted Mansion

  Misschien heb je ze allebei weleens voorbij horen komen als iemand het heeft over een Disney spookhuis: Phantom Manor of Haunted Mansion....
  X