• Home
 • Disneyland Paris
More

  Disneyland Paris attracties voor volwassenen

  In tegenstelling tot wat mensen vaak denken is Disneyland Paris niet alleen een Park voor kinderen. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Zeker als je van attracties houdt! Wat ik je wel wil meegeven is dat Disney Parken gebouwd zijn voor families. Dat betekent dat de meeste attracties geschikt zijn voor jong en oud. Er zijn een paar echte thrillrides maar het is geen Park voor mensen die op zoek zijn naar een adrenaline kick. Het is te vergelijken met de Efteling. Veel van de attracties zijn leuk voor iedereen, sommigen zijn alleen voor kleine kinderen en er zijn een aantal achtbanen. Dat is in Disneyland Paris net zo. Houd je juist alleen maar van dit soort thrillrides dan is het wellicht niet het Park voor jou. Voor de rest, dit zijn de attracties voor volwassenen in Disneyland Paris.

  Disneyland Paris – welke attracties voor volwassenen?

  Eigenlijk zijn de meeste attracties in Disneyland Paris wel geschikt voor volwassenen. Slechts een klein aantal is met name leuk voor kleine kinderen. Maar dat betekent niet dat je er als volwassene niet in kan. Alle attracties zijn zo gebouwd dat een ouder altijd een kind kan begeleiden. Het is soms wat krap maar je past overal in. En ook als je geen kind bij je hebt kan je gewoon in die attractie.

  De attracties die ik zelf altijd een must vind zijn de Disney klassiekers. Dit zijn attracties die je ook in andere Disney Parken, bijvoorbeeld in Amerika of China, terugziet.

  Disney klassiekers

  Eén van deze klassiekers is Pirates of the Caribbean. De gelijknamige film werd gebaseerd op deze attractie. In deze waterattractie ga je aan boord van een boot terug naar de tijd van de piraten. Je ziet hoe zij steden plunderden en de bewoners het leven zuur maakten. Tijdens de tocht zijn er een aantal verrassingselementen en je ziet ook een aantal bekende gezichten uit de Pirates of the Carribean films.

  Met de volgende Disney klassieker hebben veel mensen een haat-liefde verhouding. Met name vanwege de muziek. In It’s a Small World maak je een boottocht langs verschillende landen van de wereld. De poppen die de bewoners uitbeelden zijn natuurlijk stereotypes, wij dragen natuurlijk niet allemaal klompen en wonen zeker niet in tulpen. Maar het is best leuk gedaan. Tijdens het vrij lange tochtje hoor je continu dezelfde muziek. Ken je Carnaval Festival in de Efteling? Dit is net zoiets alleen dan op z’n Disney’s. Is het geschikt voor volwassenen? Eigenlijk is het meer een kinderattractie maar je moet het een keer gezien hebben.

  De volgende attractie is meer geschikt voor mensen die van thrillrides houden. Big Thunder Mountain is ook een échte Disney klassieker. Je vindt deze achtbaan in vrijwel alle Disney Parken. Het is een achtbaan waarin je in een op hol geslagen karretje door de mijnen schiet. Je maakt scherpe bochten en gaat op hoge snelheid naar beneden. Je gaat niet over de kop maar zelfs zonder loopings is dit een echte thrillride.

  Thrillrides

  Over thrillrides gesproken, Disneyland Paris heeft er een aantal. Om precies te zijn het rijtje hieronder:

  • Big Thunder Mountain (achtbaan)
  • Indiana Jones and the Temple of Doom (achtbaan)
  • HyperSpace Mountain(achtbaan)
  • Star Tours (4D Simulator)
  • Tower of Terror (Vrije val attractie)
  • Crush’s Coaster (achtbaan)
  • RC Racer (U-vormige achtbaan)
  • Rock ‘n Rollercoaster (achtbaan)

  Zoals je ziet zijn de meesten achtbanen. En eigenlijk stuk voor stuk even leuk. Mijn favoriet van dit rijtje is de Tower of Terror. Deze attractie speelt zich af in een verlaten hotel in Hollywood. Sinds eind jaren ’30 is er niemand meer geweest. Er sloeg toen namelijk bliksem in het hotel waardoor de mensen die toen in de lift stonden verdwenen zijn. De bezoeker kan nu zelf de lift nemen in het gebouw – als ze durven tenminste. Zelf houd ik van de sfeer in deze attractie, het geheimzinnige én de vrije val die je maakt. Houd je adrenaline. Zorg dan dat je je gordel niet te strak aantrekt, je komt dan los uit je stoel.

  Andere attracties voor volwassenen

  Zijn thrillrides niet helemaal jouw ding? Dan zijn er ook nog andere attracties voor volwassenen in Disneyland Paris die ik nog niet heb genoemd. Phantom Manor bijvoorbeeld is het spookhuis en een echte aanrader. Het verhaal speelt zich af in een verlaten landhuis waarin de verloofden van de dochter van de eigenaar op mysterieuze wijze bleven verdwijnen. Nu jaren later is de ziel van de dochter nog steeds op zoek naar iemand waarmee ze kan trouwen. De attractie is recent geopend na een grondige renovatie en bevat nu allerlei nieuwe effecten. Een bezoekje zeker waard

  Ook leuk is Buzz Lightyear Laser Blast. Dit is een interactieve attractie waarbij je zoveel mogelijk punten moet verzamelen door met een laserpistool op doelwitten te schieten. Onderweg kom je allerlei vreemde wezens tegen en ook Buzz Lightyear, Zurg en de groene aliens komen voorbij.

  Tenslotte vind ik ook Ratouille the Ride een aanrader. Dit is een 4D attractie zonder rails. Het karretje in de vorm van een rat rijdt autonoom van scene naar scene. Je hebt echt het gevoel dat je in de film zit. Zelfs als je deze niet hebt gezien of niet leuk vond, zal je deze attractie nog steeds kunnen waarderen.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,234FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...

  Wie regelt het geluid, verlichting en de parades in Disneyland Paris?

  Als je in Disneyland Paris loopt hoor je overal muziek. Elk themagedeelte heeft een eigen soundtrack. En natuurlijk tijdens de parades en...