• Home
 • Disneyland Paris
More

  Hoe druk is het in Disneyland Paris tijdens de kerst?

  Hoewel veel van jullie waarschijnlijk nog lekker op zomervakantie zijn, heeft Disneyland Paris het programma van de kerst bekend gemaakt. Vanaf 9 november 2019 staan zowel het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park in het teken van dit feest. Naast de versieringen en duizenden lichtjes is er dit jaar ook weer volop entertainment. En dat trekt weer een hoop mensen naar de Parken. Daarom wil je vast ook weten hoe druk het is in Disneyland Paris tijdens de kerst.

  Drukte Disneyland Paris tijdens de kerst

  De drukste tijd van het jaar om naar Disneyland Paris te gaan is de laatste week van december. Tussen kerst en oud en nieuw stromen de Disney Parken vol met bezoekers. Op die dagen loop je echt schouder aan schouder. De drukte zie je dan ook terug in de wachttijden. Gemiddeld een uur sta je in de rij voor de attracties, met uitschieters ver boven de 2 uur.

  Op dat soort dagen doet Disneyland Paris er alles aan om de drukte zo draaglijk mogelijk te maken. De hele dag door is er entertainment in de vorm van parades en shows. Hiermee houden ze een deel van de bezoekers weg bij de attracties zodat de wachttijden niet enorm oplopen.

  Maar als je er rekening mee houdt is het best goed te doen. En er zijn gelukkig ook rustigere dagen waarop je toch kunt genieten van kerst in Disneyland Paris.

  Rustige dagen tijdens de kerstperiode

  Tijdens de laatste week van het jaar is de drukte in Disneyland Paris vrij extreem. Maar gelukkig zijn er ook rustigere dagen om te genieten van het kerstseizoen. Deze loopt van 9 november 2019 t/m 6 januari 2020. Je hebt daarmee in ieder geval genoeg tijd om iets van deze periode mee te pakken.

  Rustigste dagen zijn altijd doordeweeks. Als er geen (Europese) schoolvakanties of Franse feestdagen zijn. Er loopt op dat soort dagen ook genoeg volk in de Disney Parken maar aanzienlijk minder dan in een weekend of tijdens een schoolvakantie.

  Zo’n rustige dag heeft ook een nadeel, want de Parken zijn veel korter open. Disneyland Paris past de openingstijden aan de verwachte drukte aan. Op dagen met minder bezoekers zijn de Parken soms maar tot 18.00 of 20.00 open. Dat is best kort, zeker als je maar één dag gaat.

  De beste tijd om te gaan

  Zijn de doordeweekse dagen in november t/m half december. Zelfs 5 december is niet heel druk. Als jullie met Sinterklaas kunnen overleggen dat hij de cadeautjes in Disneyland Paris aflevert is dat een goed moment om te gaan.

  Op de rustige dagen kan je bij de minder populaire attracties vaak zo doorlopen. Ook bij attracties met een hoge capaciteit zoals It’s a Small World en Pirates of the Caribbean sta je hooguit 5-10 minuten te wachten. Big Thunder Mountain, Crush’s Coaster en de andere populaire attracties blijven ook op dit soort dagen druk, 45-60 minuten is geen uitzondering. Maar als je voor die eerste een Fastpass haalt en voor die laatste wat later op de dag in de rij gaat staan heb je er eigenlijk niet zo’n last van.

  Foto: Disneyland Paris

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...