• Home
 • Disneyland Paris
More

  Franse Nationale Feestdag 14 juli in Disneyland Paris

  Vandaag is het de Franse Nationale Feestdag 14 juli. Op deze dag vieren zij de bestorming van de Bastille, wat voor velen het begin was van de Franse revolutie. Een historische dag in de geschiedenis die ook in 2019 nog steeds uitgebreid wordt gevierd in Frankrijk. Wil je zoveel mogelijk hiervan meekrijgen ga dan naar Parijs. Hier is militair defilé, maar ook de musea en andere bezienswaardigheden bieden een speciaal programma op deze dag. Maar misschien ben je vandaag – 14 juli – wel in Disneyland Paris. (Of ben je benieuwd wat er te merken is van de Nationale Feestdag)

  Drukte op 14 juli in Disneyland Paris

  Als ik dit artikel schrijf is het 14 juli aan het eind van de ochtend. Naast mij ligt de Disneyland Paris app met daarin de wachttijden. Wist je dat je deze ook thuis kunt zien? Je hoeft dus niet fysiek in Disneyland Paris te zijn om een indicatie te krijgen van de drukte.

  Momenteel vallen de wachttijden nog mee. De grootste massa zal in de loop van de dag arriveren. Aan het eind van de middag zal het behoorlijk druk zijn in de Parken en Disney Village. Ben je vandaag in Disneyland Paris dan hoop ik dat je de dag zo vroeg mogelijk bent begonnen. Misschien ook de Extra Magic Time meegepakt. Dan heb je nu nog een goede kans om zonder veel lokale mensen te genieten van de attracties en de shows/parades.

  Speciaal vuurwerk

  Veel lokale mensen zullen hun Nationale Feestdag vieren in Disney Village. Hier is om 17.00 livemuziek van de band Jet7live. Van wat ik op Youtube kan zien – ik kende ze zelf niet – is dit een coverband die allerlei bekende (pop)liedjes zingt. In restaurant The Steakhouse zal er vanaf 19.00 een live accordeonist zorgen voor een Frans sfeertje tijdens het avondeten.

  Maar het spektakel van die dag vindt pas plaats aan het eind van de dag. Na de avondshow Illuminations is er een speciaal vuurwerk dat je alleen op 14 juli kunt zien. Dus na de gebruikelijke show gaat er een enorm vuurwerk de lucht in die zeker de moeite waard is.

  Wil je verzekerd zijn van een goed plekje ga dan ruim van tevoren voor het kasteel staan. Eén van de dingen die ik heel vaak zie is mensen die al uren een plekje bezet houden. Het liefst met wat ruimte tussen jullie en de voorganger. Doe dit niet, want ik kan je verzekeren dat er op het laatste moment mensen aan komen lopen die recht voor jullie neus zullen staan. En met een beetje pech zetten zij vervolgens ook de kinderen op de schouders en kunnen jullie geen kant meer op….Sluit zoveel mogelijk aan en schat de mensen voor je zo goed mogelijk in. Zelf zou ik achter een wat ouder stel gaan staan en duimen dat ze de plek niet bezet houden voor hun (klein)kinderen. Dan is de kans ook klein dat ze de hele show filmen met hun telefoon.

  Merchandise voor 14 juli in Disneyland Paris

  Hoe schattig is bovenstaande Pin? Speciaal voor vandaag in een beperkte oplage verkrijgbaar vanaf 10 uur vanmorgen in de winkel in Frontierland. Er zijn er maar 700 dus als je er nog eentje wilt bemachtigen wees er dan snel bij. Limited edition Pins gaan tegenwoordig ook heel snel in Disneyland Paris! Dat heb ik zelf ook aan de lijve ondervonden toen ik een Forky pin wilde halen. Deze was al uitverkocht toen wij aankwamen en staat inmiddels voor bijna €90 op Ebay (terwijl ze €15,99 kostte). Kortom, de goudzoekers hebben inmiddels ook Disneyland Paris bereikt.

  Wie van jullie is er vandaag op 14 juli in Disneyland Paris? Laat hieronder een reactie achter!

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  6,504FansLike
  19VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Rustige plekjes in het Disneyland Park

  Soms wil je in Disneyland Paris even aan de drukte ontsnappen. Om uit te rusten of om je eigen lunch/snacks te eten....

  Vier redenen waarom je beter naar een Disney World After Hours event kunt gaan!

  Walt Disney World heeft alweer een tijdje After Hours events. Tijdens zo'n event blijft het Park na sluitingstijd nog 3 uur langer...

  Lion King merchandise te koop in Disneyland Paris

  Wie van jullie heeft de nieuwe Leeuwenkoning film al gezien? Zelf ben ik er nog niet aan toegekomen maar ik hoor dat...

  Naar Duinrell: attracties, lekker eten en een duik in het nieuwe buitenzwembad!

  Gisteren waren wij een dag in Duinrell. Op uitnodiging van het Park zelf om als één van de eersten het nieuwe buitengedeelte...

  Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

  Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in mijn keuken. Want hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben? Heel...