• Home
 • Disneyland Paris
More

  Help! Ze hebben geen plastic tasjes meer in Disneyland Paris…

  Als je weleens in Disneyland Paris bent geweest dan weet je dat je bij elk souvenirtje dat je koopt een plastic tasje krijgt. Aan het eind van de dag heb je er meerdere aan je pols hangen en is je hand verkleurd van de verf/inkt. Zelfs al kan je ze naar je hotel laten sturen om later op te pikken, willen de meeste mensen hun nieuwe aankoop liever bij zich houden. Maar sinds kort krijg je in Disneyland Paris geen plastic tasjes meer!

  Toen ik mijn eerste souvenir kocht eind vorige maand stond ik best gek te kijken toen de cast member vroeg of het zo meeging?…Uhm, nee! “Dan moet u een herbruikbare tas kopen”. Op z’n Hollands was ik toen best verbaasd, ik kocht net voor €70 souvenirs en er kon niet eens een tas van €2 van af…Dat was mijn eerste kennismaking met de nieuwe herbruikbare tassen.

  Natuurlijk snap ik waarom Disneyland Paris dit doet. De plastic tasjes werden uitgedeeld alsof ze gratis waren… (ja het zit mij nog dwars :P). Herbruikbare tassen zijn milieuvriendelijker en een goede manier om de hoeveelheid plastic terug te dringen.

  Waar vind je deze herbruikbare tassen?

  Bij elke kassa hangen de tassen in 3 formaten: klein, medium en groot. De kleine kost €1, medium en groot €2. De kleine tas is – gok ik – 30cm hoog en 20cm breed. De medium heeft het formaat van een kleine boodschappentas, de grote is een grote shopper.

  Ze zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic, dus heel milieuvriendelijk. Het enige nadeel is dat ze érg dun zijn. Mijn eerste tas overleefde een ritje in Big Thunder Mountain helaas niet. Gelukkig had ik het bonnetje bewaard en kreeg ik van de Cast Member een nieuwe tas. Ook is de opening heel breed waardoor je bij regen je souvenirs extra goed af moet dekken.

  Alternatief

  Nu Disneyland Paris zelf geen tasjes meer uitdeelt is zelf de tas meenemen een goedkope optie. Neem een simpele boodschappentas mee van thuis of zo’n klein opvouwbaar stoffen tasje. Houd er rekening mee dat de meeste souvenirs groot zijn. Pins, lanyards en sleutelhangers passen vast in je rugtas. Maar voor pluchebeesten en kleding heb je al gauw een grote tas nodig.

  Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Disney herbruikbare tas. Het design met de attracties, het kasteel en de grote Mickey is natuurlijk erg schattig. Ook de prijs valt mee €2 (die van €1 kan je bijna niks in kwijt) voor een grote boodschappentas. Wat ik alleen erg jammer vind is dat Disneyland Paris deze niet gratis geeft bij besteden van een bepaald bedrag. Het Resort is al zo duur en je bent al zoveel geld kwijt op een dag. Dan kan er toch best een tas van €2 van af?

  Wat vind jij van het verdwijnen van de plastic tasjes in Disneyland Paris?

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...