• Home
  • Disneyland Paris

Een lang weekend naar Disneyland Paris

Veel mensen kiezen ervoor om een lang weekend naar Disneyland Paris te gaan. Het scheelt vakantiedagen én het is een makkelijke manier om tussen de schoolvakanties toch een paar dagen naar Disneyland Paris te gaan. Zoals veel mensen weten is 1 dag eigenlijk te kort. Zelfs op een doordeweekse dag tijdens het laagseizoen is het vrijwel niet mogelijk om alle shows en attracties te zien. Daarbij komt natuurlijk nog dat je om in het Franse pretpark te komen gemiddeld 5 uur moet reizen vanuit Nederland. Op de heenweg is dat niet zo erg, maar als je na een lange dag in een pretpark nog zolang moet terugrijden is dat best een behoorlijke onderneming.

Daarom kiezen veel mensen ervoor om tenminste 2 dagen naar Disneyland Paris te gaan. Maar een lang weekend is natuurlijk beter. Alleen al, omdat het je minder vakantiedagen kost! Veel mensen vragen ons of het tijdens een lang weekend goed te doen is qua drukte. Het antwoord daarop is, het is afhankelijk van de tijd van het jaar

Drukte tijdens het weekend in Disneyland Paris

Tijdens het weekend is het altijd drukker dan op een doordeweekse dagen. Dat is niet anders dan de pretparken die we in Nederland hebben. Daarnaast is de stelregel, hoe meer kinderen er vrij zijn, des te drukker is het in de Disney Parken. En dat hoeft niet alleen in ons eigen land te zijn. Disneyland Paris is namelijk ook een populaire bestemming voor gezinnen uit de UK, Duitsland, België en natuurlijk Frankrijk.

Als je een lang weekend naar Disneyland Paris gaat moet je rekening houden met wachtrijen van ongeveer een uur bij de populairste attracties. Voor veel daarvan kan je een Fastpass halen of je koopt een Ultimate Fastpass waarmee je eenmalig of zelfs onbeperkt toegang krijgt tot de verkorte wachtrijen. Zo’n betaalde Fastpass is met name onmisbaar tijdens het hoogseizoen. Want ga je tijdens de zomervakantie, eind oktober of in de kerstvakantie naar Disneyland Paris dan is het tijdens het weekend extra druk. Dit zijn de populairste periodes om te gaan en dat zie je terug aan de wachtrijen die oplopen tot soms wel 2 uur bij Crush’s Coaster. Deze attractie heeft geen Fastpass systeem maar wel een handige Single Riders rij die meestal een stuk sneller gaat dan de normale wachtrij.

Ook als je tijdens een drukke dag gaat is het mogelijk om alle attracties te bezoeken. Lees hier hoe je dat doet!

Is een lang weekend genoeg om alles te bekijken?

Over het algemeen kan je tijdens een bezoek van 3 of 4 dagen de meeste dingen in Disneyland Paris gezien en gedaan hebben. Alleen als het extreem druk is kan het voorkomen dat je bij bepaalde attracties niet aan bod komt.

Daarom is het belangrijk om je dag zo vroeg mogelijk te beginnen. Voor gasten van de Disney Hotels en jaarkaarthouders is er Extra Magic Time. Dit betekent dat je een uur eerder dan de normale gasten de Disney Parken binnen mag. Er is een select aantal attracties al geopend, die kan je dan alvast van je lijstje afstrepen. Daarnaast heb je een fijne voorsprong op de dagjesmensen en gasten van andere hotels in de omgeving. Je bent dus veel eerder bij een populaire attractie en hebt daardoor aan het begin van de dag een veel korte wachttijd.

Wat sommige bezoekers vergeten is dat hoewel je pas na 15.00 op je kamer kunt, je al veel eerder kunt inchecken. De eerste dag van je verblijf is je entreekaartje al geldig, dus als je zo vroeg mogelijk aankomt dan kan je ook je eerste dag optimaal gebruiken. Bij het inchecken in je Disney Hotel ontvang je direct je entreekaartjes en kan je zelfs meteen gebruik maken van Extra Magic Time. Hiermee heb je dus op drukke dagen ook veel meer tijd om alles te bekijken.

Hoe haal je het meeste uit je weekend?

Je kunt het meeste uit je lang weekend naar Disneyland Paris halen door je dag zo vroeg mogelijk te beginnen. Zelfs als je geen ochtendpersoon bent loont het echt om als één van de eersten in de Parken te zijn. Meestal begint het pas tussen 11.00 en 12.00 druk te worden en tegen die tijd heb jij dan al veel attracties kunnen bezoeken. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om tijdens de drukke tijden de Parken te verlaten en pas weer aan het eind van de middag terug te keren. In de tussentijd kan je dan de omgeving verkennen, wat eten, een duik nemen in het zwembad van je hotel of een middagdutje doen.

Daarnaast is het verstandig om vooraf alvast te kijken wat er te doen is. Dan kan je een lijstje maken van de dingen die je écht wilt doen. Natuurlijk hoeft dat niet! Wil je je liever laten verrassen dan zou ik dat zeker doen. Je hoeft natuurlijk ook niet alle attracties te bezoeken. Hoewel het een familievriendelijk pretpark is, zijn niet alle attracties in Disneyland Paris voor iedereen geschikt. Er zijn een aantal thrillrides die niet aan iedereen besteed zijn. Ook zijn bepaalde attracties wellicht te kinderachtig voor oudere kinderen en volwassenen.

Normaal gesproken heb je aan een lang weekend meer dan genoeg om de meeste dingen in Disneyland Paris gezien en gedaan te hebben.

Een goedkoop lang weekend naar Disneyland Paris

Wil je besparen op een lang weekend naar Disneyland Paris dan zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Het begint met het boeken van de reis. Kijk altijd of er aanbiedingen zijn. Meestal krijg je minimaal 15% korting op je verblijf en krijg je daarnaast nog wat extra’s cadeau zoals gratis halfpension of een giftcard van €200.

Bovenstaande aanbiedingen gelden vaak alleen voor de Disney Hotels. Wil je besparen op je verblijf dan kan je er ook voor kiezen om in een Partner Hotel te slapen. Deze liggen in de buurt van Disneyland Paris, maar iets verder weg dan de Disney Hotels. Wel hebben deze Partner Hotels allemaal een gratis pendelbus naar de Parken die heel regelmatig rijdt. Voor een nachtje in het B&B Hotel betaal je nog geen €80 per kamer inclusief ontbijt. Je entreetickets moet je dan nog wel los kopen. Ga je vaker dan één keer per jaar naar Disneyland Paris? Dan zou je voor een jaarkaart kunnen kiezen. Je bespaart dan niet alleen op je entreekosten, maar krijgt ook korting in de winkels, restaurants en zelfs op een verblijf.

Daarnaast zijn er ter plaatse dingen die je kunt doen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Neem allereerst zoveel mogelijk eigen eten, snacks en drinken mee. Deze mag je gewoon meenemen in de Parken, dus maak daar zeker gebruik van. Overal waar je in Disneyland Paris loopt zie je souvenirs. Voor ons volwassenen soms al moeilijk te weerstaan, laat staan voor kinderen. Je kunt ervoor kiezen om hen een budget te geven om iets uit te kiezen. Of bij een winkel als Primark vooraf een Disney knuffel of outfit kopen en deze in Disneyland Paris cadeau doen. Dat is een heel stuk goedkoper dan de souvenirs die je kunt kopen in de Parken.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,056FansLike

Must Read

Electroland in Disneyland Paris

Na de eerdere succesvolle edities komt ook in 2019 Electroland weer terug naar Disneyland Paris. Hoewel dit een druk bezocht evenement is...

Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Als je naar Walt Disney World gaat wil je natuurlijk het meeste uit je bezoek halen. Zoveel mogelijk attracties, shows en parades...

Marvel in Disneyland Paris

Als lid van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris krijg je af en toe e-mails met persberichten. Gisteren ging het bericht over Marvel...

Is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener bent?

Al een aantal jaar richt Walibi Holland zich in de marketinguittingen op tieners. Jongeren die hard willen gaan! Nou behoor ik al...

Eten in de Efteling of zelf bammetjes meenemen?

In een pretpark zijn er grofweg twee groepen mensen. De één zweert bij het meenemen van eigen boterhammen om geld te besparen...

Disneyland Paris Aanbieding

25% KORTING OP JE VERBLIJF
+ €200 ZAKGELD

X