• Home
  • Disneyland Paris

Disneyland Paris thrillrides – voor als je van wat extra spanning houdt

Denk je aan snelle achtbanen, loopings en diepe drops dan is Disneyland Paris waarschijnlijk niet het eerste park waar je aan denkt. Toegegeven, je hebt helemaal gelijk. Ga je voor de thrillrides dan moet je niet in Disneyland Paris zijn. Er zijn natuurlijk wel achtbanen en andere spannende attracties, maar minder dan in parken zoals Walibi die zich juist daarop focussen. Betekent dat dan dat er geen thrillrides in Disneyland Paris zijn? Zeker niet!

Disneyland Paris is een familiepretpark. Er zijn twee Parken en meer dan 50 attracties. Daarnaast zijn er nog de shows, parades en de avondshow met vuurwerk. Te veel om in één dag te doen. De attracties zijn geschikt voor het hele gezin. Dat betekent dat kleine kinderen, maar ook opa en oma vrijwel overal in kunnen. Of ze dat willen en durven is natuurlijk een tweede. Gelukkig zijn er ook genoeg plaatsen in de Disney Parken om rustig bij te komen en een kopje koffie te drinken.

Familiepretpark, ook voor tieners!

Veel mensen denken, omdat Disneyland Paris zich met name richt op gezinnen met jonge kinderen, dat het een kinderpretpark is. In Nederland hebben we bijvoorbeeld het pretpark Julianatoren. Kleine kinderen kunnen zich daar voor relatief weinig geld heel goed vermaken, maar tieners zullen zich al snel vervelen. Bij Disneyland Paris betekent familiepretpark niet dat het alleen voor kleine kinderen is, het is écht voor het hele gezin.

Vergelijk het bijvoorbeeld met de Efteling. Tieners zullen als eerste naar de thrillrides als de Vliegende Hollander en de Baron gaan, terwijl je met de jongste in Droomvlucht of Symbolica kunt. Je kunt je er echt met de hele familie vermaken. Maar als Disneyland Paris te vergelijken is met de Efteling, waarom zou je dan dat stuk naar Noord Frankrijk reizen?

Foto: De Efteling

Omdat Disneyland Paris net een stapje verder gaat dan de Efteling. Er zijn twee pretparken in plaats van één, daardoor zijn er veel meer attracties. Daarnaast heb je het Disney verschil. De aankleding van Disneyland Paris is ontzettend mooi gedaan, zeker nadat ze de afgelopen jaren veel geld hebben geïnvesteerd in het opfrissen van de attracties en gebouwen. Het heeft echt iets magisch. Als kind vond ik het heel bijzonder om de Disney figuren te ontmoeten. Je favoriete figuur uit de tekenfilm die je al 100x hebt gezien staat ineens naast je, je kunt er mee op de foto en krijgt een handtekening. Heel speciaal en een bijzondere herinnering.

Dat betekent overigens niet dat ik iets tegen de Efteling heb. Zeker niet! Ook dit park bezoek ik regelmatig, het is van de pretparken in Nederland het meest magisch en ook hier is veel tijd besteed aan de aankleding. Dat geldt ook voor de attracties. Waar Walibi met name een hoop staal is, hebben ze in de Efteling de moeite genomen om het verhaal achter een attractie te verzinnen en deze zo goed mogelijk uit te beelden.

Net als in de Efteling heeft Disneyland Paris ook een aantal thrillrides, al voeren deze niet de boventoon.

Thrillrides in Disneyland Paris

In totaal zijn er 8 thrillrides in Disneyland Paris. Zelf noemen ze het Extreme Sensaties. Verwacht hier niet te veel van. Er zijn weinig attracties waar je met klamme handjes uit komt, maar dat betekent zeker niet dat je er geen plezier zult beleven.

De eerste achtbaan met looping waar ik als tiener in ging was Indiana Jones and the Temple of Peril. Deze achtbaan staat in het Disneyland Park in Adventureland. Je kunt deze attractie echt niet missen, want je hoort de karretjes al van ver. Het is een achtbaan in de buitenlucht waarbij je met z’n 4-en in een karretje zit. Doordat het karretje zo wendbaar is word je behoorlijk door elkaar geschud. Je maakt meerdere scherpe bochten en zoeft naar beneden. De looping zie je van de buitenkant niet en komt – als je er voor het eerst in gaat – als een verrassing. Het is ook een hele korte looping en het karretje gaat voor je gevoel heel langzaam, waardoor deze heel intens is. Zeker als je nog nooit eerder in een achtbaan die over de kop gaat bent geweest.

Zijn loopings niet jouw ding? Dan is Big Thunder Mountain echt een aanrader. Dit is een klassieker en een attractie die je ook in de andere Disney Pretparken over de gehele wereld ziet. De achtbaan is een rit in een ontspoorde mijnkar. Zodra je het station uit bent raast het karretje op hoge snelheid de donkere mijn in. Als je uit de mijn komt bevindt je je bovenaan de berg. Je draait meerdere rondjes om de berg en daalt langzaam af naar de uitgang van de mijn waar je weer op hoge snelheid het donker in raast, onder de vleermuizen door.

Een andere populaire thrillride die je niet mag missen is Crush’s Coaster. Crush is de schildpad uit de film Finding Nemo met het surfer/Australische accent. Je zit in een rond karretje dat om z’n as draait. De rit begint rustig met een tochtje langs een aantal figuren uit de film. Daarna wordt je losgelaten in de East Australian Current. Het karretje gaat snel van boven naar beneden terwijl het karretje ronddraait. Dit alles in het donker, waardoor je al snel je richtingsgevoel verliest. Hoewel Finding Nemo een kinderfilm is, is deze attractie niet geschikt voor hele jonge kinderen.

In het Walt Disney Studios Park vind je naast Crush’s Coaster nog een thrillride die je niet mag missen. Het is namelijk één van mijn favorieten: de Twilight Zone Tower of Terror! Hier kan je meemaken hoe het is als de lift 13 verdiepingen naar beneden stort terwijl je erin zit. Dit alles in het donker in een spookachtige omgeving. Een thrillride voor de echte durfal.

Om niet alles te verklappen zal je de onderstaande 4 thrillrides echt zelf moeten beleven! De eerste twee vind je in het Walt Disney Studios Park, de andere twee in het Disneyland Park.

  • RC Racer
  • Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith
  • Star Tours: The Adventures
  • Star Wars Hyperspace Mountain

Welke attracties mag je daarnaast niet missen?

Als je naar Disneyland Paris afreist om de attracties en de sfeer te beleven is het natuurlijk zonde als je alleen in de thrillrides gaat. Er zijn veel attracties die – hoewel ze voor het hele gezin zijn – zeker niet kinderachtig of saai zijn.

Een voorbeeld hiervan is Buzz Lightyear Laser Blast. In deze attractie krijg je een laserpistool en mag je schieten op diverse targets om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Je speelt tegen de andere persoon in het karretje of om je eigen highscore te verbeteren.

Wat je ook niet mag missen is het spookhuis van Disneyland Paris. Deze heeft Phantom Manor en staat in Frontierland in het Disneyland Park. Verwacht geen griezel- of schrikmomenten. Wat zo bijzonder is aan deze attractie is hoe ontzettend mooi alles is gemaakt. Je brengt een bezoek aan een verlaten landhuis waar het spookt. Als je het gebouw verlaat, sta je in een andere versie van Frontierland. De gebouwen zijn hetzelfde alleen zie je alle bewoners die ook na hun dood in deze stad zijn blijven spoken.

De laatste attractie die je niet mag missen is Ratatouille: the ride. Deze attractie vind je in het Walt Disney Studios Park. Ratatouille:the ride is gebaseerd op de gelijknamige film over de rat die goed kan koken en uiteindelijk chef wordt. In de attractie ben je een rat en ga je op een 3D avontuur door de keuken, alles verloopt goed totdat je wordt ontdekt en je moet vluchten. Een bijzondere rit die je niet mag overslaan.

Voor wie is Disneyland Paris niet geschikt?

Ben je écht een thrillride liefhebber en is een dag pretpark voor jou niet compleet zonder adrenaline kick? Dan is Disneyland Paris niet het park voor jou. Zeker als je ook niks hebt met de films, figuren en de magie. Dan kan je beter naar een pretpark als Walibi gaan die boordevol achtbanen staat. Vind je de Disney films en figuren wel leuk? Dan is een bezoekje aan Disneyland Paris – ondanks het gebrek aan thrillrides – zeker de moeite waard.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,043FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...